-
Czy weterynarz może uśpić psa, który ma kłopoty z chodzeniem i ze wzrokiem (co jest potwierdzone)? Pies ma 7 lat. Na oczy były stosowane preparaty lecznicze, leczenie trwa już długo i jest coraz kosztowniejsze, a poprawy nie ma, powiedziałabym - przeciwnie.
Czy weterynarz zgodzi się uśpić?
-
Z racji posiadania znacznej ilości zwierząt ciągle mam do czynienienia z weterynarzem - jak nie szczepienia, to odrobaczenia, albo sterylizacje, albo drobne dolegliwości od ropiejących oczu do skaleczeń itp. I coraz bardziej podejrzliwie odnoszę się do cen żądanych ode mnie przez "mojego" weta... Nie macie wrażenia, że weterynarze strasznie zdzierają, żerując na tym że ludzie jak kochają pieska/kotka to nie będą się targować o cenę kuracji ? Ja już kiedyś powiedziałam (trochę żartem) : "powin...
-
...dla waszych zwierzaków. Co Was zachęca a co zdecydowanie odstręcza?
-
w zasadzie to wcale nie jest watek wesoły , choc może na taki wyglądac..
a ja rzeczywiscie miałam ochote pójśc z moim synem do weterynarza....dobrze
czytacie weterynarza...
ale o co chodzi...
moja mama ma psa , który od jakiegos czasu się drapał...poszli wiec z nim do
weterynarza, z prosba o dokładne zbadanie zwierzaka , bo :
spi z moimi rodzicami w łózku
bawi sie z wnóczkiem
lekarz wycioł troszke siersci...pobrał krew...wyskrobał troche skóry...do
badań laboratoryjnych...i za dw...
-
Jak któraś mama się zna, niech napisze, bo boję się, że kot mi zdechnie, a
nie wiem, czy do weterynarza dziś zdążę.
Od wczoraj nasz kot (4 m-ce)normalnie lecial przez ręce, nie mógł nawet
wskoczyć na taboret i spadał (jakby pazurów nie umiał wysunąć). Chodził
dziwnie, jak mu postawiłam miskę z wodą, to w nią wszedł, jakby jej nie
widział. Ale patrzył na mnie jak mu coś pokazywałam, więc inne rzeczy
widział. Rzucał się dziwnie na jedzenie i miauczał. Nie wiem, co mu jest.
Myślę, ...
-
W którym tygodniu powinno się iśc ze szczeniakiem do weterynarza? Mamy 5-tygodniowe szczenię na stanie. Długa historia, skąd się u nas wziął. Ale teraz co innego mnie niepokoi. Chciałabym, żeby weterynarz go obejrzał. Tylko nie wiem: lepsza będzie wizyta lekarza w domu, czy zanieśc szczeniaka samemu? Może pytanie głupie, ale nie chce, żeby się młody przeziębił, a jest delikatnym psem.
-
Myślę nad kupieniem dziecku (10 latka) zwierzątka. Na psa i kota nie chcemy się decydować. Wyszło nam, że najlepsze było by jakieś małe zwierzątko w klatce. Ja jako dziecko miałam chomika i szczura. Nigdy nie miałam świnki morskiej a wydaje mi się, że to jest miłe zwirzątko, nie takie szybkie jak tamte dwa (może nie ucieknie tak szybko za szafę ;) ), troche większe - można je przytulić i pogłaskać.
Dziewczyny, których dzieci mają jakieś małe zwierzątka napiszcie jakie polecacie (może inne n...
-
...bo ma chore serce, a weterynarz daje mukolityk.
Namawiać matkę (bo to jej pies) na zmiane weterynarza, czy odpuścić? Wg mnie lekarzowi coś się pomyliło, ale nie upieram się....
-
Zwracam się do wszystkich, którzy posiadają koty i wiedzą coś na ten temat. Kilka tygodni temu kupiłam kota syjamskiego. Teraz ma 10 tygodni. Dzisiaj przyjechała do mnie mama, i powiedziała, ze trzeba zobaczyć, czy w kocim posłaniu nie ma robaków. Wcześniej mama zaobserwowała, że kot po wyjściu z posłania drapie się z bardziej niż zwykle. Kot nie wychodził jeszcze na dwór (u nas). Nie wiem jak to było u poprzednich właścicieli. Zgodnie z instrukcją mojej mamy wytrzepałam domek. No i mama miał...
-
Pamiętacie może, pisałam jakiścza temu, że moja kotka dziwnie się zachowuje, że warczy na dziecko, nie pozwala do siebie podejść. Podejrzewałam, że to może być skutek zastrzyku antykoncepcyjnego.
Ze dwa tygodnie później zaczęła plamić. Poszliśmy z nią do weta, ale innego, nie tego który skutecznie zniechęcił nas do kastracji kotki. Okazało się, że to ropomacicze( kotka młodziutka, ma może jakieś półtora roku), ale weterynarz podejrzewał, że mogło być tak, ze kotka już była w ciązy jak dost...
-
mam w domu dużo zwierząt w tym 3 kotki, jedna z nich znowu przyniosła z dworu
pchły, niestety nie mogę jej założyć obroży bo ona ma uczulenie na środek
chemiczny który jest w tej obroży, powoduje to u niej rany, a ona je
rozdrapuje bo ją swędzą, tym samym nie mogę jej podać kropli z tym
składnikiem, a nie chcę żeby mi zapchliła resztę zwierząt i cały dom, znacie
jakiś skuteczny środek na pchły inny niż obroża?
