siostra

(26 wyników)
  • Szukam książek o rodzeństwie, najlepiej brat starszy ;-) 'Charlie i Lola' na razie przemawia do 2-latki. Na pewno macie mnóstwo pomysłów. Jest jeszcze "Ja i moja siostra Klara", której - o dziwo - nie mamy (ale nadrobimy zaległość). Rozumiem, że u Inkiowa Klara jest młodsza? ;)
  • [img]https://www.wydawnictwodwiesiostry.pl/grafika/dwie_siostry_logo.gif[/img]
  • www.wydawnictwodwiesiostry.pl/index.html Jeszcze nie dokonczona ale zapowiada sie moim zdaniem bardzo praktycznie, bez porownania z poprzednia. Ale ja jestem mala obiektywna bo od poczatku zachwycam sie tym wydawnictwem [naprawde tworza go 2 siostry? - pewnie absurdalne pytanie ale co mi tam :)] co to przeklada jakosc nad tresc.
  • reprint - Janusz Minkiewicz, il. Bohdan Wróblewski sztywnostronicowa merlin.pl/Od-A-do-Z_Dwie-Siostry/browse/product/1,687203.html z zapowiedzi DS: "Janusz Minkiewicz (1914–1981) – pisarz, poeta, satyryk. Autor pierwszych polskich limeryków, twórca głośnych szopek politycznych. Legenda życia towarzyskiego powojennej Warszawy. Bohdan Wróblewski (ur. w 1931) – grafik i ilustrator, absolwent warszawskiej Akademii Sztuk Pięknych, uczeń Jana Marcina Szancera. Jest...
  • Którą wybrać, jeśli trzeba się zdecydować na jeden z tych tytułów?
  • Najbardziej klasyczne polskie wiersze dla dzieci w znakomitej oprawie graficznej. Wdzięk, dowcip i wyraziście zarysowana anegdota to zalety, które od wielu pokoleń zapewniają tym tekstom niesłabnącą popularność wśród dzieci i rodziców. Ilustracje Katarzyny Boguckiej - wysmakowane, a przy tym lekkie i zabawne - nadają wierszowanym evergreenom nową świeżość i blask. [img]https://www.wydawnictwodwiesiostry.pl/tytuly/chory_kotek/chory_kotek.gif[/img] [img]https://www.wydawnictwodwiesiostry.pl...
  • [u]MAJ 2010[/u] [b]Czarodziejski młyn[/b], tekst: Alina i Jerzy Afanasjewowie, ilustracje: Teresa Wilbik [img] http://wydawnictwodwiesiostry.pl/tytuly/czarodziejski_mlyn/czarodziej ski_mlyn_m.gif[/img] "Piękna, baśniowa opowieść z magicznymi ilustracjami Teresy Wilbik. W Smętowie panuje nieprzezwyciężony smutek: na mieszkańców padł dziwny czar, który odebrał im radość i okrył serca troską. Nie uległo mu tylko dwoje dzieci: Filip i Dorotka. Oni nadal potrafią się śmiać....
  • Słuchajcie! Dwie Siostry w swojej świąteczno-noworocznej kartce zdradzają ukazanie się w przyszłym roku "Malutkiej czarownicy". Kto zna i lubi, niech już się cieszy. Acha, ilustracje Danuty Konwickiej!
  • Chciałam Was zapytać o kilka książek przeznaczonych dla dzieci 6+: Klementyna lubi kolor czerwony, Cukiernia pod pierożkiem, Gałka do łóżka i Michałek z pudełka od zapałek. Żadnej z nich nie znam, a wyglądają bardzo zachęcająco. Moje pytania: 1) Czy poziomem odbiegają od "Babci na jabłoni' z tej serii? Przeczytałyśmy z czterolatką bezproblemowo, ale może inne będą trudniejsze? 2) Czy są to książki łagodne? (chodzi o bardzo strachliwą czytelniczkę, dla której "Karolcia" i "Malutka czarow...
