uwaga

(5 wyników)
  • Mam na myśli dwa, dla mnie nowe, wydawnictwa: Debit z Bielska Białej oraz Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne z Warszawy. Po przykrych doświadczeniach z Zieloną Sową i Helionem powiem tylko, że to całkiem inny świat: rzetelny, bez wyzysku i krętactwa. Nawet w czasach kryzysu :)
  • Okazuje się, że drukowanie na życzenie (printing on demand) nie jest wynalazkiem naszych czasów. W "Rozprawie o metodzie" Kartezjusza (pierwsze wydanie rok 1637) czytam: "Otóż minęły obecnie trzy lata, jak ukończyłem traktat zawierający wszystkie te sprawy i rozpocząłem ponownie go przeglądać, aby go doręczyć drukarzowi; (...)" A więc... wszystko już było. Pozdrawiam w ten chłodny poranek.
  • wlasnie dalam do przeczytania moim bliskim tekst i okrutnie sie denerwuje jak to czytaja, jak mrucza, czy cytuja, tak bardzo, ze wczoraj beznadziejnie sie zachowalam ... szkoda gadac czy tylko ja tak mam, ze wydaje mi sie: lepiej zeby obcy ... sorry za moja klawiature ...
  • Hmm jak się do tego donoscicie? Np ktoś mówi, że tekst okey, ale jednak trzeba coś poprawić:) Zgadzacie cię chętnie? Czy jednak obstajecie przy swoim. Warto walczyć za coś co się stworzyło zatem? Może coś z własnych lub cudzych doświadczeń?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się