senny

(4 wyniki)
  • Pytam, bo widze, że jakoś tak sennie się zrobiło. Idę po kawę.
  • Doświadczyłam kilka razy, brrrrrr, obrzydliwa rzecz... Jakiś czas myślałam, ze jestem może opętana...:-) ~~~~~~~~ W jaki sposób śpimy. Co noc każdy z nas ma sny, bez względu na to, czy pozostają nam one w pamięci. Sny mogą ulec zapomnieniu nad ranem, lecz w czasie, gdy w naszej głowie roją się fantastyczne sceny, umysł wykazuje bardzo ożywioną aktywność, a ciało jest całkowicie unieruchomione. Ten swoisty paraliż ma istotne znaczenie, w przeciwnym bowiem razie staralibyśmy się "odgr...
  • Wróciłem od Mamęcji z obiadu, zrobiłem sobie kubek niezdrowej kawy i zajrzałem na salon. Tradycyjnie nic się nie dzieje, na innych (interesujacych mnie) forach również pusto. Mam ciche postanowienie, żeby iść na spacer albo poczytać książkę - ale na postanowieniu się jakoś kończy. Małe mobilizejszyn - tylko po co?
  • Co trzeci człowiek ma problemy z prawidłowym snem. Medycyna i psychologia zdefiniowała już ok. 70 rodzajów zaburzeń snu. Najbardziej popularne to bezsenność rzeczywista, bezsenność rzekoma tzw. psychofizyczna, zespół bezdechu w czasie snu, senność napadowa i lunatyzm. facet.interia.pl/news?inf=819672

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się