Dodaj do ulubionych

nosidelka....

IP: *.* 12.07.02, 10:50
nosidelka...czy jak to zwac....te na szelkach...,gdzie dziecko tak wisi...ja sie pytam czy to jest dobre?moj mezczyzna o to pyta i pyta,bo chce kupic...a ja mam jakies opory....malutka ma 4 miesiace,czy mozna jej cos takiego...?ja jakos jestem przeciw....
Obserwuj wątek
    • Gość: lidiajaworska Re: nosidelka.... IP: *.* 10.07.02, 06:45
      Jestem za, przerabiałam nosidła z moją dwójką. Bardzo wygodne na spacer, kiedy nie możesz wziąc wózka również na zakupy - masz dwie rece wolne. Dziecko często w nim zasypia spokojne , przytulone do mamy lub taty. 4 miesiące to dobry wiek na nosidło ponieważ dziecko już sztywno trzyma głowę a jest jeszcze dosyc lekki (kręgosłup niosącego jednak jest obciążony ) . Pytałam ortopedę, czy taka pozycja jest wskazana dla dziecka , odpowiedział,że jak najbardziej nawet na dłuższy spacer ( bioderka np są odwiedzione ). Kupyjąc w sklepie radzę nosidło przymierzyć z dzieckim nie wszystkie są jednakowo wygodne. Ogólnie polecam Pozdrawiam Lidka z Marta i Anielką
    • Gość: Carmela Re: nosidelka.... IP: *.* 10.07.02, 07:33
      nie uzywalam bo maly muj mial taki wiek w porze zimowej a wtedy raczej nosidlo jest niewygodne do noszenia ale w duze upaly zrezygnowalabym z nosidla tobie bedzie goraco i maluszkowi rowniez przeciez niemowlak to maly grzejniczek :)
    • Gość: Cicha Re: nosidelka.... IP: *.* 10.07.02, 15:14
      Weroniko, proponuję, abyś najpierw pożyczyła od kogoś nosidełko i sprawdzila czy dziecko (lub TY) akceptuje ten środek transportu. Zdania na temat nosidełka są podzielone zarówno u lekarzy ortopedów, u mam użytkowniczek jak i u samych zainteresowanych - bobasów. Jest to jakis tam wydatek i na stosunkowo krótki okres. A w dodatku Ty najwyraźniej nie jesteś przekonana do nosidełka. Mój synek był noszony sporadycznie, bo za tym nie przepadał: w lato było mu za gorąco, w zimie się nie mieścił. Ot tylko po to by przenieść go do sąsiedniego bloku do dziadków. Dla mnie też nie było to za wygodne, bo było mi ciężko. Wypróbuj na pożyczonym sprzęcie zanim się przekonasz do zakupu.Dorota
      • Gość: guest Re: nosidelka.... IP: *.* 10.07.02, 15:27
        Zgadzam się z w 100% z Dorotą, najpierw wypróbuj. Ja kupiłam piękne nosidło i użyłam go dosłownie kilka razy, mój mały nie znosił takiej pozycji. Ania
    • Gość: altro1 Re: nosidelka.... IP: *.* 11.07.02, 15:51
      Nie kupuj nosidelka dla dziecka, które nie potrafi samo się utrzymać pionowo i nie trzyma pewnie głowki, a najlepiej poczekać jak będzie umialo samo siedzieć. z moich obserwacji i zdaniem pani neurolog noszenie maluszka w nosidełku prowadzi do mikrouszkodzeń jego niedojrzałego układu kostnego a także stwarza ryzyko asymetrii ułożeniowych dziecka. Dowiedzione naukowo i praktycznie!!!agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka