weterynarz

(7 wyników)
  • Wysyłam jutro próbki do dr Kamirskiej.Jak Bóg da to dojdą przed weekendem.Boję się też, że "materiał" do badania może dojść już jako bezużyteczny.W końcu musi pokonać 300 kilometrów.Tak się zastanawiam...Dlaczego robicie badania u lekarza, który jest weterynarzem?Czy nie ma "ludzkich" lekarzy w tym kraju, którzy umieliby stwierdzić pasożyty?CZy któraś z Was także wysyłala próbki na odległość?Może to jednak głupi pomysł? Wydam pieniądze, a może nic nie wyjść właśnie ze względu na odległ...
  • czy człowiek może zarazić się robakami od kota, jak to zdiagnozować i kto leczy? weterynarz czy pediatra. Może któraś z mam wie coś na ten temat? pozdrawiam
  • Bedziemy sie mierzyc z lambliami po raz kolejny...oddalam probki kotow w laboratorium weterynaryjnym i wyszly lamblie, pewnie stad nawrot u malego. pani weterynarz zasugerowala mi sposob wybicia gadow i cyst z trudno "zmywalnych" miejsc i powierzchni goracym powietrzem z porzadnej suszarki do wlosow. wiadomo, ze zawsze czegos nie da sie przelac wrzatkiem. co myslicie? ona twierdzi ze taki goracy strumien powietrza usmierca "na smierc". pozdr
  • witam, ciekawa jestem Waszych opinii, a także opinii Waszych lakarzy w kwestii, czy ewentualne infekcje pasożytnicze są podstawą do przesunięcia terminu szczepienia...??? mam problem z narwacajacą glistą.. i 2 szczepienia zaległe juz ponad rok (MMR i ostani priorix) .... dostałam kolejne wezwanie... i stoję przed dylematem.... (gdzieś niedawno wyczytałam, że weterynarz nie zaszczepi psa bez wcześniejszego odrobaczenia, nie mam zwierzaków, nie wiem czy to prawda, nie wiem też , czy nie powin...
  • Sprawdzałam juz w kilku miejscach, ale nie badają grzybów a lamblie tylko testem Elisa. Może macie jakies namiary? Pozdrawiam
  • witajcie. Nie mam jeszcze dzieci, ale zamierzam mieć, a narazie mam lamblie ;) Przeczytalam archiwum, ale potrzebuję odpowiedzi na konkretne pytania. Otóż, mój mąż nie ma lamblii. Wyszło nam to w badaniach, jak to ktoś tu napisał, czarodziejskich. Jak to możliwe? Ja mam, zwierzaki, oprócz jednego, też. Dzisiaj zaczynamy wielkie odrobaczanie. Ale... raz w tygodniu przychodzi do nas pani sprzatająca. Czy ona też ma się odrobazyć? Przecież mni wysmieje jak jej powiem... jak bardzo ...
  • witam, Zrobiłem badanie krwi na lamlie i wyszło mi: poziom przeciwciał anty-Giardia lamblia w surowicy (odczyn immunofluorescencji pośredniej) IgM 1:16 -wątpliwy IgG 1:32 -dodatni O czym to może świadczyć? Czy taki wynik może być jeżeli nie ma lamblii? Dzisiaj zrobiłem jeszcze badanie kału (metoda EIA) - niestety wynik będzie dopiero za tydzień, nie jestem pewien nawet czy te badanie będzie wiarygodne skoro próbki mają leżeć przez tydzień w lodówce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się