bonka1975 25.11.12, 20:49 Jessi jest z 01.09.12 r. nowym domownikiem jest od tygodnia. fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3297575,2,1,PICT0319.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maria0511 Re: Przedstawiamy się 26.11.12, 17:22 Witam w gronie "zakręconych" Śliczna panienka ładne umaszczenie. Pozdrawiam Maria Odpowiedz Link
an3czka2 Re: Przedstawiamy się 26.11.12, 19:55 Witaj w gronie zakręconych shih tziar:). Malutka słodka, ładne umaszczenie, oby się dobrze chowała i sprawiała tyle radości co nasze maluchy nam wszystkim:) Pozdrawiam Ania. Odpowiedz Link
bonka1975 Re: Przedstawiamy się 26.11.12, 21:33 Mam pytanko czy to prawda jest że na dwór powinnam ją dopiero wyprowadzać po 3 szczepieniu ? Kiedy powinnam ją zacząć uczyć nosić szeleczki i smycz? I czy powinnam jej kupić jakieś ubranko na zimowe spacerki ? RAdości sprawia Jessi bardzo dużo. Syn moj rozpieszcza ją na maksa. Odpowiedz Link
basfx Re: Przedstawiamy się 27.11.12, 07:56 Nie chciała bym się jakos wymądrzć bo są tu osoby które maja długo pieski ale napiszę ci mój przypadek. Kiedy mąż przywiózł pieska dopiero po jakimś tygodniu do póltora był zaszczepiony 3 raz w miedzyczasie wychodzilismy z nim na chwilkę w miejsca gdzie jest mało pieków. Mimo wszystko wet powiedział że ma nadzieję że jeszcze z nim nie wychodzimy i po ostatnim szczepieniu było około 10 dni kwarantanny, nie ukrywam przed wami ze sie nie przyznałam że troszke wychodzilismy ale po szczepieniu to juz trzymałam sie tej kwarantanny bo się wystraszyłam że coś bedzie nie tak w sensie że złapie jakieś choróbsko lub sama nie wiem wściekliznę. Ale w końcu po tych 10 dniach wychodzilismy normalnie czyli nie miałam mozliwości co dwie godziny bo ja w pracy mąż też a dzieci w szkole. Córka około 7.30 rano wyszła potem dopiero o 15 nawet nie pamietam kiedy zaczął wytrzymywać do 15 po prostu po 4 lub 5 dniach córka mówi że nie ma kupki i nie jest nasiusiane nigdzie. Dla mnie ta rasa jest naprawdę mądra. nadal jest malutki bo wczorajskończył 5 miesięcy. Jesli chodzi o szelki i smycz od razu z automatu miał zakladane na spacerek nie zwrociłam uwagi żeby mu to jakos przeszkadzało to ze chodzi własnymi drogami ty chcesz w lewo a on w prawo i na odwrót to normalne są uparciuchy ale przynajmniej ubaw z nimi jest. pozdrawaim basia Odpowiedz Link
an3czka2 Re: Przedstawiamy się 27.11.12, 11:45 Witaj. Ja ze swoją małą wychodziłam 10 dni po drugim szczepieniu na parę minut, ale omijałam duże skupiska psów i odchodów. Zero kontaktu z innymi psami. Na normalne spacerki dopiero po 3 szczepieniu i kwarantannie. Z jej maluchami tak samo, więc to się sprawdza. Jednak jak macie dużo psów wokoło , to na prawdę lepiej zrezygnować. Ludzie są nieodpowiedzialni i wiele nie szczepi psów w ogóle, a te biedne psiny roznoszą wiele świństw po osiedlach. Pozdrawiam Anna z Lilą i Fabcią. Odpowiedz Link
an3czka2 Re: Przedstawiamy się 27.11.12, 11:51 Córka też wpadła na pomysł i nosiła małe na rękach, spacerując, i ewentualnie puszczała na chodniku na parę minut. Troszkę się dotleniały, a zagrożenia nie było. W sumie idąc nawet na szczepienie to w przychodni dopiero jest bakterii, tam są różne psiaki. Ja mam zasadę, nie pozwalam wąchać nic małym, siedzą zawsze na rękach. Szczególnie jak były małe, to zero kontaktu z innymi psami. Pozdrawiam Ania, Odpowiedz Link
bonka1975 Re: Przedstawiamy się 27.11.12, 21:50 Jessi jest z 01.09.2012 r, w hodowli miała 2 szczepienia pierwsze 17.10.2012 drugie 14.11.2012 a u nas jest od 18.11.2012 ostanie szczepienie ma wyznaczone na 05.12.12. Chodzimy na spacerki unikamy kontaktu z innymi psami. Wizyte u weterynarza zaliczyłyśmy tez pierwsza bo okazało się że musimy wytepic pchełki bo sie drapała. Dostałyśmy tez tabletke na odrabaczenie. Zastanawiam się nad zmiana karmy bo w mojej okolicy nie ma FITMIN MINI PUPPY a tym była karmiona w hodowli. Tylko teraz na jaka przejść ? Odpowiedz Link
an3czka2 Re: Przedstawiamy się 28.11.12, 11:28 Jest dużo karm dla szczeniąt, a nie ma na necie. Ja kupuję często na necie, wychodzi taniej:). We wstecznych postach dziewczyny piszą o karmach dużo może poczytaj. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link