Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      seriale

seriale

(27 wyników)
    • Byłam statystką w tym serialu, jedną z wielu osób, zobaczyłam wielogodzinną ciężką pracę zarówno aktorów jak i całej obsługi technicznej. Zawsze chciałam to zobaczyć. Przy tym wspaniała atmosfera. Nie bez znaczenia jest promocja miasta, pięknego miasta. Szkoda, że nie wyszło z Motoareną, bo warto by było pokazać, przecież nasze seriale ogląda Polonia na całym świecie.
    • Poziom intelektualny "Newsweeka"...
    • A teraz, wobec nachalnej reklamy abonamentu, popatrzmy które z w/w trafią do telewizji publicznej i/lub ogólnodostępnej... Większość pozycji obejrzą ( nie liczę ściągających z neta ) abonenci prywatnych telewizji satelitarnych i/lub sieci kablowych. Czym wobec powyższego TVP zachęci do daniny? Kolejnym Gwizdy na lodzie czy gadającymi głowami?
    • Protestuję przeciw zdaniu: "Poświęcili na to dwie niedziele. GPS się nie sprawdził". Dwa lata wstecz zabrałem przyjaciół (mieszkam obecnie w Katowicach, a przyjaciele w Warszawie) i pojechaliśmy do Jeruzala. GPS zaprowadził nas BEZBŁĘDNIE, zatem - jak najczęściej bywa - zawinił człowiek-Autor artykułu błądzący a nie maszyna. Co więcej, potem wpisałem nazwę SOKOLNIK czyli wioskę gdzie mieszkaliśmy pierwsze trzy powojenne lata i KUFLEW, tam w kościele parafialnym przystąpiłem do I Komunii...
    • Nie "Mad Man" tylko "Mad Men"... Poprawcie pls
    • NIE! Ten serial jest fantastyczny i nie może sie tak skończyc!
    • Panie Schetyna, gdzieś już się natknąłem na Pańskie nazwisko. Ale czy to było w kontekście pozytywnym? Raczej nie dam głowy.
    • panu borowskiemu /od wystawiania swiadectwa moralnosci sp, lecha /dziekuje, to zjawisko paleta sie teraz po senacie/
    • [i]- To zadziwiające, bo oznacza, że praca kobiety jest jakimś kaprysem znudzonej żony. Może tak być wśród ludzi zamożnych i takie przykłady podaje Łepkowska. [/i] Co też uważam za zły stereotyp, bo co się dzieje z tymi żonami jak małżonek wymieni je na młodszy model albo jak nie daj Boże umrze lub ulegnie wypadkowi i trwałemu kalectwu ??? Takie kobiety właśnie są kompletnie nieprzygotowane do podjęcia odpowiedzialności na rodzinę, no i siebie oczywiście. 15-20 lat nieobecne na rynku prac...
    • Ten artykuł strasznie spłyca doktora house'a i nie docenia wielowarstwowości tej postaci.
    • TVP raczej słynie z najgłupszych seriali / telenoweli / po tej stronie galaktyki. Do BBC brakuje nn lat świetlnych.
    • W U.S.A. 43 000 000 obywateki dostaje zapomoge- kupony na darmowe jedzenie. Kazda rozrywka, podnoszaca masy na duchu jest bardzo pozadana - zarowno w U.S.A. jak i w Polasce !!!
    • Wspomniane w artykule postacie pojawiły się już w polskim kinie! Samuela Zborowskiego w filmie Ryszarda Bera "Żelazną ręką" (1989) zagrał Krzysztof Jasiński. W filmie "Kazimierz Wielki" (1975) Ewy i Czesława Petelskich (z tytułową rolą Krzysztofa Chamca) pojawia się wątek romansu królewicza z Klarą Zach. Ostatnie z małżeństw Władysława Jagiełły przedstawione zostało w serialu Grzegorza Warchoła "Królewskie sny" (1988), z pamiętną rolą Gustawa Holoubka. Oczywiście nie znaczy to, ze nie warto d...
    • Serial jest cienki, oprócz pilota może. Lubię Buscemiego, ale właśnie jako aktora drugiego planu, bo na pierwszym robi się nudny. Ma jedną minę, która kojarzy mi się tylko z Fargo. Scorsese zrobił tylko 1 odcinek, resztę robią niskobudżetowcy, więc jest nudno.
    • Świetny serial na długo zostanie w pamięci!!!!
    • Pełna racja panie autorze. Dodam tylko, że za niesławnej komuny nie mieliśmy też kablówki, telefonów komórkowych, a w kinach nie chciano nam wyświetlać niczego w 3D.
    • Nie ma programów dla dzieci, zniknęła wspaniała Telewizja Edukacyjna. To nie była sprawa finansów, tylko głupoty rządzących telewizją. Teraz mamy tylko seriale i audycje polityczne na niskim poziomie.
    • nie ma kasy na produkcję odcinków o powstaniu? to jakiś absurd. z jednej strony doroczne celebry, a jak na serial to nie ma. niech zabiorą mostowiakom, lubiczom i innym tasiemcowatym rodzinkom... ile lat mozna katować widzów lucjanem, małgosią, hanką, mareczkiem, elżbietą, jerzym etc.? może niech obetną pensje różnym pseudogwiazdom od teleturniejów, tysiącom panów dyrektorów... moze wtedy znajdzie sie kasa na zamknięty serial, który nie bedzie mieć 700 odcinków?
    • O razy, jakież skażenie serialami u Madzi D.
    • Brawo za pomysł i odwagę. Hm? Ale czy odwagą można nazwać coś co powinno być obowiązkiem TVP.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się