Forum Zwierzęta Psy Shih tzu
ZMIEŃ
      weterynarz

weterynarz

(27 wyników)
    • Witam serdecznie. Może mi ktoś polecić naprawdę dobrego weterynarza z Warszawy lub bliskich okolic? Mieszkam w Ząbkach. Z góry dziękuję. Pozdrawiam gorąco Marta
    • Wybralam sie do wetrynarza po niespokojnej nocy mojego Dżekusia pod rzuchwa zrobil sie duzy swedzacy rumien,pies zrobil sie niespokojny nie potrafi znalezc sobie miejsca do spania.Dostal zaszczyk i plyn do przemywania.W poczekalni lecznicy byl strasznie nerwowy i duzo szczekal,weterynarz polecil tabletki SILENTINE spokoj i relaks drSeidla.Czy juz ktos je podawal psu i jak dzialaja?
    • Witam wczoraj byliśmy u weta na szczepieniu i przy okazji wyszło że ma zapchane gruczoły okołoodbytowe zostały wyciśnięte ale jestem przerażona bo Nico strasznie piszczał ,ze zdenerwowania zapomniałam się zapytać czy te zapchane gruczoły już zostały odetkane na zawsze .Proszę jeżeli ktoś wie coś więcej to proszę o napisanie. Pozdrawiam
    • Wymioty(8)

W nocy moje szczenię zaczęło wymiotować. Ma 12 tygodni, jest po dwóch odrobaczeniach. Wymiotowała treścią żołądkową i żółcią. Zdarzyło się to jeszcze trzy razy w ciągu dnia, ale niewielkie ilości, głównie treścią żołądkową a więc niestrawionym posiłkiem z dnia wcześniejszego. Zrobiła kupkę która wyglądała zupełnie normalnie, w tej chwili śpi. Wybieram się do weta, ale dzisiaj już niestety nie dam rady. W przerwie czuła się lepiej i zaczęła kręcić się za jedzeniem, ale nic jej ni...
    • shih tzu ! moja sunia ma ok 2,5 lata teraz ma pierwszy miot - dwa psiaki wczoraj o ok 11 mój duży pies zaatakował Lady jak jadła z jego miski, leciała troszkę krewka ale wyglądało to tak jakby zaraz miało przestać.Musiałam jechać do warszawy i zostawić ją samą w domu. o 16 wróciłam do domu i to co zobaczyłam było przerażające , cała podłoga we krwi . Lady nie wyglądała najlepiej. spakowałyśmy się do samochodu i pojechałyśmy do weterynarza .okazało się że ma złamaną żuchwę ! byłam prze...
    • Nie wiem zbytnio jak to nazwać ale mój pies shih tzu od początku jak go kupiłam tak dziwnie chrząka. Chodzi po domu albo jak jest gdzieś indziej to właśnie tak robi. Ma już 3 miesiące. Wasze pieski tez tak robią?
    • Witam :) mam do Was kilka pytań :) 1. Czym swoim maluchom obcinacie pazurki? Spotkałam się ze stwierdzeniem, że małym psiakom można je obcinać ludzkim obcinaczem do paznokci. Weterynarz mojej małej nawet tak stwierdził, jednak zaczynam powątpiewać w jego kwalifikacje ;] 2. Ten sam weterynarz zalecił na pchełki lek Fiprex, stwierdził jednak, że moj psiak jest jeszcze za mały i dał preparat dla kota. No i tutaj jest znowu problem. Zaaplikowałam jej ten lek zgodnie z instrukcją, nie dotykałam ...
    • Oczy(6)

Mój shih tzu (5 m-cy) nie ma przycinanych własów, ani zakokardkowanych, w związku z tym opadaja na oczy , są długie nie wbijaja się w oko. weterynarz powiedział, że pieskowi to nie przeszkadza i dobrze widzi, ale spotkałem się z opinią, że albo przystrzyc, albo kokardka (osłonić oczy) - proszę o Wasze opinie. Pozdrawiam Marek
    • zauważyłam u Buni kamień na zębach, więc postanowiłam kupić jej jakieś 'cudo'. wpadły mi w ręce stixy od Pedigree, jednak zauważyłam że po zjedzeniu zawsze wymiotuje. jak dbać o zęby psiaka i jego oddech? udać się od razu do weterynarza, aby usunął kamień? może polecicie jakieś sprawdzone specyfiki.
    • kleszcz(8)

