Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      wymioty

wymioty

(27 wyników)
    • Proszę o pomoc. Córka (l.5) wymiotuje cały czas od 2 w nocy. W sumie 11 razy. Podawałam Nux vomicę 9 H i raz czopek Vomitusheel. Oprócz tego ból brzucha na wysokości żołądka. Całą noc gadała, była w świetnym humorze, teraz leży jak kłoda. Daję jej wodę do picia, ale co z tego, jak po kilku minutach ma znowu atak. Proszę o pomoc, podobno u nas szpitale pełne odwodnionych dzieci z tym właśnie wirusem.
    • Dziewczyny, bardzo proszę o pomoc w doborze leków dzisiaj stwierdzono zmiany oskrzelowe, po 4 dniach od wizyty. Stany podgorączkowe, biegunka, bóle brzucha, wymioty ( nie wiem czy od kaszlu, czy kaszel od wymiotów) Oczywiście chcieli dać antybiotyk - nie zgodziłam się - 2 m-ce temu był na zapalenie płuc, 3 m-ce temu też na zapalenie płuc... Dostał Berodual i pulmicort w inhalacjach - daje mu tarthephedryl na ten męczący kaszel - bardziej suchy - czasami coś odkrztusi... P...
    • Moje dziecko (10 miesięcy) je leki homeopatyczne od 6 tygodni: - calcium quertus 3 x 3 granulki - nux vomica 9CH - 2 x 3 granulki - alumina 9CH - 2 x 3 granulki - exmykahl - pól czopka dziennie - od 10 dniu beneflore (na czubku noża) - od 10 dniu chińskie zioła 1x 2 ml Od jakis 2 tygodni bardzo często wymiotuje. Standardem sa wymioty po kolacji, ale coraz częściej trafiają się wymioty w ciągu dnia. Dziś wymiotowoała 4 razy. 3 razy w trakcie posiłku lub zaraz po, a raz po godzinie...
    • Kochani. Jak sobie poradzic przy zatruciu pokarmowym u dziecka? w niedziele byla niechec do jedzenia a o 21 zaczeły się wymioty.Do tej pory (9.50) było ich 5. Synek jest blady, ma biały nalot na języku, gardło nie jest czerwone i go nie boli. Natomiast skarży sie na bole brzucha. Nie chce nic jeść ale dużo pije samej wody. Są momenty że jest wesolutki i oglada bajeczkę w tv a potem pojękuje, że brzuszek boli. Dostawał juz 2 ziarenka pieprzu (sposób babuni)dałam do ssania spasc...
    • po raz kolejny proszę Was o pomoc :( Córka (2lata) w piątek dostała nagle gorączki - 38.8. Nic nie wskazywało na to, że jest ocś nie tak, zaniepokoiły tylko szkliste oczy. Po chwili gorączka spadła do 37.5, nie dawaliśmy żadnych leków, poszła spać, przez sen pokasływała, z nosa leciał katar (wodnisto - ciągnący). Rano była już rozpalona, prawie 39 stopni, nie chciała jeść, dużo piła (jak zawsze, pokasywała, coraz częściej słychać było krtaniowy pogłos w kaszlu. Po wypiciu porcji nutram...
    • Drodzy Formumowiecze, Proszę o pomoc w dobraniu odpowiedniego leku dla mojego Dziecka. Zaczęło się 4 dni temu od bólu brzuszka,temperatuty, następnie biegunka, utrata apetytu , bardzo luźne kupki, wręcz wodniste kilka razy dziennie. Lekarka powiedziała, że od kilku tygodni z tym walczy i jest jakiś wirus. Dostaliśmy tzw. kroplówkę do picia, ale za nic nie chce pić Michaś tego. Do tego bakterie na florę żołądkową. Dużo pije, podtykamu głównie wodę, apetyt kiepski, ale staram się ni...
    • czy ktoś ma jakieś doświadczenie w temacie nudności całodziennych trwających do 6,7 miesiąca ciąży???Tak miałam w poprzednich dwóch ciążach.Teraz jakoś strasznie kiepsko to znoszę . Tak się nie da żyć zwłaszcza przy dwójce dzieci i pracy. Moja hopmeopatka twierdzi,że sepia -czyli ja -tak ma w obrazie i jak ona nie pomoże to nic nie pomoże. Czy ktoś wie więcej niż moja naprawdę mądra homeo?
    • Cos mi się kojarzy, ze jest lek, który w obrazie ma taki objaw, ale nie mogę sobie przypomnieć. Moja 3-letnia córeczka ma taki dziwny katar, gęsty, jakby na pograniczu gardła i nosa, który prawie nie spływa, a przy próbie wyciągania Fridą dziecko ma odruchy wymiotne. Raz nawet zwymiotowała, ale niestety nie flegmą. Do tego uporczywy kaszel, niemal bez przerwy, płytki, tak jakby coś ją drapało w gardle. Kaszel nie daje spać, wyrywa ze snu, poza tym pobudza go niemal wszystko – je...
