uwaga

(30 wyników)
  • Wątek murkowy gdzieś się zapodział, a ja mam nagłą potrzebę walnąć głową. Zachęcona Asiową opowieścią o Bergmanie na wieży Eiffla zaczęłam szukać książki. Najpierw w kraju czasowej wegetacji (bez szans), potem w Polsce. No i znalazłam. Na stronie jakiegoś antykwariatu. Streszczenie wygląda następująco: [i]Słynna biografia pisana jak powieść uznanego i jednego z najważniejszych reżyserów w dziejach kinematografii Ingmara Bergmana. Jej pojawienie wzbudziło wile kontrowersji. Reżyser wyjawia w...
  • Oto lista kandydatów na których padło kilka głosów Dzidka - brak zgody na kandydowanie Lylika - brak zgody na kandydowanie Stara.gropa - brak zgody na kandydowanie g0p0s - brak zgody na kandydowanie orale - brak zgody na kandydowanie eulalija - brak zgody na kandydowanie Baron Kocio Migos Pozostaje nam 3 kandydatów. Kandydaci proszeni są o ustosunkowanie się do tematu. Jeżeli ktoś z ww zmienił zdanie, też proszę się wpisać. Brak informacji będzie odebrany jako zgoda:) I co by ...
  • Wiiiitam wszystkich państwa ze stanowiska sprawozdawczego w Bramie! Asiowe rozpoczęte! Na parkiecie pojawili się: Asia, Gość Główny! Jottka! Orale! Mężydło! Minerwamcg! Dorka! Bbbzyta! Stara Gropa! Bumbeckie Dwie! Baron! Piotrek! Eulalija! Gopos! Gość nowy - Turzyca! Oraz rozpoczynająca to sprawozdanie -
  • W tzw. babskim czytadełku "Prawdziwe życie" (nr 1, styczeń 2011) na stronie 30 jest opowiadanie pt. "Uczciwość", w którym bez żenady wykorzystano historię Tereski oszukanej na korepetycjach przez skąpą mamę Małgosi. Łącznie z tekstem o "zaoszczędzonej stówce". Kilka razy natknęłam się w tych piśmidłach na zżynanie z książek, jest to obawiam się dość powszechna procedura, ale nie można chyba tego tak zostawić. Co robić?
  • Straszenie poskutkowało! Szczegóły tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=14722&w=79700812
  • Właśnie znalazłam coś takiego :-) Mój Klakunio się nie nadaje ma kocie adhd film.wp.pl/id,95126,title,Ogloszono-casting-na-kota,type,news,wiadomosc.html,
  • Bo właśnie "Dwie głowy" czytam i znalazłam. Długie, ale pozwolę sobie zacytować, bo wprost nadziwić się nie mogę, że wcześniej taki smakowity kąsek nie wpadł mi w oko: "W bardzo, ale to w bardzo młodych latach byłam głęboko przekonana, że podwiązki stanowią najwstrętniejszą część stroju. Jest to wprost obrzydliwość, niezgrabna i kompromitująca. Możliwe, iż pewien wpływ na moje poglądy miały zapinki, które ciągle się psuły i zastępowało się je drobnym bilonem, to guzikiem, drobny bilon...
  • Kochanieńkie, trza nam się godnie przyodziać na wizytację. Przedyskutowalim sprawę z Vicką. Czyli - na ludowo, hej. Na głowie chustka ludowa, bluzeczka biała, korale drzewniane, spódnica suta, buciki odpowiednie. Mogę pożyczyć korale. :)
  • Zainspirowani duchem nalewkowej ambrozji tysiąca i siedemnastu smaków ustalilim: 24 stycznia (tj. w sobotę) o 18:00 nalewki z dzisiejszego spotkania dokańczamy u mnie. Pretekst: parapetówka. Kto zatem ma ochotę skosztować zwycięskiej dziś Nalewki Janeczki by Lylika(mmmmmmm...!!!), niech wysyła mnie małpę, a adres zwrócę. Uwagi organizacyjne: 1. Gospodarz jest antytalenciem kulinarnym. Zapewni orzeszki (czego skuteczność dziś udowodnił w nadmiarze) oraz naczynia. Ewentualnie coś d...