Dzisiaj przy wyciaganiu kleszcza mala sie poruszyla i nie wyciagnelam kleszcza calego.Czy mieliscie juz kiedys podobna sytuacje.Weterynarze juz sa nieczynni.
    • łatka ma 7mc i dostała cieczki ,była u kawalera lecz nic z tego niewyszło nie chciała więc postanowiłam że młoda więc okey poczekamy, ona też dorośnie .Pilnowałam ALE[[ moja teściowa ta cholera ma pekinczyka którego jej dała córunia na przechowanie [pewnie dotąd aż zdechnie ] ]] nieupilnowałam wiązałam jedno i drugie a ona pusciła celowo ,za pózno dobiegłam zakleszczyli się ale zdążyłam mu przyrżnąc trzepakiem odlepili sie i jestem strasznie wsciekła że coś będzie i czy może nie naj wyżej b...
    • Mam takie pytanie: czy ja sama na ''własną rękę'' mogę Guciowi podawać w jedzonko jakieś witaminy? Czy wy dajecie tak od siebie coś pieskom? Mojemu co drugi dzień wet kazał dawać Gammolen i tak mu daję ..to na drapanie jego podobno...:) Pozdrawiam.
    • witam co mam zrobić jak suczka oszczeniła się i niema apetytu przez 4dni .Pije tylko wode i je po kawałku piersi z kurczaka inic więcej.Był weterynarz i stwierdził że macica sienieokurczyła i podano jej antybiotyk i będzie dobrze ale nadal niejest ten pies co był i to mnie martwi
    • Poko ma 3miesiace, ostatnio po kapieli i tak dosc dziwnie pachniał myslałam ze poprostu znów gdzies sie umorusał czy zle go umyłam. Lecz dziś wtrakcie zabawy wyczułam, że ten brzydki zapacvh, bardzo silny wydobywa się z jego uszu! Troche mnie to przestraszyło, czy powinnam się udać z tym do weterynarza czy możecie mi coś doradzić? Pozdrowienia!
    • Przedstawiam Państwu MiniFix-a jest z nami od 1, miesiąca. Na chwile bieżącą ma 4,5miesiąca i waży 2kg. Tu pojawia sie moje pytanie, czy wasz shih tzu ważył tyle w jego wieku, jeśli tak jak duży urósł. Zapraszam do oglądniecia zdjec MF na moim profilu:) Dodałam 3:))
    • usg(6)

byłam dzisiaj z Bunią u weterynarza. zrobił jej USG - nie będzie miała psiaczków! umówiłam się wstępnie na sterylizację, ale co mnie zaniepokoiło po wizycie u weta... aby móc zrobić USG, weterynarz wygolił Buni włoski na brzuszku i przed chwilą podczas zabawy zauważyłam, że właśnie tam ma długą na 6 cm bliznę wzdłuż brzucha... możliwe, że była wysterylizowana, a nadal ma cieczkę? czy może przeszła inną operację? nie zauważyłam tego od razu u lekarza, dlatego go nie spytałam. on też n...
    • Witam !! mam taki problem , może ktoś mi coś napisze na ten temat. A mianowicie mam szczeniaczka rasy shih tzu. Martwię się o niego ponieważ jest troszkę chory, co prawda byłam z nim u lekarza i jest w trakcie leczenia ale martwi mnie jeszcze jedna rzecz , bo bardzo ciężko mu się oddycha , ma katar i wydaje mi się że to może przez ten katar , albo i nie ..( Martwie się nim bo nie chce żeby się męczył. czy ktoś też ma taki problem i może mi napisać co nieco na ten temat ?? Z góry...
    • Witam!Szukaliśmy z żoną psiaka do bloku dla naszej córki.Padło na shish tzu.Mysleliśmy o jakimś "kanapowcu".Długo rozważaliśmy ten temat i padło na naszą Fifi.Byłem sceptycznie nastawiony do psów lecz od parunastu godzin jest z nami właśnie suczka tej rasy.Ma siedem tygodni,jest z każdą godziną coraz piękniejsza i kochana(piszę to ja.Laik...)Piękny piesek lecz bardzo wymagający.Jest po pierwszym szczepieniu i odrobaczeniu.Poradzcie nam proszę co dalej.Kiedy grugie odrobaczenie i szczepi...
    • Witam! Mój mały 3 miesięczny piesek uwielbia owoce (maliny, truskawki) jak i warzywa a szczególnie pomidora. Czy są jakieś przeciwwskazania co do podawania w nagorde czy w malutkiej ilości ich? Bo wiem że winogorn stanowczo nie można dawać, może czegoś jeszcze?
    • witam. już od dłuższego czasu śledzę forum i Wasze porady bardzo mi się przydają:) mam od niedawna 2 psiaki shih tzu:) suczkę i pieska:) i bardzo mnie martwi to, że często kaszlą i kichają, są już po dwóch szczepieniach i po okresie kwarantanny, mało z nimi wychodzimy. jak kupiliśmy dziewczynkę to na drugi dzień okazało się, że ma zapalenie oskrzeli i była na antybiotykach, i też jeden weterynarz mówi jedno a drugi drugie a co najśmieszniejsze, że z jednego ośrodka:( powiedzcie mi czy Wasze p...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się