wymioty

(22 wyniki)
  • To był pierwszy dzien Swiat Bozego Narodzenia.Stalam sobie z glowa nad kibelkiem, z palcami w gardle i juz 7 raz tego dnia pozbywalam sie pysznego swiatecznego jedzenia z zoladka.Bylo tego mnostwo...Tony ciasta, gory kruchych ciasteczek, hektolitry zupy, sterty pierogow...Byla godzina 2 minuty przed polnoca, a ja powiedzialam sobie, ze nie bede wiecej wymiotowac.po prostu. Pierwszy dzien nie byl trudny.zwykle udawalo mi sie wytrzymac jeden dzien.zjadlam tylko 800 kalorii.No i bar...
  • Od kilku miesięcy zdarza mi się wymiotować. Częstotliwość wymiotów jest bardzo różna, czasem nie wymiotuję przez 2-3 tygodnie, a czasem zdarzają się kilka razy dziennie. Ma to związek z moją wagą. Jestem po prostu za gruba (przy wzroście 162- ważę 55 kg). Kiedy czuję że za bardzo się najadłam albo że zjedzony posiłek może dodać kolejny wałek tłuszczu - muszę wszystko z siebie wyrzucić. Od jakiegoś czasu pobolewał mnie brzuch. Oczywiście kończyło się wszystko w ten sam sposób - wymiot...
  • Witajcie, ostatnio zauważyłam u siebie tzw. efekt twarzy chomika. Wiem że to rezultat powiększonych ślinianek przyusznych z powodu bardzo częstego wymiotowania. Czy trzeba to jakoś leczyć czy "samo zniknie" jeśli przestanę wymiotowac.Czy jedank warto odwiedzić lekarza,w tym przypadku chyba laryngologa. A jak w ogóle u Was z twarzą czy też macie spuchniętą i "zdeformowaną" przez wymioty. Czy kiedy przestaje się wymiotować to twarz nabiera normalnych kształtów czy też trzeba to jakoś lec...
  • mam pytanie.. ponieważ dzisiaj podczas zwracania w tym co wyplułam pojawiła się czerwona substancja(a nic czerwonego nie jadłam). wydaje mi się że to mogła być krew. czy to możliwe? i czemu tak się stało? coś o mnie: raczej nie mam anoreksji ani bulimii, 'na życzenie' wymiotowałam chyba ze trzy, cztery razy i kiepsko mi to szło. dziś wyjątkowo udało mi się sprowokować wymioty. tak naprawde to nie wiem czy mam ane albo mie, bo różnie ze mną bywa: raz chudne, raz tyje.. i nie zawsz...
  • Piszę, ponieważ czuję, że przestałam sobie dawać radę! Mój problem zaczyna mnie przerastać, dlatego powiedziałam sobie, że potrzebuję pomocy.. Zaczęłam już szukać odpowiedniego lekarza, który nie dopuści, abym całkiem zniszczyła swoje ( i innych) życie. Mam 24 lata, mój problem trwa od 4 lat, kiedy to nagle, niespodziewanie moja waga skoczyła o prawie 20 kg..zmiana trybu życia po LO na wygodny siedzący, wcześniej zawsze aktywna w ciągłym ruchu, doszły hormony antykoncepcyjne/slabiej p...
  • Wymioty(8)

napiszcie mi- jak wygladaja wymioty- wiem ze to nieprzyjemne, ale zastanawiam sie czy ja wymiotuje czy cos innego. Prosze o odp.
  • hej pisze tu pierwszy raz i mam pytanie czy jedzac 1000kcal+wymioty uda sie szybciej chudnac...acha i jeszcze jedno jak zmusic sie do wymiotow?? P.S.wazze 67kg a wzrost 165:(I jesli bym wymiotowala to ile schudne np. w tydzien?
  • Z zainteresowaniem przeczytalam ostatnie kilkadziesiat postów ale nie umiem odpowiedziec sobie co ze mna jest nie tak. Chciałam Was o coś poprosić- mianowicie o zdanie na moj temat. Odkąd pamietam mam obsesje na punkcie swojego wygladu. Nawet nie tyle przeszkadza mi moja waga co raczej budowa. caly ten paskudny tluszcz odkłada mi sie na udach i pupie a od pasa w gore jestem sucha jak osa!!!!!!!!! To jest moja najwieksza tragedia. Kiedys jeszcze w podstawowce dzieci sie smialy ze...
  • Jak to jest? Po co jesc skoro sie pojdzie wymiotowac? Nie szkoda Wam jedzenia? Czy wymiotujecie takze potrawy wartosciowe dla organizmu w sensie dietetycznym? Czy wymiotowanie to przymus psychiczny czy tylko akt fizyczny? Pytam z pelnym szacunkiem, nie probuje zlekcewazyc niczyjej choroby.
  • Czy zasycha wam w ustach po stosowaniu środków przeczyszczających albo po wymiotach? I czy cały czas, czy tylko wtedy, gdy je stosujecie?
