smak

(6 wyników)
  • witam,od paru lat bardzi mi sie nasilil refluks kwasowy i zołciowy do tego stopnia ze kwas i zołc wpadaly mi do jamy ustnej i zatok, stracilem przez to prawie caly smak i wech ,jedzenie nie ma smaku, a przez to apetyty, szczypie mnie jezyk, i jest taki nalot bialy(czy zdrapywac go szczoteczka)? mam przepukline wslizgowa rozworu przelykowego stad to cofanie,zoladek wszedl mi przez przepukline przepone do klatki piersiowej , ok a teraz drugie pytanie czy poddac sie operacji w szpit...
  • po kuracji 10 dniowej agumentinem 2 tabl dziennie plus refluks zolciowo kwasowy spowodowały ze zanikly mi kubki smakowe i nie mam smaku! plus pojawila sie grzybica na ktora teraz biore flukonazol i nystatynedo plukania buzi, czy smak i kubki smakowe sie mi odnowia ? laryngolog stwierdzil ze nie mam kubkow smakowych!! czy przez te 10 dni mogly sie zniszczyc, dlaczego jaki to mechanizm , skoro bralem controloc na blokade kwasu? blagam czy smak wroci , jak to przyspieszyc?
  • Wlasnie wracam z targow zdrowej zywnosci i medycyny naturalnej. Podobno zywnosc ekologiczna (czyli wyprodukowana bez nawozow chemicznych i bez konserwantow) ma 5-10 razy wiecej skladnikow odzywczych niz ta kupiona w sklepie. Chodzi o wszystko, chleb, warzywa, ser, jogurt, mieso, ryby itp. ma Czy rzeczywiscie zywnosc ktora jest w naszych sklepach jest az tak zlej jakosci? Mysle ze w Polsce nie jest jescze tak zle jak w starych krajach Unii Europejskiej (gdzie teraz przebywam), ale...
  • Proszę pomóżcie! gdzie ja mam to kupić. jestem już zrezygnowana, nigdzie nie mogę znaleźć!
  • Od kilku dni leczniczo zazywam pieprz cayenne,kupiony zreszta w sklepie zielarskim.Czy ktos juz stosowal ta kuracje ? czekam na opinie i doswiadczenia.Po 4 dniach trudno o sensowne wnioski,ale na pewno przestala mnie bolec watroba i mam wiecej energii.Co dalej ,zobaczymy...Pozdrawiam swiatecznie
  • A moze ktos wyjasni głowne zasady i sama idee "pieciu przemian".Nie za bardzo wszystko rozumiem ale zaciekawiło mnie to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się