  • Bardzo interesująca zapowiedź książki autora Findusów. Wydawnictwo EneDueRabe też coraz bardziej intryguje swoją ofertą:-)) www.badet.pl/go/_info/?id=36976&idc=
  • Wiecie cos o tym? www.wydawnictwodwiesiostry.pl/opis_ksiazki.php?id_ks=9
  • Pamiętacie duet Nicoli Davies & Neala Laytona i ich edukacyjną "Kupę"? To teraz szykujcie się na "Robale": www.wydawnictwodwiesiostry.pl/dla_dzieci.html (niestety nie ma jeszcze bezpośredniego linku do książki)
  • Wszyscy, którzy płaczą, że wyszedł ostatni tomik "Julków..." mogą otrzeć łzy. Opowiadania Inkiowa o niesfornym rodzeństwie śmiało można potraktować jako kontynuację, tylko dla troszkę starszych dzieci, bo przygody są mniej grzeczne ;-) Czyta się znakomicie, książka jest ciekawie ilustrowana (moja córka zachwyciła się czystymi, wiosennymi kolorami okładki, ja zresztą też). Myślę, że będzie to świetna lektura dla początkujących "czytaczy", bo litery są dość duże.
  • No to mi podpowiedzcie jak to ugryźć bo jakoś do mnie nie przemawia książka bez tekstu żadnego a ponoć u dzieci wzbudzają pozytywne emocje. Właśnie wzięłam z biblioteki Miasteczko i się zastanawiam co dalej. Mam dwulatka. Czteroipółletnia chyba za duża??? Mamy po prostu oglądać, ma mi opowiadać co widzi, mamy wyszukiwać czegoś? jak Wy coś takiego używacie?
  • Jesli kogos powtarzam, to z gory przepraszam. W wyszukiwarce nic nie znalazlam. Wyszla nowa ksiazeczka Dwoch siostr. Tym razem nie reprint: www.wydawnictwodwiesiostry.pl/tytuly/o_wiadukcie_kolejowym/o_wiadukcie_kolejowym.html I jest swietna. Takie "Bajki na dluzsza mete" NK w wydaniu dla mlodszych. Moj prawie 6 latek sluchal ich z wielkim zainteresowaniem. Jest w nich wiecej zycia i wspolczesnosci niz w "Bajkach". Bardzo zrecznie napisane i owa filozoficznosc z wielka doza wlepi...
  • Mój synek 5,5 lat ostatnio coraz bardziej narzuca swoja wole siostrze 2,5 latce. Wymusza zabawę, rozkazuje jej etc. Wczoraj na moje hasło - porozmawiajmy, stwierdził, ze woli, zebym mu przeczytała (to efekt bajek terapeutycznych..). W ostateczności może cos sama wymyślę, ale może jest gdzies jakiś "gotowiec" - o szacunku dla pomysłów drugiego czlowieka, o rozmawianiu, wspólnym podejmowaniu decyzji...
  • Witam Bardzo prosze o pilna pomoc przy doborze prezentów dla moich najblizszych. W tym roku postanowiłam ze kazdemu kupie ksiazke :) Moze zaczne od najmłodsej siostry, bo ona miesci sie w tematyce forum :) Ma 12 lat, jesli chodzi o ksiazki to jest fanka Harrego Pottera, lubi tez ksiazki o tematyce młodziezowej - moze byc cos o perypetiach nastolatki w jej wieku. Chyba ostatnio zainteresowała sie Mikołajkiem, ale nie jestem pewna i nie wiem czy czytała dwie najnowsze ksiaz...
  • Witam, Szukam fajnej książeczki dla 5-latki do nauki pisania. Czytałam na forum o "Basia pisze i rysuje", ale jej nie miałam w ręku. Co tam jest: litery, szlaczki? Czy jeszcze jakieś książki możecie polecić? Pozdrawiam,
  • Święta mijają u nas pod znakiem anginy, ale nie brak nam książkowych podchoinkowych wzruszeń. Zaczęliśmy Pluka i cieszę się, bo zapowiada się, że tak oto mamy lekturę na kilkanaście długich zimowych wieczorów. Bez szkody dla książki rozdziały mogłyby być krótsze- to pierwsze spostrzeżenie na jej temat. Natomiast ilustracje, bogactwo postaci, wątków zachwycają. Oczarowała nas "Niebieska zasłona"- jak na razie nie tyle obdarowanego, ile jego straszą, czteroipółletnią siostrę. Motyw...
  • Trafiłam właśnie na nowiutkie "Proszę Słonia" + płyta DVD wydawnictwa Liberone, z ilustracjami Beaty Zdęby [img]https://www.badet.pl/photo/product_info/3/b/5/1_3b5bdf99634e.jpg[/img] I troche jestem zdziwiona bo myslałam, że "Prosze Słonia" miało byc wznawiane przez Dwie Siostry w serii Mistrzowie Ilustracji? Był taki konkurs na Allegro pare miesięcy temu i wygrało właśnie "Proszę Słonia". Mam nieświeże informacje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się