-
Ostatnio w serialu ''Galeria'' bohaterowie przechadzają się i zauważają kiosk z Lotto, a dzisiaj w ''Pierwszej miłości'' też był jakiś produkt ale nie widziałem gdyż byłem zajęty na komputerze jeśli ktoś wie co to było to odpisuje co jeszcze jakieś produkty widzieliście.
-
Kto uwaza ze VM to super serial??? Wciągający, zawsze sie cos w nim dzieje. Czekam na wasza opinie.
Fanka VM
-
Pod koniec lat 80-tych TVP 1 emitowała w niedzielne popołudnia serial
historyczno-przygodowy francuski pt. "Katarzyna". Na Youtube znalazłam kilka
klipów z TV francuskiej i wiem, że jakieś francuskie czasopismo wydaje ten
serial na DVD. Może by tak Gazeta Wyborcza pomyślała o wydaniu w Polsce tego
serialu? Fani czekają, a właśnie znowu po kilku ładnych latach pokazało się
wznowienie książek Juliette Benzoni (na razie 1-szy tom, kolejne mają wyjść do
końca roku).
-
są jakieś standardowe wkurzajki?
mnie dobija wręcz nonszalanckie pogryzanie pokrojonych marchewek jako przekąski podczas przyjacielksich pogaduszek
jest maniera gryzienia tych warzywek, taka jakas megawkurzająca
no i mowienie z pełną gębą :/
-
Najlepsze:
Czterdziestolatek - swietna piosenka Rosiewicza i pasujaca do tamtych czasow.
Polskie Drogi - bardzo podoba mi sie muzyka Kurylewicza, a czolowka z tymi ognikami do tej muzyki cudowna!
Galeria - mimo ze uwazam go za gniot serialowy chyba juz nawet nie emituja to podobala mi sie piosenka początkowa, w takim jazzujacym klimacie.
Zmiennicy - tyczy sie dokladnie tego co Czterdziestolatka, ma swój klimat a Gintrowski zaśpiewał to genialnie
Janka - klasyka co tu dodawac, muzyka idea...
-
Zawsze z wielką przyjemnością oglądałam serial Rodzinka.pl. Ale teraz nie moge już na niego patrzeć. Niemalże każda scena, to reklama jakiegoś produktu.
Ja rozumiem, że w serialach są lokowania produktów, ale bez przesady. Prawie w każdej scenie coś reklamują i to tak nachalnie, że odechciewa się dalszego oglądania.
-
odeszla z MJM rozumiem, ze serial ja ograniczal i chce sie rozwijac (tak to zwykle sobie tlumacza) i wyladowala w glupiutkiej reklamie lodow.
Swego czasu z Kabaretu Moralnego Niepokoju odeszla ta czarnulka, tez rzekomo by sprobowac sil i rozwijac sie w innej plaszczyznie. I jak widac rozwija sie w roli idiotki w reklamie jakies telewizji, nawet nie pamietam jakiej.
Czy komus odchodzacym z seriali wyszlo cos kiedys w zyciu dobrego?
-
Gdzieś w połowie lat 80-tych leciał taki serial o dziewczynce, która
ciężko pracowała jako służąca. Jako osoba dorosła została lekarzem.
Tytuł serialu był od jej Imienia... chyba.
Akcja zaczynała się przed II wojną światową, a kończyła się gdzieś w 70-tych
latach, dużo odcinków było. Jeśli ktoś kojarzy...będę wdzięczna. :)))
-
Zauwazyliscie ze ostatnio nastala moda na wstawki piosenek w serialach? kompozytorzy ratuja sie piosenkami zamiast wlasnej muzyki.Jest to denerwujace dosc.Co to pomysly sie koncza i trzeba wstawiac piosenki zamiast nagrac tlo muzyczne?
Druga sprawa to czolowka serialu Na dobre i n zle.Bo ten serial tak naprawde sledze, reszta przygodnie.Zosia czyli Foremniakowa nie gra juz tam chyba od pol roku i dalej jest w czolowce, czy to jest zwiazane z tym zeby jeden bohater z poczatkow serialu "udal...
-
W wczorajszym info o TVNowskich propozycjach na nowy sezon rzuciła mi sie w oczy feminizacja seriali. Trzy pozycje i trzy baby u steru. Agata, Alicja i Anka, czyli PA, L i PnŻ. Do kompletu dodałabym formalnie głowną rolę-Laure z Hotelu i 4 przyjaciółki z Przyjaciólek. No a gdzie te chłopy? Nie ma, nie ma... ;))
Mam pytanie, a nawet dwa, do znawców seriali i niesklerotyków przy okazji. Był kiedys, ale nie zamierzchłych czasach Janka Serce, tylko blizej w czasie, jakiś serial obyczajowy z fac...