  • Mam anoreksje, ale co jakis czas mam napad obzarstwa. Zjadam np litr lodow. Nie wymiotuje, ale glodze sie pozniej. Czy to bulimia? Nigdy nie prowokowalam wymiotow.
  • Niektore z Was stosuja napewno ten preparat. Czy moge prosic o rady jak na was to dziala?? Czy nie ma skutkow ubocznych?? Czy ktorejs z Was polecal to lekarz?? Mam problemy z przemiana i rozne zaburzenia trawienia i niby on jest idealny z opisu dla mnie. Jednak etykietka to nie wszystko potrzebuje opinii w tym temacie. Dziekuje z gory.
  • Mam 17 lat. Od kilku dni wymuszam wymioty. Nie obżeram sie nadmiernie, ale jeżeli skuszę się na coś, czego wcześniej nie planowałam (tzn. na coś oprócz śniadania, II śniadania i obiadu), np. deser po obiedzie, czuje potrzebę zwymiotowania. Mam 168cm i ważę 68kg, dlatego nie wyglądam jakoś super, a bardzo chciałabym schudnąć, dlatego ciągle przejmuję się swoim wyglądem;/ przed chwilą na przykład zjadłam jogurt i banana i od razu poszłam to zwrócić;/ czy to juz jest bulimia...??
  • witam. Mam 17 lat, 167 cm wzrostu i waze 57kg. Od dwoch lat mam powazne problemy z jedzeniem. obecnie ucze sie w 2 klasie liceum a bedac w 3kl gimnazjum pojawily sie u mnie wymioty i bole brzucha. pidejrzewano u mnie wirusowe zapalenie watroby typu b jednak powtorzone badania wykluczyly te ewentualnosc. Czesto wymiotowalam. Duzo osob mowilo mi ze moja kolezanka o dwa lata mlodsza ode mnie choc wyzsza to szczuplejsza. Wkladalam do buzi dwa palce i wymuszalam wymioty. Odkryli to dosc szyb...
  • CZEŚĆ.tRZY LATA TEMU ZACZĘŁAM SIĘ ODCHUDZAĆ.wPADŁAM W ANOREKSJE.zACZĘŁAM SIĘ LECZYĆ I MNIE WYLECZYLI(????)TZN.W CIĄGU TRZECH MIESIĘCY PRZYTYŁAM PRAWIE 30 KG.WYSTRASZYŁAM SIĘ TEGO, ŻE ZNOWU JESTEM GRUBA.cHCIAŁAM SCHUDNĄĆ.NIE MOGŁAM WRÓCIĆ DO ANOREKSJI.PO PIERWSZE TO TRUDNE, A PO DRUGIE TO RODZICE MNIE KONTROLOWALI.NIEDAWNO ZACZĘŁAM WYMIOTOWAĆ.TROCHĘ SCHUDŁAM.OSTATNIO(MIESIĄC TEMU)WAŻYŁAM 78KG.ALE OSTATNIO ZNOWU TROCHE PRZYTYŁAM BO OGRANICZAŁAM WYMIOTY BO W DOMU SIĘ WYKAPOWALI I MI ...
  • czy Wy też to znacie?- ból za mostkiem, ból nerek, nie mówiąc już o CAŁYM układzie pokarmowym, bóle głowy i silne skurcze mięśni? aha i mam jeszczepytanie- czy fakt że się prowokuje wymioty oznacza bulimię? ja nie wpisuję się do konca w objawy bulimii, czyli takie napady obzarstwa. zgadza się że jem czasem ponad normę i wtedy wymiotuje, choć zdarza się to i wtedy gdy zjem normalnie ale coś niezdrowego-np. ciastka
  • słyszałam, że przy częstych wymiotach puchna policzki, efekt nadmiernej aktywności gruczołów przyusznych czy jakoś tak... czy ktoś wie coś więcej na ten temat? czy zauważacie to u siebie? jak sobie z tym radzicie, jest jakiś sposób na złagodzenie tego efektu? pozdr i życze wytrwałości bo tego chyba kążej z nas potrzeba
  • JUŻ MI SIE ŻYĆ NIE CHCE, CO WE MNIE WSTĄPIŁO ? JAKBYM MOGLA COFNĄĆ CZAS ... TO JEST OKROPNE, a ZARAZ IDĘ TO ZWYMIOTOWAĆ, NIE ROBCIE TAK !!! KURDE, :(((
  • pijac herbatki czy zazywajac srodki farmakologiczne wszystkie kalorie sa usuwane i to co zjalo sie poprzedniego dnia zostaje tak jakby anulowane? wiadomo ze po wymiotach tak i wlasnie bulimie dzieli sie na dwie ta przy ktorej sie wymiotuje i ta przeczyszczajaca ale tej drugiej nie rozumiem...przecez to za dlugo trwa zeby wszystki kalorie zostaly usuniet przy wymiotach posilek nie dojdzie do zoladka i od razu jest usuwany a tutaj jednak na jakis czas jest w organizmie i nie rozumie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się