senny

(7 wyników)
  • Witam. Od jakiegoś czasu moja córeczka jest nieustannie senna. Śpi od ok 19.30-20 do 6-6.30, a w dzień od 11-12.30. Za każdym razem czy wstaje rano czy po drzemce jest śpiąca i zmęczona. Kiedy w ciągu dnia próbuję ją znów położyć ona płacze, czasem wpada w histerię i robi wszystko żeby nie spać. Zastanawiam się czy jej senność jest spowodowana tym, że nie ma drugiej drzemki w ciągu dnia czy też jakąś dolegliwością. Jeśli powinnam zrobić badania to proszę mi doradzić jakie. Pozdrawiam.
  • Mój prawie 2miesięczny syn, kiedy jest śpiący lub głodny (albo i jedno, i drugie;)) drapie się po buzi... pociera nos i policzki, ciągnie się za ucho i drapie... i teraz nie wiem, czy tak po prostu 'pokazuje', że jest senny, czy coś go naprawdę swędzi... poza tym jest spokojny, pogodny, podczas swojej aktywności się nie drapie ani przez sen... ale może, kiedy jest w 'gorszej' formie bardziej odczuwa, że go coś jednak swędzi... już sama nie wiem... normalne to?
  • Witam! Mój 14-miesięczny synek od środy wieczorem mocno wymiotuje i biegunkuje (wymioty do wczoraj często już żółtą gęstą wydzieliną, natomiast biegunka to zabarwiona woda). Lekarz przepisał Nifuroksazyd oraz Diphergan + osłonę. Mały za każdym razem po podaniu lekarstw zwraca. Zdarza się to od razu, ale też zdarzyło się jakieś 2-3 godz. po podaniu (wymioty były żółte - podejrzewam, że od Nifuroksazydu). Bardzo boimy się odwodnienia - mały co prawda pije wodę, ale czy wystarczająco...
  • Jak mam postępywac przy dziecku jesli ma bezdech siny Za kilka dni idziemy do neurologa, ale bije sie ze to sie znowu stanie w ciagu 4 miesiecy miała moja niunia juz ich kilka ale tylko wtedy gdy sie uderzyła, cos ja zabolało.Najpierw nie mogła złapać oddechu potem nagle go odzyskiwała, traciła przytomność i po przebudzeniu płakał , była senna.czy to ma jakis wpływ na rozwoj mózgu dziecka, stwarza to jakies ubytki
  • witajcie przed chwilą mój synek (1 rok) spadł ze stołu na podłogę, uderzył głową i pleckami;moja wina, nie dopilnowałam go i nie zdąrzyłam złapać przestraszył się, od razu zaczął płakać - utuliłam go, położyłam do łóżeczka i od razu zasnął (to jest jego pora spania); pytanie czy jak się obudzi wieźć go do szpitala? czy już teraz? czy wystarczy że poobserwuję go po przebudzeniu? tylko co powinno mnie zaniepokoić? a w szpitalu jakie badania powinni mu zrobić? dziecko rusza nogami, rękami, s...
  • Synek 1,5 roku przejawia dziwną senność przed południem. Rano budzi się wyspany ok. 6,30. Śpi od ok. 20.00 z 1 przerwą w nocy na picie. Jednak już ok. 9 rano widać u niego zmęczenie i potrafi zasnąć przy zabawie. Ten stan nasilił się w tym tygodniu. Dużo też pije. Czy powinnam zrobić mu jakieś badania? Np. cukier? Czy też poczekać aż skończą się upały? Może to wynik gorąca?
  • Chronilam ja przed tym juz od narodzin.Zawsze poobkladana z kazdej strony,gdy spala. Rano zawsze spi ze mna. Ma skonczone 6 miesiecy i spadla mi dzis z lozka.Nie wiem jak,czy na glowke,czy na plecki,poniewaz spalam. Wydaje mi sie ,ze musiala sie wspiac na poduszki. Wysokosc od lozka do podlogi to ok.60 cm. Na podlodze mamy miekka wykladzine. JEdnak i tak okropnie sie martwie. Od razu zrobilam ogledziny cialka. Podotykalam konczyny,zeberka ,kark,plecki,glowke. Nie bylo placzu.Obs...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się