uwaga

(9 wyników)
  • EFEKT MOTYLA 1. Niepylak apollo, jeden z ostatnich motyli, nad którymi pochyla się Pismo (Ap 9, 11), wpadł na przednią szybę auta, nie zamieniając się w brudnego kleksa, ale tkwiąc na niej plaskato: (może wciąż) żywy okaz w kolekcji winietek naklejanych u wjazdów na autostrady. Kierowca nie był dobry z fizyki - nie wiedział, czy motyl trwa tak tłamszony strumieniem powietrza, czy winna jest grawitacja, pęd, popęd; czy, aby uwolnić motyla, należy przyspieszyć, zwolnić czy stanąć na...
  • Prolog: Mroczna, podziemna sala w dawnej bazie Imperium. Naprzeciw siebie stoją dwie postaci ze świetlnymi mieczami w dłoniach. Jedna ma miecz żółty, druga czerwony i podwójny. Mierzą się wzrokiem.Na podłodze leży młody mężczyzna z odciętą dłonią. Bezradnie patrzy na swego mistrza, Mikołaja, walczącego właśnie z mrocznym lordem Sith, Darth Azubinem. Wie, że jego czyny nie moga zdecydować o wyniku walki... Sith i Jedi okrążają się, każdy boi się zaatakować pierwszy.... Piękny dzie...
  • ...dla odprężenia od kłótni daję wam nowy temat do kpin i złożeczeń:mego powstającego na bieżąco pierwszego fanfica.....oczywiście crossover,mego ukochanego świata i drugiego b. slynnego.....bierzta i plujta na to wszyscy ;) podp najgorszy fanwriter świata szczur
  • Zapraszam do nowej księgrani wysyłkowej www.fantastyka.now.pl , specjalizującej się w fantastye, komiksach i grach. W ogercie książki z gatunków science fiction, fantasy i horror, gry RPG, karcianki, figurkowe. W ofercie na dziś ok 2000 pozycji. www.fantastyka.now.pl
  • Jeśli ktoś z was już czytał, chętnie poznam opinie na temat tej antologii. "Demony" niezbyt mi się podobały, więc jestem ciekaw, czy kolejna w dorobku Fabryki jest lepsza.
  • Jak przeglądam programy polskich telewizji, to aż płakac się chce... Same mordobicia. Jak już puszczą jakiś film SF, to typu Misji na Marsa, co bardziej pasuje do pasma "Kiczowate komedie", niż do Fantazy. Mizeria.... Zresztą z horrorami jest nie lepiej.
  • odnosnie filmografii aktorki grajacej Eowin: ta sztuka Ibsena to 'Dom lalki' a nie Dom dla lalek. dziekuje. :)
  • Rick McCallum, producent AOTC w wywiadzie dla Gazety powiedział: " <Mroczne widmo> to drugi najbardziej kasowy film w historii ludzkości, przyniósł przychód w wysokości prawie miliarda dolarów. Tylko w naszych zwariowanych czasach można taki sukces podważać, doszukiwać się słabości, mowić o rozczarowaniu." A ja uwazam, ze tylko w naszych zwariowanych czasach wartosc filmu mozna mierzyc dolarami.
  • Czy któs czytał jego książki?? Mi najbardziej przypadł do gustu "non Stop". Bardzo dobrze zbudowany świat, możnaby go ładnie przerobić na system RPG. Albo napisać opowiadanie. Proponuje (cytując za An-Nah) dyskusje "krytycznoliteracką":)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się