Forum Zwierzęta Forum weterynaryjne
ZMIEŃ
      weterynarz

weterynarz

(543 wyniki)
    • Witam, czy ktoś mógłby polecić mi dobrego weterynarza w Zielonej Górze?? Takiego, któremu mogłabym zaufać?? Od niedawna mam pieska i chcę się wybrać z nim na odrobaczenie i dowiedzieć się czy wszystko jest dobrze. Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam
    • witam, jestem weterynarzem ,kocham zwierzeta i chetnie odpowiem na wszystkie pytania
    • szukam w Warszawie dobrego wetrynarza dla yorka 1,5 roku, w celu wykonania badań w zakresie tchawicy.
    • Będę wdzięczna za poradę jeśli ktoś wie co robić w takiej sytuacji. W skrócie: Suczka została wysterylizowana 2 tygodnie temu. W chwili przyjęcia na sterylkę zdrowa, zadbana , młoda suka (1,5 r.). Weterynarz przyjmujący na zabieg dokładnie ją zbadał i obejrzał. Zabieg przebiegł bez komplikacji. Ok. 2 dni po zabiegu na prawym boku suczki właścicielka odkryła cienki pasek zlepionej sierści oraz dość duże , sztywne kołtuny. Kołtuny wycięła. Po 5 dniach pod skórą na prawym boku zaczęła się...
    • Mam chorego żółwia, noc nie je, wyglada jakby kaszlał - lecznice weterynaryjne do jakich dzwoniłam mówią, że nie zajmują się gadami - jak szukać weterynarza od gadów? Może ktoś zna takiego? Mieszkam na Śląsku (okolice Katowic).
    • Jedyne co chciałam na ten temat napisać to to, że przestrzegam wszystkich przed tą fabryką pieniędzy. nie polecam nikomu. nie raz prawie uśpili zwierzaka bez powodu i ludzie robili dyrektorowi dziką awanturę na oczach poczekalni, także nie wiem jak ta "lecznica" dalej funkcjonuje. mój pies prawie ogłuchł, a przez "dr" wróblewska do dziś boi się obcego dotyku, bo ta wsadzała swoje łapy do psa, który leżał na moich rękach jeszcze nieco otumaniony po operacji, aby POKAZAĆ jak zakraplać mu krople...
    • U mojego psa jakies dwa tygodnie temu pojawiła się opuchlizna w okolicy wątroby (po obu bokach). Weterynarz stwierdził zatrucie i przez ponad tydzień leczył na nie Szarika. Kazał podawać mleko, activie, i ogolnie nabiał. Zastanawiał nas tylko ciemny mocz, ale w końcu to nie wy jesteśmy weterynarzami... Teraz po dwu tygodniach stan pieska nie zmienił się - ma zatwardzenia, ciemny mocz, opuchlizna została. Co to może być???? Ktoś się z czymś takim spotkał?? prosze o pomoc!!!
    • moja kicia byla bardzo chora, nie byla w stanie nic zjesc, ani pic ani nawet chodzic. dzisiaj wezwalismy weterynarza. najpierw podał tzw. glupiego jasia, po pietnastu minutach wyciągnąl kota za kark do innego pomieszczenia. tam podał mu środek usypiający, kot wydawal rozne dzwieki, na koniec powiedział ze najlepiej bedzie go spalic w piecu centralnym. kot byl do nas bardzo przywiązany, byl moja przytulanką, spal ze mna w nocy... i trafił mu się taki "lekarz". Kicia byla dla weta ...
    • MAGDALENA PODLASZ tego weterynarza z Elblaga polecam z całego serca. Żaden wet przedtem nie zajął sie moimi zwierzętami tak profesjonalnie, jak ona. Przyjmuje na ul. Wyczółkowskiego 5a codziennie od 10.00 do 21.00, wq soboty i niedzilee od 11.00 do 13.00 O kazdej porze dnia i mocy odbierze telefon, jest więc jedynym CAŁODOBOWYM weterynarzem w Elblagu. jej stronka: [b] www.gabinet-wet.pl [/b]
    • 3-letnia suka (owczarek niemiecki) znajomych nagle straciła apetyt. Po kilku dniach udali się do weterynarza. Zlecił prześwietlenie, które wykazało guz na śledzionie. Został wycięty operacyjnie. Po kilku dniach okazało się, że rana nie chce się goić. Po zbadaniu fragmentu wyciętej tkanki okazało się, iż jest to guz złośliwy, który odnawia się na śledzionie i uniemożliwia gojenie, powodując krwotoki. Weterynarz zadecydował, iż choroba jest nieuleczalna, spowoduje szybką śmierć psa i uśpi...
    • Mam kotka przybłędę. Ma może 8 tygodni. Przypuszczam, że nigdy nie był szczepiony, ale pewności nie mam. Czy jeżeli był szczepiony to nic mu nie grozi (po ewentualnej podwójnej dawce)? Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia tego czy był szczepiony? Czy może lepiej przełożyć szczepienia? Poza tym: jakie podstawowe zabiegi powinien wykonać lekarz podczas takiej pierwszej wizyty? Od razu napiszę, żebyście nie pisali: zaufaj weterynarzowi. Piszę tak dlatego, że chodząc z pieskiem do pewnej...