    • Syn od 4 rano wymiotuje - mija juz ...doba. Najpierw zrobil kupke w nocy (nie robi tego od lat - ma 11 lat) potem o 14 pierwsze wymioty, od tej pory co godzine, ...Juz sluza sam i zółć, teraz wymiotuje po wypicu czegos po pol godzinie gora. Homeopata zapisal przez telefon ipeca 15CH - podaje 30CH - nie mam innej i mozliwosci szybkiego kupienia. Podawalam mu rozcienczone w wodzie 3 granulki do picia - wypil tak 9 granulek przez pol dnia. Po kolejnym telefonie - ipeca tylko granulka ...
    • Witam. Dziecko 6,5 roku w nocy zaczęło wymiotować. Z moich wcześniejszych doświadczeń stawiam na jelitówkę zwłaszcza że większość dzieci w jego grupie zerówkowej teraz to przechodzą. Co podać? W domu mam: Oscillococcinum, Nux vomica 9 ch i 15 ch. Beladonna, Ipeca 30 ch, Vomitushell w kroplach, Thymuline no i zwykły lokomotiv. Dziecko nie ma gorączki piję po troszku wodę.
    • Czy można cos podać p/wymiotom gdy nie jest znana przyczyna a pacjent nie powie (po udarze)co mu dolega. Chodzi mi o to by nie doszło do zbyt dużego odwodnienia
    • Witam, Niestety, nasza pani doktor homeo rzadko odbiera telefony w weekendy, ten weekend jest specyficzny więc nie odbiera, a my mamy tak zmieniające się objawy, że ja zgłupiałam i nie mam pojęcia co podać, czy coś podać czy czekać :( Historia jest taka: - środa, czwartek i piątek biegunka, bóle brzucha tylko tuż przed wypróżnieniem, później wszystko ok, humor, itp., tylko nieco mniej siły do zabawy. W czwartek popołudniu wizyta u naszej homeo: arsenicum album 30CH (rozpoznan...
    • Pediatra stwierdzil infekcje gornych drog oddechowych, byla wysoka temperatura(39), zaczerwienione gardlo, katar zielonkawy i kaszel. Dostalismy Eurespal, Mucosolvan, Rutinacee i Euphorbium. Dzisiaj (od poniedzialku) jest katar i kaszel. Kaszel jest okropny odrywajacy, a ze Maly nie potrafi jeszcze odpluwac czesto wymiotuje. Co podac?? Prosze o porady, moze ten Mucosolvan zmienic na Malie??
    • ech... młodego zaczelo meczyć w nocy z piatku na sobotę. Rano ostra biegunka. Biegunka opanowana mniej wiecej do poludnia. www.doz.pl/apteka/p1804-Heel-Diarrheel_S_tabletki_przeciwbiegunkowe_50_szt wieczorem doszły wymioty, na tyle intensywne że nie bawiłam się w ipece tylko podałam diphergan :/ Od niedzieli sytuacja NIBY opanowana, kupy tylko jedna brzydka a 2 OK zwarte chociaż dosyć jasne (watroba jeszcze nie pracuje jak powinna?) ale każdego dnia wieczorem wymioty po których ni...
    • Jak w temacie, prosze o odpowiedz.
    • Szukalam na forum, ale Wasze propozycje zaleza od objawow, wiec opisze co sie dzialo: noc z soboty na niedziele: wymioty trescia pokarmowa az do oproznienia zoladka.. dostawala Sallix Rhus co 15 minut 4 granulki w niedziele wieczorem wysoka goraczka (pod 39) obnizalam Ferrum Phosph (5 granulek co godzine), znowu wymioty "woda".. coreczka nic nie jadla, pila wode mineralna w malych lyczkach w poniedzialek zjadla kilka kesow, bardzo slaba, ale nie odwodniona (siusiala), wieczorem b...
    • Napiszcie proszę na co jest ten lek.
    • Właściwie to nie wiem, jak sformułować problem czy pytanie. Ale chodzi mi po głowie taka myśl (w związku z przygodami mojej rodziny z homeopatią), że homeopatia wydaje się znakomitym narzędziem do wyłudzania zwolnień lekarskich, rent, a nawet zwolnień z wf-u w szkole. Stare metody naszych przodków w rodzaju zjadanie surowego ziemniaka (gorączka), wdychanie kakao itp wydają mi się dość inwazyjne w porównaniu z możliwością łyknięcia kulki, która wywoła objawy anginy czy gorączkę, a może ...
    • czy mozna sie przygotowac na podróż dzięki kulkom, jakim?
    • moj synek od godziny 1.00 w nocy wymiotuje srednio co pół godziny, chwilami tez go mdli, przed każdym kolejnym "wymiotem" silnie boli go głowa, co jakiś czas również brzuszek, nie ma apetytu i niewiele pije. W niedzielę otrzymał 1 kroplę tuberculinum LM 1 ( wczesniej brał w potencji 200 CH ,ale zbyt gwałtownie reagował). w tej chwili otrzymuje z wody co 15 minut nux vomicę i czekam na efekty. jakie inne leki hamują wymioty, nudnosci i złe samopoczucie ? pozdr. GoGa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się