wymioty

(79 wyników)
  • Bardzo prosze o wskazowki w jakim kierunku mam szukac choroby kota, ktory od 2 tygodni mi wymiotuje. Kot mial robione wszystkie badania: krew, rentgen zwykly, badanie kontrastowe, gastroskopie i... nic. Kompletnie nic. 5 weterynarzy ogladalo go w sumie i zaden nie ma pomyslu co kotu jest. Kot sie nacierpial przy badaniach, a my w dalszym ciagu nie wiemy jaka to choroba. Mamy go meczyc dalej? Czy czekac, az sie sam wyleczy? Badanie krwi wykazalo leukocytoze i nieznacznie podwyzszona kr...
  • suczka ma 5 lat, czuje się ok, ale co 2-3 dni wymiotuje żółcią. co może być przyczyną?
  • Od trzech miesięcy mam w domu kochaną kicię. Niestety ciągle są problemy zdrowotne. Na początku był koci katar- uporaliśmy się z tym poprzez jednomiesięczną kurację rożnymi lekami. W między czasie była odrobaczana preparatem podawanym na skórę, po czym dostała silnego uczulenia i konieczne było zastosowanie maści.Do tego wszystkiego doszły wymioty i ranne biegunki. Po wizycie u weterynarza(już kolejnej),ucichło to na ok. dwa tygodnie. Kolejnym problemem były łzawiące oczy, związane z pr...
  • witam mam suczke ma 8 lat wczoraj rano zaczeła wymiotowac niestrawionym jedzeniem znaczy dorwała w domu kosci wieprzowe ale bardzo małej struktury wczoraj tez zauwazyłam u niej lekka biegunke wieczorem zjadła wątróbke drobiową lekka upieczona na podwórku normalnie sie wyprózniła dzis wymiotuje jakby zołtą sliną pije wode ale nie ma apetytu siedzi pod łożkiem chetnie wychodzi na spacery i skubie trawe jest bardzo ciepło wiec dlatego siedzi pod łozkiem bardzo czesto to robi ...
  • Witam wszystkich,co może być powodem wymiotów u psa wiek ok. 10 lat.Pies wymiotuję od razu po jedzeniu za to bardzo dużo piję ( przez 15 minut) . Sunia podobno wymiotuję tak ponad miesiąc, dodam że dwa mc temu została pochowana jej przyjaciółka z którą nie rozstawała się na krok ( również sunia kundelek) . Piesek mojej sąsiadki starszej Pani.pozdrawiam
  • Jaka karmę polecacie na początek przy przewlekłych tego typu dolegliwosciach?To sugestia weta ,aby przejsc na leczniczą.Z tym ,że jeden sugeruje Royal intestinal ,drugi royal hypoallergenik...Czy ktos miał ten problem?Pies jest na indyku i ryzu z marchewką...Pozdrawiam!Ela
  • Mam pytanie dotyczace zwracania przez psiaka. Mam suczke ( w sierpniu skonczy roczek )i zdarza jej sie co jakis czas zwrocic - wymioty maja postac zoltej pianki . Pytalam o to weterynarza, ktory stwierdzil, ze to zupelnie normalne. Dodam , ze poza tym psina ma sie zupelnie dobrze, ma wilgotny , chlodny nosek, bawi sie, robi normalne kupy. Na spacerach jest na tyle pilnowana, ze raczej nie podejrzewam, aby cos zjadla. W domu zdarzy jej sie " ukrasc " cos typu pusty karton czy gazeta , k...
  • Moj pies w ostatnim czasie czesto wymiotuje (ok raz dziennie ale prawie codziennie) Kikla dni temu wymiotowal sama slina.Wczoraj tym co zjadla. Zalatwia sie normalnie.Nie ma rozwolnienia.Biega, bawi sie, psoci ma apetyt.Tylko niespodziewanie te wymioty? Nie wiem dlaczego? Karmie ja miesem gotowanym z ryzem lub kasza i warzywami. Pies to sznaucer miniatura i ma rok i 2 miesiace.
  • Moja 8 miesieczna sunia wymiotuje mniej wiecej co 2 dzien taka jakby slina zolta albo biala.Zdaza sie to na czczo.Rano.Apetyt ma dobry, kupki normalne, bawi sie jak zawsze.Tylko te wymioty mnie martwia.
  • Od pewnego czasu moj 10-letni kot czesciej wymiotuje. To o tyle dziwne ze nigdy wczesniej nie mial sklonnosci do wymiotow a teraz jest tak ze co 2-3 tygodnie, czasem czesciej, ma takie 2-3 poranki gdy wymiotuje niezaleznie od jedzenia, bez innych objawow, przewaznie nad ranem. Np. dzisiaj wygladalo to tak ze kot spal sobie, po czym nagle przebudzil sie, wstal i zaczal wymiotowac, jakas minute po obudzeniu! W wymiotach niestrawione jedzenie i troche wlosow. Kot dostaje paste, w nocy podj...
  • od paru dni mam ten problem:( dziś wstaję z łóżka, kot razem ze mną i po chwili, bez żadnego wyraźnego powodu, solidnie wymiotuje niemal w całości strawioną treścią. to samo zdarzyło się trzy dni temu, tyle że wtedy dość świeżą jeszcze kałużę znalazłam na podłodze. on się zwykle najada wieczorem (je małymi porcjami między 20 a północą), potem śpi, ew. nad ranem, koło 5-6, zjada trochę frysek. dwuletni kocur, kastrat, dachowiec, wychodzący tylko ze mną na klatkę schodową (więc nic nie...
  • Mam 10-letnią kotkę. Jest zdrowa, wesoła, mam apetyt,energię. Ale czesto wymiotuje-czasem od razu po jedzeniu, czasem długo po,karme zmienialam, a w wymiotach czesto znajduję kłęby siersci. Pasty odkłaczającej nie chce jesc...czy koniecznie musze isc do weta? Ona tak tego nie lubi...dochodzi potem dlugo do siebie...prosze o porade, co to moze byc-jesli kotka wyglada na zdrowa, tak sie zachowuje, a przy tym wymiotuje to jak mozna sie dowiedziec dlaczego zwraca?
  • problem jest z gatunku psioludzkich, no ale do rzeczy - znajoma dziewięciomiesięczna kokerspanielka jest bojaźliwa z natury, a w tym samym bloku mieszka młody pies, wyprowadzany przez swego pana ze dwa razy na dobę na parę minut, poza tym zwierzak tkwi sam w domu. i jak wreszcie wyjdzie rzuca się jak oszalały na każdego psa w pobliżu, co w jego rozumieniu jest zdaje się zaproszeniem do zabawy, ale wspomniana spanielka tego niestety nie rozumie, za to każde takie spotkanie ciężko przeżyw...
  • Mam 10-letnią kotkę, która mniej więcej od roku dość często wymiotuje. Wiem, że jest to kocia przypadłość związana najczęściej z "kłaczeniem", ale dawniej kotka wymiotowała tylko w okresie intensywnego linienia, mniej więcej raz na parę miesięcy. W tym roku natomiast zdarza jej się to co 2, 3 tygodnie (czasem częściej). Poza tym jest zupełnie zdrowa i zachowuje się normalnie, pokarm dostaje zawsze mniej więcej taki sam. Zauważyliśmy też, że od pewnego czasu je bardzo łapczywie (...
  • wymioty(4)

