smak

(5 wyników)
  • Znalazłam właśnie taki artykulik: www.edziecko.pl/edziecko/56,105020,9979847,Najbardziej_znienawidzone_potrawy_dziecinstwa.html Zadzwiające jest dla mnie, że to czego nie lubiłam jako dziecko, teraz zajadam z apetytem (no nie w chwili obecnej, bo SB). W moim przypadku prawie wszystko się zgadza, z wyjątkiem tego, że prócz wątróbki innych podrobów się nie chwytam. Poza tym, jak byłam mała, nie lubiałam królika i pierogów na słono, a jedynie z słodkim serem lub owocami. Teraz z kolei mam od...
  • W czasie 1 fazy, zgodnie z zaleceniami nie jadłam słodyczy i zabronionych rzeczy. W czasie "weekendu grzeszności" /dietetycznej oczywiscie;)/ zauważyłam, że wiele rzeczy smakuje inaczej niż przed moją dietą...Jakby smak mi się wyostrzył. Teraz dużo mniej sole, słodycz odnajduje nawet w daniach które wcześniej były wg mnie mało wyraziste. tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;10722;59;1;1/c/72/t/60/s/74/k/19a8/weight.png</a>
  • Może to żaden patent, ale mi osobiście po eksperymentach wyszło coś pysznego. 2 kostki chudego sera białego, jogurt 0%, cebula pokrojona w małą kostkę i makrela. Po oddzieleniu od ości wszystko miksujemy dodając soli i pieprzu. Jogurtu tyle żeby nie było zbyt twarde, ale nie za dużo, żeby nie była breja. Smakuje wyśmienicie, bardzo (!!!) sycące - właśnie opędzlowałem na śniadanie pół salaterki i pękam. No i ktoś kto lubi ryby powinien być zachwycony smakiem. Polecam!
  • Dziewczyny, jak to jest z ta sola??? Solicie czy nie??? Co z pistacjami??? Te bez niej nie maja smaku...
  • Dziewczyny, który słodzik polecacie? Kompletnie się na tym nie znam, potrzebuje jakiś w smaku najbardziej zbliżony do cukru, bo mój mąż nie jest w stanie wypić niesłodkiej kawy ani herbaty, a jak kiedyś próbowałam ze słodzikiem, to odmówił współpracy (obrzydliwy smak).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się