seriale

(23 wyniki)
  • Inaczej wyobrażałam sobie Sebastiana Bergmana, ale i tak z chęcią zobaczę tę ekranizację >> www.youtube.com/watch?v=wACEt7Eijlg Wcześniej tylko muszę skończyć czytać "Ucznia" :-))) Co ciekawe Bergmana gra Rolf Lassgard, który wcześniej wcielał się w rolę Wallandera!
  • W wątku o ulubionych bohaterach Agridulce wymieniła Radziwiłłowicza i Stuhra. I tak mi się właśnie przypomniało, że serial Glina - cudowny, wspaniały i jedyny w swoim rodzaju - miał mieć dalszy ciąg. Zupełnie o tym zapomniałam, czy wiecie coś na ten temat? Miałabym na co czekać...
  • Oglądam właśnie włoski serial z Inspektorem Montalbano (a właśnie - mówią do niego Inspektorze, a nie Komisarzu – awansował w polskim tłumaczeniu?) i się bawię niesamowicie. Takie niesamowicie przerysowane postaci pt. jak mały Jasio wyobraża sobie Włochów, ale może Sycylijczycy naprawdę tacy są?
  • Przejrzałam archiwum i chyba nie ma podobnego wątku. Jeśli przegapiłam to można mnie wyrzucić ;) Proponuję, żeby wymieniać w tym wątku najlepsze waszym zdaniem seriale kryminalne i okołokryminalne, które można obecnie obejrzeć w telewizji/na DVD, albo które z wieeelkim sentymentem wspominacie. Ja póki co najbardziej lubię Bones i Morderstwa w Midsommer, ale chętnie zmienię zdanie, jeśli macie lepsze propozycje :)
  • z powieści Ake Edwardsona. Od poniedziałku jest wyświetlany przez telewizję szwedzką SVT i - uwaga uwaga - jest dostępny w sieci także poza Szwecją! (co wcale nie jest takie oczywiste, bo np. serialu nakręconego na podstawie trylogii "Millennium" Larssona w Polsce w sieci nie dało się oglądać) Ma być osiem odcinków, w poniedziałek wyemitowano pierwszy. Tu link: svt.se/winter
  • Wiem, że to nie na temat, bo tutaj o książkach piszecie, ale był kiedys taki post o serialach kryminalnych. Chyba wtedy nikt tego nie wymienił. A ja nie miałam odwagi sie odezwac. Dominowały seriale amerykańskie, a to jest produkcja angielska. Bardzo lubie ten serial, bo ma specyficzny klimat. Czy ktos jeszcze to ogląda i jest zdania, że serial jest całkiem do rzeczy?? Pisze o tym tylko dlatego, że dzisiejszy odcinek na bbc entertainment był rewelacyjny i tak się zastanawiałam na...
  • Powtarzają teraz (codziennie) na BBC Prime (20.00, 23.00, i następnego dnia 15.00 ! -) serial o Lynley'u. Sporadycznie to oglądam, ale drażni mnie obsada. Czy Anglia nie dysponuje wysokimi i przystojnymi blondynami? Czy aktorka grająca Barbarę jest nieatrakcyjna (uważam, że jest urocza)? I to, co drażni mnie najbardziej - lady Helena Clyde. Czy ktoś mi wytłumaczy - ona miała być piękna i arystokratyczna? Staram się nie czepiać takich szczegółów zazwyczaj, ale to jeden z tyc...
  • No muszę się przyznać że Kojak. I do tej pory nie pojawił się żaden detektyw serialowy, który wzbudziłby we mnie większy entuzjazm. Jaką on miał pięknie wyprofilowaną głowę, jakie kapelusze i garnitury, co za szyk i elegancja. I te słynne lizaki, które chrupałam psując sobie zęby. I jak pięknie wypowiadał swą kwestię : Who loves ya, baby? No i co, czy był ktoś seksowniejszy i inteligentniejszy od niego? Rozmarzyłam się...:) -- "Because murder is more fun away from home"
  • ktoś widział? ja mam właśnie universal chwilowo w okienku upc i udało mi się ułowić jeden odcinek. zupełnie, zupełnie inaczej wyobrażałam sobie frosta i mulleta! serialowy frost przekonujący, choć to chyba inny facet nie tylko od moich wyobrażeń, ale i od powieści. a mullet mi się nie podobał - no co ja poradzę, ze mullet ma dla mnie twarz durnowatego szefa jeszcze bardziej durnowatego bohatera nagiej broni :)
  • Pamiętacie ten serial? Ja wspominam go z nostalgią. Chętnie bym obejrzała, ale nigdzie nie mogę natrafić na żaden jego trop, chyba jest nie do zdobycia. Może wiecie coś na ten temat? I może ktoś zlitowałby się nade mną i napisał jak nazywał sie aktor grający starszego partnera Michaela Douglasa, męczy mnie to...
