sen

(44 wyniki)
  • Czy podczas psychoterapii sny stają się bardziej sugestywne?Czy odwołują się do przeszłości?Czy wywołują u was tak intensywne uczucia że potem natrętnie o nich myślicie i czujecie potrzebę zagłębiania się w tym co one mogłyby oznaczać? Czy w pewnym momencie psychoterapia sprawia że całe wasze terazniejsze życie schodzi na dalszy plan?Że oddalacie od tego co jest obecnie,i od ludzi którzy są wokół was? Podzielcie się proszę doświadczeniami.
  • Czy ktoś miał barwne i atrakcyjne sny po chlorprothixenie? Ja, odkąd jestem na sporej dawce (130mg) mam naprawdę mocno kolorowe i złożone sny, to by było nawet fajne, gdyby nie fakt, że potem nie jestem w stanie odróżnić snu od jawy i ciężko się zastanawiam, co mi się śniło, a co było naprawdę. Przykład: ostatnio na klatce sąsiad zostawił przypięty rower. W nocy przyśniło mi się, że rower skradziono (bardzo realistyczny sen, włącznie z wizualizacją złodzieja). Następnego dnia wyraziłam współ...
  • Ogromnie dużo się w moich snach dzieje. Są kolorowe, wypukłe, namacalne. Odwiedzam znajome miejsca, spotykam znajomych ludzi. Nieraz mam niemałą trudność, żeby dociec, czy to, co pamiętam, było na jawie, czy we śnie. Działa to w drugą stronę: to co zdarzyło się naprawdę, wydaje mi się snem. Rano przy kawie odpoczywam po "pracowitej" nocy.
  • czuję się jakbym funkcjonowała 24 godz na dobę.co noc mam sny- przedziwne,nielogiczne,głupie,bez ładu i składu. Śnią mi się ludzie ,których nie widziałam od ponad 30 lat. Tak bardzo bym chciała,aby noc była zupełnie czarna. Jestem już tym zmęczona...(((
  • efectic, welafax - jest w ulotce, ze moga byc niezwykle sny na poczatku brania mialam niesamowite sny, ze latam. Ale nie tak, ze sie troche unosze nad ziemia, tylko szybowalam jak ptak w powietrzu. Przez pierwsze kilka minut po przebudzeniu mialam wrazenie, ze jak szybko wejde na sciane, to mi sie uda ;) Ale po dluzszym stosowaniu sny sie skonczyly...
  • sny(4)

W działaniach ubocznych velafaxu jest napisane, że może powodować nietypowe sny. No i proszę: Wyprawa z Piotrem Rubikiem (nie znoszę ) w Bieszczady. Takie sny to jeszcze pól biedy, bo z poprzedniego brania venlafaxyny pamiętam, że w co drugim śnie kto mnie mordował albo popełniałam samobójstwo. Za to w dzień myśli samobojczych wreszcie nie miałam. Jak u Was jest ze snami po prochach i bez nich?
  • mialam dzisiaj bardzo dziwny sen taki bardzo realistyczny nie lubie takich snow nie samej tresci ale tego realizmu tego ze budze sie i nie wiem czy to byl sen czy naprawde sie stalo no i to pogranicze, chwila gdy sie budze ja czuje i wiem ze sie budze i boje sie otworzyc oczy zeby nie okazalo sie ze jestem w tym snie nie lubie realistycznych snow
  • Jak wygląda sen nocny u Was? Śpicie spokojnie, czy raczej niespokojnie? Jeśli o mnie chodzi, to niespokojny mam sen w nocy jak cholera. Szczególnie wtedy, kiedy coś mi się śni. Ponoć kręcę się z boku na bok noc całą, odkrywam się, zrzucam kołdrę na podłogę, a bywają momenty, że sama na tejże ląduję ;) Śni mi się, że wypadam za burtę statku jakiegoś, albo zlatuję z obłoka, na którym siedzę z moją nieżyjącą babcią. Nie zdziwiłabym się, gdybym lunatykować zaczęła.. Bo że gadam w nocy, to n...
  • Na sen...(16)

Mam pytanie,prośbę...co bierzecie na sen? Nie śpię w nocy.Męczę się:( Zawsze miałam z tym kłopoty,ale teraz to dopiero jazda. Wstawiono mi Abilify zamiast ketrelu,na sen dostałam permazynę (sama ją zaproponowałam),może za małą dawkę biorę,bo 50mg...Doktor dała mi setki i powiedziała,że mam brać tyle ile potrzebuję... A może jej zasugerować jakiś inny lek? Ona jeszcze chciała mi zapisać afobam (nie rozumiem,bo to lek uzależniający...),a ja właśnie permazynę wybrałam... Jak Wy sobie z ty...
  • SEN....(9)

