Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      sen

sen

(15 wyników)
    • Widocznie dużo nie musiałem wypić, kiele 7 piw, fajki...zamroczony zasypiałem i o dziwo... sny stawały się realne, widziałem dawno umarłe już osoby jak mnie tuliły i mówiły ciepłe słowa, jak widziałem siebie boso i w łachmanach, budziłem się trzeźwy z nie odpartą wolą zmiany siebie!
    • dziwaczny, ale dajacy troche do myslenia: otoz w moim snie obudzilam sie ze swiadomoscia, ze jestem dwa lata do tylu, w dniu, kiedy ostatni raz zaczelam pic, i jednoczesnie wiedzac, ze dwa lata pozniej juz nie bede pila. I w moim snie byla proba przezycia tego dnia, w ktorym ostatni raz pilam, tak zeby sie jednak nie napic. zeby jednak dokonac tego, zeby nie pic. Po prostu zmienic przeszlosc, wiedzac ze mam jeszcze przed soba dwa lata, w ktorych jednak przestane pic, i zaczne t...
    • prosze doradzcie mi co mam zrobic z moim mezem... niedlugo pewnie ex-mezem. mamy 24 lata, jestesmy 2 lata po slubie i mamy malutka coreczke. coreczka jest naszym szczescim, ale zwiazek malzenski jest kompletna porazka.. . kilka razy decydowalismy sie na rozstanie i zawsze wracalismy do siebie ze wzgledu na dziecko i to co przezylismy przed slubem. teraz juz wiem, ze wtedy bylismy innymi ludzmi a to co bylo nie wroci.. poza tym to co wyrzadzil mi moj maz (psychicznie mnie maltretowal, ...
    • Śniło mi się ,że jestem pijana. Nie mogłam chodzic, przewracałam się, spadałam w dół. Mam duży problem z alkoholem. Pije sporo i często. Jakis czas temu postanowiłam zmienić to. Nie piję już od ponad tygodnia. Nie jest najlepiej, ale myślałam że będzi gorzej. W moim przypadku nie chodzi tylko o sam fakt picia alkoholu, ale o spędzanie czasu przy alkoholu. Spotkania ze znajomymi, wspólne wyjścia - to wszystko odbywa się przy udziale wspomagaczy. Jak narazie ukrywam sie, ale wie,że ...
    • Dlaczego, kiedy przestaję pić,wciąż chce mi się spać?
    • Pomocy. Pomóżcie znależć sposób na męża.Jego organizm funkcjonuje tak że chodzi spać dopiero po drugiej w nocy.Gdyby poszedł wcześniej to w łóżku będzie się rzucał nie zaśnie.W końcu wstaje bo się meczy.I tak czas spędza przed komputerem,a nad ranem kiedy około godz.5musi wstać to jest tak zaspany ze nie jarzy,kiedy go budze zawsze mnie wyzywa od najgorszej wprost przeciwnie nakrywa sie kołdra i idzie spac.Jest tak nieświadomy że niewie ze ma iśc do pracy,nawet stwierdza że nic ...
    • ile czasu abstynencji od papierosow oraz clonazepamu potrzeba, aby poczuc sie znowu normalnie tj odzyskac dlugi sen, mozliwosc skoncentrowania sie, nie panikować, ukoic nerwy i rozdrażnienie i nie marzyc znow o tym aby znowu zaczac palić i łykać tabletki. dodam ze od 2 tygodni jestem "czysta" i objawy abstynenckie się mnie mają
    • Eska?(14)

Esko, odezwij się. Bardzo się o Ciebie martwię.
    • Zapraszam. Mialem sen i prosze o interpretacje w kontekscie "chec picia". Otoz snilo mi sie dzis, ze uslyszalem przez radio apel o pomoc- zajecie sie starszym czlowiekiem. Zadzwonilem pod wskazany numer ( zadzwonilem radiem- wazna uwaga, radio miala telefon od razu). Otrzymalem w prezencie poczta zwloki jakiegos faceta, ktorymi musialem sie zajac- umuc je, przebrac, zawiezc gdzies. ta ktora mi przeslala zwloki wypierala sie, ze cokolwiek wie na temat, choc wiedzialem, ze to...
    • Przebudziłem się z krótkotrwałej drzemki...byłem gdzieś gdzie nie było ścian,stołów,niczego. Podnosiłem szklankę do ust i wtedy zobaczyłem buzię mojej córki.PŁakała.Nic nie mówiła tylko płakała,ale w oczach .. Chciałem coś powiedzieć i sie obudziłem. Może chciałem skłamać? - Teraz boli mnie głowa i się wstydzę.
    • a gdzie ci wszyscy co nie mogą spać całymi nocami, gdzie ci co przepili kiedyś tam kolorowe sny w zamian za bezsenne, ciemne i samotne noce, gdzie ci co nie śpia od lat 10 i ci co nie śpia dopiero pierwszą noc, pocąc się obficie i modląc o koniec. Ech, zaglądam i zagladam a tu bezruch jak w przedszkolu, wszyscy grzecznie śpią, nawet wątek nie drgnie, nie ma do kogo słowa wystukać. Więc nic tu po mnie, czytam dalej książkę i czekam na litościwego Morfeusza, może dzisiaj jednak i ...
    • Cześc Kochani - Promocja sie melduje Przede wszystkim chciałam bardzo przeprosic, że zwiałam z placu w takim momencie, ale chojnie zostałam obdarowana nadzieją i wiarą, więc miałam nadzieję, że podejdziecie do tego z wyrozumiałością. Po prostu musiałam trochę łyknąc świeżego powietrza, bo doszły mnie słuchy zza ściany że czas juz przejśc się ulicami mojego miasta. A to jak rozkaz dla mnie, zaczęło się codzienne, żmudne życie: użeranie się z administratorami, budowlańcami, pa...
    • Zjawisko suchego kaca nie jest fantasmagorią - właśnie się z nim użeram. Śniło mi się nad ranem, tuż przed przebudzeniem i doskonale pamiętam szczegóły: jest Wielkanoc, dzień słoneczny, mam jechać motorem do rodziców (nie mam motoru). Ale wiem, że piłam w nocy - sterty butelek, które jako tako chcę poukrywać... pakuję torbę podróżną... w każdej szufladzie tylko jakieś butelki, poowijane w majtki i bluzeczki... zataczam się, potykam... zaraz rodzina zauważy... mdli mnie... co robić? pr...
    • Od prawie dwóch lat piłem codziennie, czasem zdarzył się dzień przerwy, czasem dwa. Więcej niż trzy chyba nie... Na początku wino - jedno, drugie, trzecie - na spokojniejszy sen, na lepszy nastrój. Potem wino już nie wystarczało, zaczęła się wódka. Dużo wódki. Kiedyś sądziłem, że takie ilości pije się tylko na filmach... Z czasem jednak przestawała poprawiać nastrój, zaczęła wpędzać nastroje depresyjne. Wstydziłem się już wychodzić z domu. Na uczelni nie miałem już wiele zajęć, więc nie...
    • Strasznie potrzebuję paru słow otuchy teraz...przepraszam ale nie wiem co mam zrobić... Jestem na leczeniu z alkohohlu i narkomanii w poradni uależnień - od trzech miesięcy utrzymuję całkowitą abstynensję i dopodł mnie pierwszy nawrót, głod - jakkolwiek. Byłam dziś u lekarza-zdiagnozował depresję i dostałam leki. Wróciłam do domu i... przez przypadek (podczas szukania flamastrów w nierozpokowanych torbach po przeprowadzce sprzed 8 miesięcy) znalazłam torbę po amfie, co najgorsza ni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się