Moj 9 miesięczny pekinczyk dzisiaj od godziny 3 w nocy co jakiś czas wymiotuje ,chyba juz ponad 20 razy wymiotował.Na początku były to gęste brunatne ciągnące się wymiociny,ale bez zapachu,teraz ostatnie sa juz jaśniejsze.POza tym pies troche pije wode,zachowuje sie normalnie,od rana nic mu nie daje do jedzenia.Czy moze to byc cos grożnego?
  • Kotka rano zjadła trochę mokrej karmy i z 15 minut po tym zwymiotowała tylko nie tym co zjadła a samą spienioną jakby śliną. Jak wstalismy było wszystko ok. Normalnie prosiła o jedzonko. Teraz nie chce już ani jeść ani pić. Śpi bardziej jednak drzemieniż śpi i w takiej dziwnej napietej pozycji jakby w kucki. Nosek nadal ma zimny i wilgotny. Do weta mogę iść wieczorem teraz muszę zostawić ją samą.Boję się!
  • Mam 10 letniego jamniczka,wlasciwie od zawsze mial klopoty z zoladkie,lekarz mowil ze ma bardzo dlugie jelita,kiedys mial robiony rendgen,rzekomo mial babel powietrza w jelitach i ztad dolegliwosc.Zawsze kiedy mial bole i sie prezyl podawalam mu Espumisan,pomagalo.Trzy dni temu zle sie czul i wymiotowal ,taka biala piana w ktorej zauwazylam,smuzki jakby krwi ,byly jasno czerwone,nie bylo tego duzo.Dzisiaj rano bylo to samo ,tylko ze raz zwymiotowal i tez byly jakby smuzki krwi....
  • Wymioty(10)

Moja sunia (9 tyg) wczoraj pod wieczór cztery razy wymiotowała... pierwsze dwa razy - zjadła spowrotem to co zwymiotowała,za trzecim razem juz nie pozwoliłam jej tego jeść...czwarty raz wymiotowała już taką przezroczystą wydzieliną..wczoraj kupa była normalna,dziś zrobiła rzadszą... nie dawałam jej żadnych nowości do jedzenia,jadła wczoraj suchą karmę,saszetkę i gotowane jedzenie(na bulionie ryż,mięsko drob.i marchewka) co może być przyczyną ??? dziś narazie nie wymiotywała...czy mogę j...
  • Dzień dobry. Mój kot od wczoraj rana wymiotuje, jest smutny, apatyczny. Mimo to miał ochotę na jedzenie i picie, ale niestety wszystko zwracał. Całą noc się męczył, dziś rano było lepiej- zjadł chętnie, napił sie wody, ale za pół godziny znów zwymiotował. Wczoraj podawałam mu węgiel i mleko- niestety nie pomogło. Do lekarza mogę z nim iść dopiero po 16- co mam mu podać do tego czasu żeby się tak nie męczył? Zaznaczam, że kot przebywa cały czas w domu- nie wychodzi poza mieszkanie...
  • Moja roczna kotka od wczoraj wieczora wymiotuje - przezroczysty płyn,nic nie jadła od wczoraj, widaje mi się, że boli ją brzuszek bo piszczy jak ją biore na ręce. Jest troche osowiała, cały czas leży. Nie ma biegunki. Byłam z nią u lekarza ale na dzisiaj niestety nie ma możliwości żeby została przyjęta :( dopiero jutro rano. Co moge zrobić do tego czasu żeby jej pomóc?? dodam, że jest niewychodząca, nie mam pojęcia co mogła zjeść w treści którą wymiotuje nic nie ma, zwykły płyn.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się