-
Nie pamiętam, czy już o tym było.
rozrywka.dziennik.pl/seriale/artykuly/393033,nowy-serial-tvn-lekarze-juz-jesienia-w-roli-glownej-magdalena-rozczka.html
-
Ciekawy jestem czy znajdę w was poparcie. Chodzi mianowicie o to że zamiast marnować cenny antenowy czas na polskie mierne i niskobudżetowe serialowe produkcje ( w dodatku latem same powtórki) któraś ze stacji mogłaby puścić jakiś serialowy klasyk. Jako chłop za takie uważam chociażby The A-Team, MacGyver, Airwolf (pamiętacie ten muzyczny temacik?!) Damskich kultowych seriali nie znam co nie znaczy że nie istnieją... przyłączycie się do cichej petycji?
-
Ostatnio co tydzień nie ma jakiegoś odcinka "Klanu" czy "Mody na sukces" z powodu cholernych skoków narciarskich i innych meczy... w dodatku za tydzień nie będzie Anny German, która i tak jest emitowana raz w tygodniu, bo jest jakiś mecz... Ja rozumiem, że inni lubią sport, ale czy fani seriali muszą na tym cierpieć ? Niech wykombinują coś, żeby wszyscy byli zadowoleni... przecież mogą wstawić w inną godzinę seriale...
-
Czy ktoś z Was oglądał, lub ogląda ten serial. Słyszałam o nim różne opinie. W zasadzie koleżanka mi polecała ale nie pamiętała, gdzie i kiedy jest emitowany. A może ktoś oglądał? Warto się wkręcać, czy to strata czasu?
-
jesli ktos lubi ten serial lub ma muzyke do niego ,chce pogadac
niech napisze na gg 7726660
-
Obejrzalem 1 odcinek i czuje sie lekko zmieszany ;-) Nie bylo zle. Powsciagliwy i "szwedzki" Linda prawie nie irytowal (jak mial ostatnio w zwyczaju). Widac, ze szukano troche innego pomyslu na tego aktora. Pani komisarz ... no nie powiem, nietrywialna i to nie tylko z urody (ma ten podobny niepokojacy typ urody jak Ewa Dałkowska, do ktorej jest podobna). Sposob na wprowadzenie postaci ... no tez nie az tak ograny, chociaz te retrospekcje troche zbyt teatralne i wystylizowane. Wyraznie widac ...
-
Witajcie, oto mój pierwszy post na forum.
Chciałbym w tym temacie zachęcić was no nowego serialu The River, którego premiera planowana jest na 7 lutego 2012.
Klika słów o serialu:
[quote]Serial „The River” nie jest przeznaczony dla każdego. Przedstawia on trzymającą w napięciu opowieść o pięknej, a zarazem niebezpiecznej rzece – Amazonce. W czasie podróży, jeden z uczestników wyprawy ginie w tajemniczy sposób. Zdesperowana rodzina wyrusza na poszukiwania, nie bacząc na ...
-
Oglądam jednocześnie pierwszy sezon na comedy central (oczywiście widziałam go już wcześniej) i ostatnie odcinki ściągnięte z Kutcherem ściągnięte z chomika.
Porównanie daje wiele do myślenia. Zastosuję tylko jedno kryterium ((celowo pomijam fakt, że pierwsza seria (i kolejne z charliem) to eksplozja niesamowitych dowcipów sytuacyjnych, mnóstwo zabawnych historyjek, celowe igranie z inteligencją widza)). Moja 12 córka oglądała pierwsze sezony razem ze mną, to co dla mnie miało podtekst ero...
-
Oglądał może ktoś z was serial o 4 lub 3 przyjaciółkach mieszkających prawdopodobnie w Anglii? Serial był wyświetlany na jednym z mniej popularnych kanałów. Na końcu bohaterki były jeszcze raz pokazywane i przy każdej stylizacji były podawane nazwy sklepów. Charakterystyczna piosenka na koniec. Pamiętam jeszcze, że jedna z bohaterek była ruda, druga była murzynką. Serial o dość luźnej fabule, prawdopodobnie przygody miłosne, randki etc. :)
-
Od przyszłego tygodnia Ostry dyżur już nie będzie nadawany po 16. Zastąpi go JAG. Nie wiem czemu TVN7 nie chce dalej puścić 14 i 15 sezonu. Po co było puszczać serial od jesieni skoro teraz jest urywany z niewiadomego powodu. Na tvn zaś od południa puszczają od 1 sezonu czyli z roku 94 gdy jeszcze był Clooney.