Czemu moj sen jest tak realistyczny....... często mnie to przeraża.... skąd to się wzieło,minie
  • To wiem na pewno - śpię za krótko. I rozedrganie tym większe, im mnie snu. Druga sprawa: znacie jakieś sposoby na wyciszenie? w jakimś anglojęz. art. znalazłam jakiś czas temu, aby nie przyglądać się niczemu co miga etc :-) i aby generalnie prowadzić spokojny tryb życia. hm...
  • Ja mam zawsze kolorowe.Czasem prorocze,czasem przygodowe,czasem fantastyczne w stylu Lema...Dzisiaj byłam w starożytnym Egipcie i byłam bliżniaczą siostrą Kleopatry.Trochę jak zwykle narozrabiałam - podpuściłam Kleopatrę na Antoniusza.Na koniec trafiłam do szpitala dla trędowatych i ich pocieszałam a nawet się ich nie brzydziłam.Ciało im odlatywało całymi kawałkami.Na koniec trędowaci i ja zamieniliśmy się w ibisy i polecieliśmy gdzieś ale nie wiem gdzie.Było piękne słońce,kwiaty i lekk...
  • Kochani Nie wiem jak jest w Waszych przypadkach ale ja bez srodkow nasennych nie zasne. Probowalam wszystkiego: najlepiej dzialal stilnox ( albo dwa na raz) z mala dawka alkoholu bo swiat stawal sie rozowy i zasypialam od razu. teraz mam lek ktory we Francji nazywa sie Mepronizyna. Dziala on nie tak jak sttilnox, od razu ale po jakims czasie. Mozna wzic do dwoch tabletek. Ale ze mna jest tak: jak biore dwie plus 2 xanaxe to nie ma mowy o spaniu. Natomiast podwojna dawka nie ...
  • Hej. Co polecacie na spanie? I nie mam tu na myśli takiej depresyjnej bezsenności tylko raczej hipomaniakalnego pobudzenia? Wiem że benzo są skuteczne w stylu relanium, ale organizm szybko sie przyzwyczaja. Dla niektóych podobno Hydrxyzyna powoduje sennosc? Pramolan to placebo. Dla mnie tez sprawdza się Lerivion, powala z nog od razu, ale aktualnie nie mam na stanie;-) A wy co na sen bierzecie?
  • Cześć:)Choruję na depresję i zespół lęku napadowego z agorafobią(nerwica lękowa).Ponoć nie choruję na depresję dwubigunową(tak twierdzi mój lekarz),pomimo tego że lekarz jest dobrym specjalistą,ja mam wątpliwości czy to jednak nie jest dwubiegunowosć.Napewno mam okresowe wachania nastroju,od 1,5 roku mam depresję o duzym nasileniu.3 lata temu byłam bardzo zakochana i byłam bardzo szczęsliwa,miałam ogrom pomysłów i energii,wtedy właśnie jakoś się zastanowiłam czemu jestem tak bardz...
  • Mam pytanko jak śpicie po abilify? Ja się zaparłam, że nie wezmę nasennych i teraz czeka mnie strasznie długa noc. Jakoś odkąd biorę 15 mg abilify nie mogę w nocy spać :( Ktoś jeszcze ma takie kłopoty?
  • Myślę sobie tak: mniej człowiek się nakręci, jeśli dzień będzie miał krótszy. A tu nagle wstawanie po 5 godzinach snu i chęć do działania (4 miechy wstecz spałem 10 godzin i ogólnie byłem w dołku). Macie jakieś sposoby na dłuższy sen? Melisa?
  • Kurka wodna! Świetnie się czuję, tryskam energią, wczas wstaję, późno się kładę. A w dzień potrafię zrobić naprawdę sporo! Potrzebuję mało snu teraz. Czemu tak jest? Też tak macie?
  • hejka, możecie mi przypomnieć nazwę? czy depakine wpływa na unormowanie snu? co sądzicie o Effectinie? pomógł komuś unormować sen?
  • Pierwszy raz od około 9 lat nie miałam dziś koszmarnego snu. Pierwszy raz był to taki sen, do którego chciałabym wrócić... Byłam w góralskiej wsi położonej na opadającym wzgórzu wśród ogromnych zielonych sosen. Domy z betonu na przemian z pięknymi domkami z surowego drewna. Były tam koleżanki z ogólniaka i inne. I pewien mężczyzna... Widziałam Go przez chwilę. I tłum ludzi zaproszonych do tej wsi na... chrzciny. W lesie zwierzęta odmarzały, dosłownie, po mijającej zimie. Powoli zacz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się