  • Wlasnie odkrylam Amerykę :) Obejrzałam cala serie przez 5 dni i wciaz tkwie w zachwycie! Najchetniej obejrzałabym wszytsko jeszcze raz ;) Oczywiscie jestem bardzo ciekawa duńskiej, oryginalnej wersji. Ogladał ktos obydwie? Jestem wciaz w amoku, caly czas mysle o tej historii i postaciach, ach, och! I przy okazji, w wątku o tym, kto mógłby zagrac Holego padła wzmianka ze Holder z The Killing (Joel Kinnaman). Myślalam, ze nie ale teraz myslę, że TAK! Mogłby byc Hole'm!
  • Czy może ktoś oglądał? Świetny serial, AXN niedawno pokazał pierwszą serię. Mam pytanie do osób, które widziały ostatni odcinek - czy śmierć córki Patty ma jakiś związek z Frobisherem? Czy ona chciała go zniszczyć z zemsty?
  • kolejna lista, znów na wp, ale tym razem na szczęście zaledwie 6 odsłon, więc się przemogłam :-) serialowo, wszyscy znani, zaledwie jedna pani detektyw - zakonnica, czy naprawdę nie było więcej seriali z kobietami w rolach głównych? Przepraszam, jeszcze partnerka Brcea Willisa...
  • Trafiłam przypadkiem, więc zawiadamiam:). www.tv4.pl/tv4_zapowiedzWiecej_9713/Azazel.html
  • Wsród zapowiedzi Wydawnictwa Red Horse znalazłam dwie ksiązki tej autorki: Mogilny zmys oraz Mogiła z niespodzianką. Zajawka pierwszej: "Harper Connelly w wieku lat piętnastu została porażona piorunem. Na szczęście przeżyła, lecz wypadek ten był brzemienny w skutki. Poza następstwami natury medycznej, w jego konsekwencji Harper posiadła zdolność odnajdywania pogrzebanych ciał. Jeśli znajdzie się wystarczająco blisko zwłok, może określić przyczynę śmierci pogrzebanej osoby, a w pr...
  • hm, zapowiada się nietypowo... www.merlin.com.pl/frontend/towar/466235 Najbardziej przewrotny thriller ostatnich lat. Dexter Morgan to za dnia wzorowy pracownik policyjnego laboratorium, a nocami kat, który wymierza swoją sprawiedliwość. Dwoistość jego natury jest tak zaskakująca, że nie jesteśmy już pewni, czy ten przykładny obywatel i wyrafinowany morderca to jedna osoba...
  • Nowy serial w TVP, wczoraj były dwa pierwsze odcinki. Obszerne omówienie tego serialu znalazło się zreszta na stronach tegotygodniowego dodatku programwowego do Wyborczej. Obejrzałam i podoba mi się: - policjanci (ekipa dochodzeniowa) - muzyka - rozmowy (stały punkt odcinka) przy stoliku komendanta (w tej roli B. Cieslak) z jego podwładnymi - oraz to, że pokazuje miejsca autentyczne (mam nadzieję, że nie natknę się nigdy na adres np. "Dzika 102", jak to bywało w Kryminalnych), moze...
  • Witam Dzisiaj (24.06.) o 23.25 na TVP1 pierwszy odcinek serialu "Foyle's war". Nie wiem, ile odcinków wyemitują, ale za tydzień, we wtorek planowana jest kolejna odsłona przygód tego detektywa. Mimo, ze widziałam, to i tak obejrzę sobie ponownie. A co! :) Tym, którzy nie widzieli polecam gorąco. Link do wcześniejszych dyskusji o Foyle'u: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33434&w=30331097&v=2&s=0
  • Dobry serial kryminalny nie jest zły :) Bardzo lubię, jak większość na tym forum, "Morderstwa w Midsomer" ale jestem także fanką innego, baaardzo brytyjskiego serialu pt. "Detektyw Foyle". Emituje to od jakiegoś roku HBO, do tej pory pokazano mniej więcej z 10 odcinków. Wszystkie trzymają wysoki poziom. Serial należy do tych bardzo klasycznych, ale jest przy tym oryginalny, bowiem jego akcja rozgrywa się w początkowych latach II wojny światowej. Obok zbrodni "czasu pokoju" pojawiają się z...
  • wczoraj (tj. w pon. 27 luty) ogladałam na dwójce kryminalne zagadki Las Vegas i niestety nie wiem jak się skończyło, bo zasnełam :-( A było o wypadku samochodowym i zatrutej kobiecie i nie wiem jak to się wyjasniło. Może ktoś oglądał???? I rozwiaże zagadkę? Obudziłam się niestety jak leciał drugi odcinek i widziałam początek i też oczywiście zasnęłam na rozwiązanie zagadki. Przy okazji, nie rozumiem dlaczego tak późno puszczają ten serial, był trochę wcześniej, ale 2 wyprodukowała...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się