-
Moj ma powiekszona prostate. Wczoraj krwawil z penisa, nie non stop ale w momentach podniecenia. Zawsze sie podnieca przy witaniu z nami. Wczoraj zostawilismy go na 2 godziny w domu bo bylismy na urodzinach (przyzwyczajony do zostawania nawet dluzej) i po powrocie kiedy sie z nami wital polecialo mu troche krwi :( Jedna spora plama i potem z 15 kropel w przedpokoju. Potem nic sie nie dzialo. Przy sikaniu nie krwawil, zachowuje sie normalnie, biega, wesoly, nie mecza go spacery, wrecz prz...
-
Jest cos takiego?
Pogryzł mnie dziś pies, fakt, że na swoim podwórku, ale
nieogrodzonym, nie miałam pojęcia, że jestem na prywatnym terenie
(wyszłam z zarosli prosto na podwórko i pies sie na mnie rzucił - z
drugiej strony była otwarta na oścież brama).
Zażądałam swiadectwa szczepienia, okazało się, że ma, ale z 2007
roku...
Jak pisałam pies mieszka przy lesie i pewnie biega po nim swobodnie.
Zamierzam donieść o tym, tylko nie wiem gdzie i czy to ma sens
(właśiciel pewnie ...
-
Hej Dziewczyny, dwa dni temu kupilismy szczeniaczka. Dzis maluch sie obudzil
z rozwolnieniem, nie chce jessc jest osowialy. Jakies porady, jak mu pomoc????
czy juz moze powinnam do wetrynarza leciec, czy jescze poczekac? Taki byl
zdrowy i pelen energii przez pierwsze dwa dni... Bidulek. Macie jakies
sugestie? Psiak ma 2 miesiace.
Bozena
-
Pomożcie, bo skończyły mi się pomysły. Mam starego psa - 18 lat - gończy polski, suka. Od dwóch miesięcy borykamy się z problemem sikania w mieszkaniu. Kolejne wizyty u weterynarza niewiele dały. Lekarz zdiagnozował zapalenie pęcherza, antybiotyk i trochę pomogło. Teraz wszystko powtarza się od początku - pies wyprowadzany jest 4-5 razy dziennie. Po powrocie ze spaceru po kilku minutach sika na podłogę.
Czy to już taki etap życia psa i trzeba przywyknąć? Tylko mi nie piszcie, że jestem bez ...
-
kotka kolezanki, od kilku dni ma biegunke, ostatnio nawet pojawila
sie krew, i czy to moze byc jakas przypadlosc ciazowa(kotka jest w
ciazy) czy kotka poprostu jest chora, kolezanka zuwazyla ze ciagle
sie ostatnio wylizuje i ma kleby sierci w odchodach?? moze to jakies
pasozyty?
-
20 lat temu przyniosłam do domu psa. Był uroczy, inteligentny, lubił ludzi,
bawił się z nami - dziećmi, był jakąś odmianą psiego Einsteina- uczył się w
lot wszystkiego. Pływał z nami na pontonie, łaził po drabinach (!!!), poza
jednym grzebieniem nic w domu nie pogryzł. Kochany bardzo. Teraz ma 20 lat...
Nie słyszy. Nie widzi. Boi się każdego ruchu - naszego także. Załatwia się w
każdym miejscu, w jakim się aktualnie znajduje (na swoim posłaniu także). Po
kilka - kilkanaście razy d...
-
Ma już z 1,5 roku minimum ,bo jak go kupilismy to był już duży. Od dłuższego czasu niedomga. Bylismy jakiś czas temu u weta ale ten stwerdził, że to tylko uczulenie... troche sie poprawiło ,później pogorszyło ,później znowu chwilowa poproawa...
Ale teraz chomik już ledwo chodzi ,wyłysiał ,ledwo patrzy na oczy ,z pyszczkiem też jest coś nie tak... nie wiem czy to ze starości czy to choroba... widać ,że sie męczy ,nie wiem czy go uśpić czy pozwolić mu zdychać :(
-
Dziweczyny już ręce mi opadają może miałyście podobnie i wiecie od
czego to moze być...Mam 7 letnią kotkę bardzo czytsa nauczona
załatwiania się w kuwecie..piasek czyściutki zmieniany raz
dziennie...i zaczeło się kot zaczał sikac mi gdzie
popadnie...zaczełam wiec piasek zmieniac 2 razy dzienie.piasek
czysty zapachowy a ta leje mi wszędzie.na łózko pod oknem..na dywan
wszędzie..dzisiaj wstałam i to samo...od czego to..siostra twierdzi
ze kot moze byc zazdrosny o dziecko bo kot ...
-
wracalam wczoraj do domu i widze taka scenke: na ulicy lezy pies
kolo niego stoi czlowiek i radiowoz policji (najprawdopodobniej ow
czlowiek wezwal ich), na tej samej ulicy jest weterynarz, dzisiaj
ide ta droga patrze pies lezy na poboczu - zdechly, no szlak policja
nie pomaga w takiech wypadkach? to tylko pies?