  • Falconetto, brakuje mi zakończenia odcinka "Tajemna przygoda Rogatka - c.d.n." - mogłabyś sprawdzić co się nie wydrukowało?
  • Wiecie co grozi tym, którzy nie wypełnili Rankingu? Nieoczekiwana zmiana miejsc! www.humor.serfer.pl/fotki/komiks/48.jpg
  • [sonda=Czy jajecznica ze strusia okazała sie delicją w Bramie? ] [*]TAK [*]NIE [*]A cholera wie, strusiątko na wolność uciekło [/sonda]
  • W związku z dopominaniem się przez Tereskę o spotkanie w Lublinie zakładam nowy wątek. Wszyscy Chętni Lublinianie i Ci Którzy Chcą Przyjechać proszeni są o wpisanie swoich propozycji dotyczących terminu i rozrywek spotkaniowych (zupa chmielowa?). Ja proponuje termin: kiedyś w lipcu. Miejsce: Lublin :) -- podaj.net/ darmowa wymiana książek
  • Jako że zgodnie z obietnicą zabrałam się do roboty, przyjdę na spotkanie z notatkami i już z góry zwracam się z uprzejmą etc. etc. do Szefowej o częste oddawanie mi głosu przynajmniej przez jakiś odcinek czasu :) Proszę o przygotowanie pomysłów, notatek, rysunków, tytułów itd. Będziemy mieć NARADĘ!!!
  • Sto lat życia, beczkę wina i sto złotych co godzina! Zdrowia, szczęścia, pomyślności, i na wieczór dużo gości :-))))
  • Zaglądaliście dzisiaj do gazetowej skrzynki? To proszę zajrzeć, bo ważna wiadomość jest od usługodawcy. Czeka nas ponoć bardzo skomplikowany proces przenoszenia kont do nowego systemu, czyli pandemonium, jak mniemam, a bez akceptacji tegoż faktu oraz osobistego upoważnienia - koniec świata, płacz i zgrzytanie zębów. Rozumiem, że po takiej akcji, to jak po wojnie - kto przeżyje i uratuje resztkę dobytku, ten szczęśliwy będzie już do końca dni swoich i nic go już nigdy nie zdziwi ;)
  • Wczoraj w TVN w programie "Uwaga" o godz. 17 był zwiastun programu o Joannie Chmielewskiej. Parę zdań powiedział syn JCh, p.Tadeusz i sama JCh. Niestety nie usłyszałam kiedy będzie emitowany cały program. Może ktoś wie? Albo może nagrać i udostępniać zainteresowanym?
  • Znacie powiedzenie,że nieszczęścia chodzą parami? Znacie! A że chodzą stadami? Też znacie! U mnie właśnie zadziałało prawo serii.Źle jej życzę,tej serii znaczy się. W przewadze zła seria samochodowa,do tego dochodzi komputerowa i życiowa. Nie będę się wdawać w szczegóły,bo mnie Edyta znów zgromi,więc tylko piszę,że przydałoby się wsparcie duchowe. I przyznaję,że bardzo na to liczę,bom od dziś słomiana wdowa jest i nie ma się komu wypłakać w mankiet bądź kamizelkę. Pierwszą pom...
  • Ludzie, co ja dzisiaj przeżyłam, przechodzi wszelkie pojęcie i tupie. Odwiedziła mnie Szefowa w sprawie paczki dla Kacyka. Nie dość, że kontrolowała paczkę to później udała się do bibioteki na inspekcję. Sprawdza "stopień zaczytania" książek Guruy! Zobaczcie sami: img403.imageshack.us/img403/8792/061227inspekcja003ov3.jpg Po Nowym Roku ma odwiedzić kolejno wszystkich członków Sekcji Warszawskiej i dokonać inspekcji osobiście a u pozawarszawskich per procura. Sprawdza bardzo dokładnie ksi...
  • Weź sześć dziewek kuchennych...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się