Dodaj do ulubionych

WIELKANOC NA SYCYLII - help!!!

IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 14.03.05, 13:15
Wraz z dwuletnią córką chcielibyśmy pojechać na Wielkanoc na Sycylię. Pomysł jest taki:
lecimy do Katanii, wypożyczamy samochód i przez 7-8 dni podróżujemy po wyspie. Święta
(od Wielkiego Piątku, Wielkiej Soboty) spędzamy w jakimś mieście (Syrakuzy?). Mam milion
pytań, ale się ograniczę do kilku najważniejszych:
1. Czy Wielkanoc to czas wzmożonego nalotu turystów na Sycylię, czy też znajdziemy jakiś
hotel.
2. Chcemy wygody (dwuletnie dziecko, kobieta w ciąży), więc gdzie mamy się zatrzymywać:
duże hotele czy mniejsze pensjonaty. Możemy wydać około 100 euro za noc.
3. Knajpy w Wielkanoc otwierają czy zęby w ścianę i czekamy do wtorku?
4. Gdzie jechać, co omijać?
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: WIELKANOC NA SYCYLII - help!!! IP: 5.5.* / 80.58.40.* 14.03.05, 13:20
      Słuze pomoca gg 3115138
      • Gość: Robot Re: WIELKANOC NA SYCYLII - help!!! IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 14.03.05, 15:08
        A inaczej się nie da? Bo ja, wstyd przyznać, gg nie używam.
        • Gość: anka Re: WIELKANOC NA SYCYLII - help!!! IP: 5.5.* / 80.58.40.* 14.03.05, 15:26
          Witam,
          Bylam w styczniu na Sycylii .Hotele bardzo droge ,doba za jedną osobe od 50
          eur . W 100 % lepiej zerezewowac wczesniej, jest nepewne ze sie nie
          przepłaca.Jeszcze taki okres jak Wielkanoc to tym bardziej hotele benda droże.
          Auto polecam z www.sungo.pl 187,50 € na 7 dni Opel Agila z klim.
          • vojager29 Re: WIELKANOC NA SYCYLII - help!!! 15.03.05, 08:14
            odnosze wrazenie, ze dla "robot" pieniadze nie odgrywaja zadnej istotnej roli
            a wiec dobry hotel ****, dobre autko, z wynajeciem tego nie ma zadnych klopotow
            nawet na Sycyli w Wielkanoc
    • meditteraneo Re: WIELKANOC NA SYCYLII - help!!! 15.03.05, 09:39
      Mieszkałam przez rok na sycylii - polecam ci serdecznie bed&breakfast
      sole&luna. Prowadzony przez bardzo serdeczną pania Patrizie - Polacy tez tam
      trafiaja..artystyczny bed and breakfast w samym centrum plaermo, w nowszej
      czesci starego miasta..
      www.solelunabedandbreakfast.org/
      jezeli masz jakies pytania, sluze pomoca..amoskwiak@yahoo.com
    • Gość: Robot Re: WIELKANOC NA SYCYLII - help!!! IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 15.03.05, 12:17
      Vojagerze 29, nie jest aż tak dobrze! Wymagania mam duże, ale niech mnie usprawiedliwi małe
      dziecko i żona w ciąży. Dzięki za info. Tylko co z Wielkanocą tam? Pozamykane wszystko, czy
      dadzą jeść?
      • Gość: funghettino Re: WIELKANOC NA SYCYLII - help!!! IP: *.pool82190.interbusiness.it 15.03.05, 13:32
        dadza dadza :-)) to okres wyjazdow, takze dla wlochow ktorzy na wielkanoc
        zazwyczaj lubia sobie gdzies wypoczac z dala od domu, a ze sycylia jest
        popularna meta wiec powinno byc wszystko otwarte!
        zycze udanej wielkanocy!sycylia...przepiekne miejsce (podobno bo jeszcze nie
        bylam...;-))
        pzdr
        abi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka