Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      sen

sen

(5 wyników)
    • Witam.W chorobę weszłam z dość wysokim TSH-49,7 Norma ( 0.4-4.0) Walczę już trzeci rok niemalże i nadal mam spore problemy z ustaleniem odpowiedniej dawki.Dziś moje TSH to 6,7 przy normie jak powyżej.Najpewniej moja praca sporo się do tego przyczynia.Od ponad pięciu lat ,pracuję głównie tylko w godzinach nocnych,mam okazję złapać trochę snu 2-3 godziny i to wszystko. W ciągu dnia nie jestem w stanie już usnąć ,pomono koszmarnego zmęczenia. Pracuję w systemie 3x3 tzn trzy dni pra...
    • sen(5)

Czy macie problemy z płytkim snem? Ja cierpie strasznie z powodu płytkiego snu, budzę się zmęczona.
    • Mam Hashi. Czy to normalne, że potrzebuję conajmniej 10-12 godzin snu żeby czuć się w miarę wypoczęty? Pozdr.
    • Odkąd pojawiły mi się przeciwciała ATPO w dużych ilościach (3 lata temu)nie przespałam spokojnie żadnej nocy.W dzień jestem ospała,za to w nocy krzyczę,zrywam się,jestem jakby w pół śnie.żadne ziółka mi nie pomagają.Zrywam się z krzykiem i jestem bardzo niespokojna(a nie mam powodów).Czy wy macie coś takiego i czy znacie jakiś dobry środek na spanie?Ja już czasami mam dość,gdyż wstaje bardziej zmęczona niż przed snem:(
    • podobno jest tak, że najzdrowiej jest spać 7-9 godzin na dobę, ja choruję już prawie 10 miesięcy i śpię po 11 do 12 godzin jeśli tylko mam możliwość. zastanawiam się czy powinnam się zmuszać do wstawania wcześniej, po maksymalnie 9 godzinach snu. może to już kwestia przyzwyczajenia, choć zaczynałam od chyba 14tu godzin. nie wiem co robić. ciągle jestem zmęczona a w dodatku będę żyła krócej, bo śpię za dużo :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się