seriale

(18 wyników)
  • Czy ktoś ogląda czasami " Szkołę"? Późno to nadają (właśnie w tej chwili leci na "pierwom"). Ja oglądam z doskoku, raz w tygodniu nieraz uda mi się to obejrzeć z ciekawości. A ciekawość mnie zżera, czy rzeczywiście dzisiejsza szkoła w Rosji czy innych b. republikach tak wygląda? I Ile jest w tym prawdy ( w ogólnym obrazie szkoły/mlodzieży tu przedstawionym), a ile w tym fantazji scenarzysty?
  • Osobiście nie widzę w nim za grosz tego klimatu, który wyczuwam w książce...serial jest nudny i powolny. Aktorzy fatalnie dobrani, no może jeszcze Korotkow jakoś się broni, ale co oni za grubasa wybrali na Docenkę? w całej Rosji nie znaleźli ani jednego bruneta aktora? Rozczarowana;-(
  • Powstanie rosyjska wersja serialu "Glina" ___________________________________________ Wygląda na to, że po "M jak Miłość" kolejny polski serial doczeka się swojej rosyjskiej wersji. Jak donosi "Hollywood Reporter" TVP negocjuje sprzedaż licencji "Gliny". Film opowiadał o pracy policjantów z wydziału zabójstw, o kosztach wykonywania zawodu policjanta, ale także o skrajnych ludzkich emocjach: miłości, śmierci, nienawiści. Główny bohater historii to czterdziestokilkuletni polic...
  • Od obieglej soboty na polskim kanale "Polsat Cafe" o pólnocy idzie rosyjski serial bardzowieloodcinkowy "Dr. Żywago" z Olegiem Mieńszykowem w roli głównej z polskim lektorem ; jutro juz drugi odcinek... niestey znow przegapiłem początek :-(
  • Czy oglądacie rosyjski 10-odcinkowy serial "Idiota" (2003) według Dostojewskiego, emitowany w TVP1 w niedziele około 24.00 lub 1.00 w nocy? Po dwóch odcinkach można powiedzieć, że to wybitna ekranizacja, nadzwyczaj wierna powieści, mistrzowsko zagrana i trzymająca w napięciu - nieco teatralna konwencja znakomicie się tu sprawdza, bo fabuła powieści Dostojewskiego opiera się głównie na dialogach. Jestem zachwycony, że w dzisiejszych czasach można coś takiego nakręcić. A Rosjanie kolejny ...
  • To musialo byc w latach osiemdziesiatych, niestety pamietam tylko muzyke przewodnia grana na pile. Bardzo charakterystyczna i piekna melodia, ktora z detalami pamietam do dzis, a tytulu ani troszke... Cos mi sie kojarzy z Syberia, ktos kogos oslepil, takie zlepki z pamieci malego dziecka. Serial chyba funkcjonowal pod potoczna nazwa, w nazwie oficjalnej cos mi sie wydaje, ze bylo imie glownego bohatera. Czy ktos z tych skrawkow moze odgadnac jaki film (a wlasciwie muzyka) tak ba...
  • www.tv4.pl/tv4_programWiecej_9674/Azazel.html
  • Czy ktoś z Was widział w tv Rossija pierwsze odcinki serialu "Mistrz i Małgorzata"? jesli tak, podzielcie się wrażeniami. pozdrawiaM.
  • Słuchajcie, udało mi się zdobyć kilka starych radzieckich seriali i filmów dla młodzieży ("Dwa kapitana", Gostia iz budushchego", "Vam i ne snilos") i muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem. Wzruszające i naiwne, bez wartkiej akcji, bez kalejdoskopu obrazów. A jednak takie ładne. Nie wiem, czy to jakaś nostalgia za latami 80., czy za czasami, kiedy wszystko wydawało się o wiele łatwiejsze, ale teraz wpatruję się w te filmy z niedowierzaniem, że w takim ZSRR można było zrobić co...
  • Jeden z popularnych dzisiejszych aktorow Wladislaw Galkin umarl w swoim mieszkaniu. Mial 38 lat. Na RTR wlasnie zaciol sie serial Kotowskij z nim w roli glownej. Na pewno go widzielis cie, bo zagral w kilku znanych filmow, powstalych nie tak dawno. lenta.ru/articles/2010/02/27/galkin/
  • Premiera na "Planecie" - "Isajew". Jest to 10-odcinkowiec o młodych latach Stirlitza. Interesujące. Dają po 2 odcinki dziennie: 19:30- 21:00 (2:40-4:10). W godzinach porannych (10:05-12:00) wyświetlają kultowe "Śledztwo prowadzą Znawcy (Sledstwije wiedut ZnaToKi)". Niestety, zaczęli w ub. tygodniu i nie z początku. Natomiast na "Pierwszym" - też 10-odcinkowa - wersja "Admirała". Oglądajcie o 21:30-22:25 (nazajutrz o 5:05-5:55). Szkoda, że w Polsce nie transmitują TVCi (moskiewski ...
  • Brak mi słów, jaka to strata! W niedzielę Pierwszy jakby przeczuwał - wyświetlono "Zabić smoka". Ukraiński K1 skończył wyświetlania "Tarczy i miecza" - serialu, po którym młodziutki Jankowski stał się TYM JANKOWSKIM. Kogo ostatnio tracimy...
  • cos sie chyba zmienilo - byla w niedziele o 22.55- czy jakos tak. W ostatnia niedziele nie bylo. A dzisiaj przegladam program i ani widu ani slychu. Moze cos wiecie Z gory dzieki za informacje
  • Wiem, wiem, że to detektywistyczny chłam i bzdety, ale bardzo lubię książki Aleksandry Marininy, te o Nastii Kamienskiej. Najpierw widziałam serial z Jakowlewą w roli głównej, a dopiero później zaczęłam molestować znajomych, żeby mi przywozili książki. To naprawdę dobry relaks, takie czytanie bez jakiegokolwiek przepływu fal przez mózg. Jeśli znajda się tu jacyś fani Kamienskiej, donoszę: od soboty na RTR o 20 będą nowe odcinki!
  • Gromovy(6)

Wlasnie skonczylam ogladac ten serial i jestem pod wrazeniem!Oj,naplakalam sie jak nigdy:)A jak szanownym Forumowiczom sie serial spodobal?jestem ciekawa wszelakich opinii:)
  • niedługo powstanie kanał filmowy, który będzie prezentował tylko rosyjskie filmy. Będzie można wybrać wersję dźwięku - z lektorem, sam dźwięk oryginalny, napisy. Będą filmy dokumentalne, seriale, nowe przeboje kinowe i starocie, które wszyscy lubią:) na razie nic więcej nie mogę powiedzieć, ale to już niedługo:) Szykuje się święto dla rusofili!
  • Oprócz Kiwaczka i Wysockiego w TV bywają niezłe filmy rosyjskie. Niedawno na Zone Europa zaproponowano film Bałabanowa "O potworach i ludziach".Dla mnie mroczny ale dobry.Publiczność i krytycy na całym świecie docenili "Brata" Aleksieja Bałabanowa. Mało kto wie, że film powstał głównie po to, aby zdobyć pieniądze na realizację wcześniej napisanego scenariusza "O potworach i ludziach". Wystylizowana sceneria, w obrazach przypominających fotografie ze starego albumu, przenosi nas...
  • Oglądacie? Leci w niedziele ok. 10 rano na Dwójce. POdoba się?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się