Forum Zwierzęta Koty, kocury, kociaki
ZMIEŃ
      weterynarz

weterynarz

(9 wyników)
    • Witam, mam 3 kota ale jest to kocurek. Ma 3 m-ce. Zadzwonilam do kilku weterynarzy a Ci mowia, nie wiemy ile ebdzie wiytz trzeba zaszczepic, odrobaczyc itd, no bez przesady, mieszkamw s tolicy i nie stac mnie wydawac po 100 zł za 8 wizyt plus operacja -kastracja itd. Ile wizyt powinno byc, z odrobaczeniem, zaszczepieniem itd aby moglo dojsc do kastracji? Wydaje mi sie ze duzo weterynarzy chce mnie naciagnac na znaczne koszty pod przykrywka pomocy kotu. Rozumiem, trzy wizyty, ale ze nie potraf...
    • Mamy małą kotkę przegarniętą bezpańską. Wetka po zbadaniu ją stwierdziła, że ogólnie wszystko ok, tylko z uszami coś tam było nie tak. Wyczyściła, wcisnęła kropelki, wypisała receptę na krople do uszu. Kupiliśmy krople i jak tylko kicia śpi na jendym boku, to jej przemyce kropelkę do ucha. Niestety nie pozwala inaczej. Teraz widzę, że ma brud widoczny w tych uszach znowu. Patyczkiem kosmetycznym absolutnie się boję manewrować. Biorę nawilżone chusteczki dla niemowląt i jakoś część brudu usunę...
    • Mój 8-tygodniowy kotek spadł dzisiaj z wysokości ok. 3 metrów. Chodzi, zachowuje się normalnie, jest senny. Jedynym martwiącym mnie objawem jest delikatne krwawienie z nosa. Co zrobić ?
    • Witam, jestem nowa na Waszym forum i mam taki kłopot: otóż postanowiłam się zaopiekować małym 3 m-c kotkiem, którego znaleziono na ulicy. Totalnie się nie znam na kotach, ponieważ absolutnie przez całe życie byłam, jestem i za pewne będę otoczona psami:) Postanowiłam kotu pomóc, bo nie wybaczyłabym sobie, gdyby trafił do schroniska. Mam pytanie: na co powinnam go u weterynarza zaszczepić, ile te wszystkie szczepienia mniej więcej kosztują- jestem studentką i koszta są dla mnie dość istotne:),...
    • Witam taki sam post zalozylam na forum ZWIERZETA, ale i tu probuje Postaram sie opisać problem w miare dokładnie bo naprawde potrzebuje pomocy. Moj kotek ma 15, staruszek juz. Prawie 2 tygodnie temu miał zabieg usuwania zabkow, poniewaz mial duzo kamienia i przez bol przestal jesc, usuneli mu 6. Po zabiegu jadl pieknie przez 3 dni, wszystko i z wielkim apetytem. Potem po prostu przestal jesc. Jezdze z nim codziennie do kliniki weterynaryjnej na zastrzyki i kroplowki, ale on dalej ni...
    • Czy u półrocznego kota "nieświeży" oddech to zjawisko normalne? Jak kotek ziewnie, to czuć bardzo nieprzyjemny zapach. Nie wiem czy to zjawisko normalne u tak młodego kota? Kot nie okazuje zadnych objawow choroby, wyglada zdrowo, ma lśniacą sierść, jest wesoły, bawi się... Jesli chodzi o karme to jada puszki Animonda Carny Kitten oraz suche Royal Canin Kitten. Czy moze powinienem kupić ciasteczka "Mark & Chappel - Breath & Dental Care Treats for Cats & Kitten" na świezy oddech? ...
    • Witam ,od ok tygodnia mój kocur ma łupiez ,mocniej lnieje -sierśc jest jakby tłustawa .Czy spotkałyście sie juz z czymś tamkim? Kocur ,kastrat nie wychodzi za dwór (latem przechadza sie czasami ),karma od lat ta sama Purina ,nic pozatym do dzioba nie bierze .Myślałam na poczatku ,ze to reakcja alergiczna -miałam juz kotkę alergiczke jego matkę właśnie ,ale jedzenie to samo w domu nic nowego nie przybyło ,kwiaty ,meble .....nic .Kocur nie drapie sie wcale ,dodatkowo nie myje,wyglada mna to ,z...
    • Hej! Mam od paru dni Kicie, ma 9miesiecy. Juz sama nie wiem czy poddac ja sterylizajci, tyle sie o tym naczytalam ale nie wiem czy to konieczne, bedzie trzymana tylko w domu. Zreszta nie znalazlam ile to kosztuje, ktos moze wie? A gdyby nawet to nie wiem gdzie isc.. dobrych weterynarzy jest tak malo? Mieszkam na Grochowie i widzialam tu w okolicy pare weterynarzy. Wczesniej mialam koty ale byly wykastrowane Bede wdzieczna za pomoc! Pozdrawiam, Magda
    • Jak sobie z nimi radzić, kiedy kot nie chce łykać tabletek? Są jakieś inne sposoby?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się