senny

(8 wyników)
  • Mój 21 miesięczny syn z powodu nadwrażliwosci oskrzeli i przewlekłego nocnego kaszlu od miesiąca bierze Singulair. Kaszel się skończył, ale zaczęły koszmary nocne. Macie jakieś doświadczenia w tym względzie ? Co robić ?
  • Kolejna już noc kiedy nasza córcia budzi się z przerażającym wrzaskiem spowodowanym wlasnie złymi snami. Śnią jej się różne rzeczy- sowa latająca po pokoju, to, że ktoś ją uderzył, wczoraj wrzeszczała potwornie- cos tam bredziła, że źle wstała i coś o czapce... Czy są jakieś sposoby by zapobiegać takim pobudkom czy to po prostu taki wiek (starszak nie miał takich akcji, może raz...) i trzeba przetrwać? Córcia czasami jak zasypia to nawet mówi "mama, nie chcę by mi się coś sniło..." żal mi ...
  • Witam, Mam córkę niecałe trzy lata. Podam Wam scenkę z życia : Wieczorem po kąpieli kładziemy ją spać. Jest spokojna,czytamy książki. Usypia - spokojnie! Następnie , czasem kilka minut później zaczyna się marudzenie , płacz, rzucanie się w łóżku. Czasami udaje się ją uspokoić czytając na głos książkę. Choć bywa że drze się w środku nocy i nic nie możemy zrobić jak przeczekać! Gdy obudzi się to zachce się jej siusiu, pić lub czytać, bądź prosi o przykrycie kołdrą. Takie zac...
  • Dziewczyny, z braku czasu niezbyt częto zaglądam ostatnio na forum. Takich postów jak ten pewnie było kilka, ale niestety nie nie dotarłam do nich. Bardzo proszę o rady. Właściwie to chciałabym też znaleźć tu kogoś kto ma podobny problem. Mój syn skończył niedawno dwa lata. Pewnie większość dzieci w tym wieku nie przesypia nocy. A jednak…wydaje mi się , że w przypadku mojego syna dzieje się coś niedobrego. Zdarzają się noce kiedy śpi w miarę spokojnie, tzn. obudzi się raz, ...
  • Od kiedy mój dwuletni synek nie ssie smoczka strasznie długo zasypia. Wcześniej nie było nigdy problemów z zasypianiem, kładłam do łóżeczka, buziak, smoczek i wychodziłam z pokoju. Zasypiał sam. Teraz zasypianie trwa i ponad godzinę, muszę przy nim być, głaskać i śpiewać, a w ciągu dnia bujamy się w fotelu i za żadne skarby świata nie mogę go przenieść do łóżeczka. Spi tak czujnie, że przy próbie przeniesienia płacze, że chce "husiu".Do tego wieczorem zasypia dopiero ok.godz.22. ...
  • moja córka ma rok i 8 miesięcy i ciągle zasypia na drzemkę jedynie po noszeniu na rękach, śpiewaniu - słowem muszę jej "pomóc" w zaśnięciu. Sama nie wygląda na zmęczoną. Parę razy cały dzień bez drzemki obserwowałam czy nie poczuje się senna. Nic na to nie wskazywało. Wieczorem usypiam i śpi ładnie. Budzi się raz w nocy. Wtedy noszę na rękach. No i nie wiem, czy może nie zrezygnować z tych drzemek w ciągu dnia? Z drugiej strony czytałam, że takie małe dzieci potrzebują drzemki w ciągu...
  • Witam Was Kochane e-mamusie. Moja 1,5 roczna córka 7 dni temu uderzyła tyłem głowy o podłogę (parkiet). Tzn. konkretnie to wyglądało tak: 3 letni kuzyn (szaleniec) rozbiegł sie i prosto w stojącą moją córkę także ona tak jak stała poleciała do tyłu na głowę. Zaraz po tym upadku ani jak na razie żadnych objawów nie zauważyłam, ale dziwne dla mnie jest to, że żadnego siniaka i zmiany koloru skóry tam nie ma (no może malutki wyczuwalny guzek ale on chyba zanika). NIe wiem czy powinna...
  • Witam, Dzisiaj położyłam mojego syna na kanapie i odwróciłam się dosłownie na 1 sekundę a on spadł z niej. Zaznaczam że płakał tylko chwilkę, czy powinnam z tym iść do lekarza? Pozdrawiam Jola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się