sen

(6 wyników)
  • Czy obserwujecie taką zależność, że dzieci z WNM śpią bardzo niespokojnie. Moja córeczka potrafi w nocy zmieniać pozycję co chwila, raz leży na plecach, potem na boku z odchyloną głową, zaraz potem leży na brzuchu i znów na boku, ciągle kopie, popłakuje. Nie jest tak każdej nocy, ale większość niestety tak wygląda. Dziecko niby śpi ale "współspacz" nie ma możliwości nawet zmrużyć oka. W dzień drzemie bardzo spokojnie. Nie wiem co jest powodem, przecież nie można wszystkiego zwalać...
  • Miałam juz jakis czas temu zadać to pytanie, ale zawsze cos wypadało. Jak Wasze dzieci spią? Czy się wybudzają, ile razy to się zdarza? Czy zasypiają od razu czy marudzą długo? Szukam podobieństw do naszego przypadku. Mateusz zasypia ok. 20. Ostatnio troche marudzi przy zasypianiu, bywało tak ze kładłam go do łózeczka i wychodziłam a on po 2 minutach juz spał. Spi ładnie do 1 lub 2 w nocy. Potem budzi się i płacze wołając mama, mama. Zabieram go wtedy do swojego łózka i nie spię gdzies ...
  • Syn kończy jutro rok. Przez osiem m-cy był rehabilitowany w związku ze wnm. Prężyć już się zupełnie - w końcu! - przestał. Ale od tygodnia przed snem TYLKO w dzień (na noc zasypia wzorcowo - poleży, pomyśli i zasypia) dzieje się coś dla mnie niepokojącego. Dziecko już prawie zasypiając - a zasypia i śpi w 99% na brzuchu, więc z twarzą ułożoną na policzku jednym czy drugim - podnosi tak jakby sprężynując tułów i odbija się twarzą od materaca. Jak to ustanie - unosi zgiętą nogę w ko...
  • witam moj syn ma mocno wzmozone nap. miesn. w konczynach dolnych i gornych ze spaniem mial problemy od samego poczatku obecnie ma 8 mies. jeszcze do niedawna zarwane nocki mozna bylo jakos zniesc ale teraz to jest gehenna. maly potrafi budzic sie tzn. on spi ale placze przez sen nawet 10 razy w ciągu nocy. w zwiazku z tym mam pytanie jak wasze dzieci ze spaniem w nocy????????? czy to przez napięcie czy szukac przyczyny gdzie indziej??? z gory dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam
  • witajcie. Mój synek ma 6 i pół miesiąca i od 3 jest rehabilitowany Bobathami ze względu na WNM. Ruchowo rozwija się świetnie potrafi sam usiąść i raczkuje, ciągnie nóżki do buzi, podciąga się sam w łóżeczku do stania. Wg lekarza powinniścmy zaprzestać rehabilitacji. Z WNM wydaje mi się że pozostało wyginanie się do tyłu w czasie snu. Synek śpi na boku z nienaturalnie odchyloną głową i ciałkiem wygiętym w łuk. No ale tego w badaniach nie widać. Zakłada też nogę na nogę obcierajac s...
  • Hej, czy któraś z mam po pierwszej wizycie kontrolnej usłyszała upragnione słowa: "jest lepiej"!!!!! My idziemy 7 lipca, a ja już się boję co powie pani doktor. Jak Antoś wypadnie po badaniu Vojty? Jeśli były u Was efekty po podstawowym ćw. (uciskanie pod żebrami) to jakie? Bo moim zdaniem Antoś bardziej fika nóżkami, a główkę to zadziera już do nieba:)) W piątek będzie miał 10 tygodni:)) Ale jeszcze wciąż zaciska piąstki. Czy wasze aniołki zaciskają rączki we śnie? Pozdrawiam wszys...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się