    • jeśli ktoś szuka dobrego weterynarza w Kielcach, to napewno nie bedzie to lecznica: "Amicus" Gabinet Weterynaryjny Joanna Polakowska Biskupa Czesława Kaczmarka 18 25-022 Kielce wczoraj mój 20 miesięczny owczarek był tam poddany kastracji...."standardowy zabieg...prosze się nie martwić" tak mówiła Pani dr(sprawiała wrażenie osoby miłej i kompetentnej przede wszystkim-nic bardziej mylnego!!!!), w związku z tym,że przeżywałam to bardzo do lekarza pojechał sam mąż - nie poznałam psa po pow...
    • Juz kiedys pisalam na tym forum o moich klopotach z weterynarzem i problemach zdrowotnych mojego psa. Moj problem polega na tym ze lekarz weterynarii leczyl mi psa 5 miesiecy . Pierwsze badania krwi , moczu wykonal po dwoch miesiacach.Kolejne badania to usg , rtg. Rozpoznanie to niewydolnosc watroby.Przed badaniami leczyl mi psa glownie sterydami i witaminami. Kiedy sie oburzylam dlaczego nie robi badan stwierdzil ze pies jest za stary na leczenie( 17 lat). PO mojej interwencji i doslownie wy...
    • Dzien dobry, Czy usluge, jaka jest porada weterynaryjna oraz sprzedaz lekow mozna reklamowac? Juz tlumacze o co chodzi: - Kot ma nieuregulowana cukrzyce, dostaje insuline, ale wciaz nie jest ok. - Weterynarz sprzedal saszetki elektrolitu, ktorego sklad to w 87% maltodekstryna, czyli glukoza. Zalecil dosypywanie pol saszetki elektrolitu do miski wody. - Pobral krew poprzez obciecie pazura przy samej łapce i przeciecie naczynia krwionosnego. - Kazal zwiekszyc dawke insuliny...
    • Mój pies mały york /2kg/ zachorował 2 tygodnie temu.Najpierw zaczął zwracać.Pani wterynarz dala mu pastę do pyszczka na robaki/ale robaków nie miał/ jak że niby od tego ale on to zwrócił przy niej po czym dała mu ponownie drugą dawkę.Czy od tego mógł sie zatruć?Po pilku godzinach pies który dotąd normalnie sie załatwiał nawet podczas wymiotów ,zaczął mieć biegunkę.Dostał węgiel.Lało się z niego na czarno z przodu i tyłu w dzien i w nocy tak juz bezwiednie pod siebie.Poszłam ...
    • Witam! Nazywam się Kasia. Piszę artykuł o nietypowych zwierzątkach domowych - węźach, skorpionach i ptasznikach. W reportażu musi znaleźć się informacja o perypetiach weterynarzy z tymi zwierzakami.Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam Kasia
    • ...słusznie? Moja Daisy właśnie skończyła cieczkę. Pojechaliśmy do pana doktora na "przegląd", ustalenie daty sterylizacji itd... Usłyszałam tam, że fajnie by było dopuścić sukę żeby miała raz chociaż szczeniaki... A potem to lepiej jej dawać zastrzyki hormonalne, bo sterylka to jednak operacja w jamie otrzewnowej itd.. Zgadzam się z tym, że to ryzyko, ale jestem gotowa je podjąć. NIe chcę faszerować psa zastrzykami. A tekst o szczeniakach dobił mnie całkowicie. Wet zraził mnie d...
    • Witam, Od soboty mamy malego (2 mies) pieska-kundelka Reksia (imie wymyslil moj 4 letni synus ;) ) Podejrzewam ze nie byl jeszcze ogladany przez lekarza dlatego chcialabym go zabrac do weterynarza Czy to juz odpowiedni czas czy jeszcze poczekac?? Jakie badania, szczepienia zleci nam lekarz...i jaki moze koszt wizyty jak i zalecanych np szczepien I jeszcze przy okazji na co powinnismy zwracac uwage jesli chodzi o jedzenie...czego najbardziej teraz potrzebuje w swojej diecie ...
    • Miesiąc temu mój tata przygarnął małego kotka. Kotek miał ewidentnie problemy skórne, poza tym był bardzo mądry, wesoły i przemiły dla ludzi. Weterynarz zbadał go, pobrał próbki, prZepisał maść i poinformował tatę, że za kilka tygodni będzie wiadomo co to jest. Po 2-3 tyg. okazało się, że kilka osób z rodziny zaraziło się kocim grzybkiem. Weterynarz potwierdził, że kotek ma grzybicę zakaźną dla ludzi i będzie dalej zarażał, a sam ma małe szanse na wyleczenie, ponieważ kuracja ma...
    • Kogo polecacie? Kogo odradzacie? Ja ze swojej strony polecam klinikę Teodorowskich - my chadzamy do tej w Mikołowie, przyjmują też bodajże w Orzeszu. W całym moim długim doświadczeniu z wetami nie spotkałam bardziej profesjonalnych i oddanych swojej pracy ludzi. Dodajcie do tego jeszcze nowoczesny, specjalistyczny sprzęt i ogromną wiedzę, jaką dysponują. Polecam z czystym sercem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się