Dodaj do ulubionych

Wymioty psa dorosłego

14.11.12, 13:27
Witam wszystkich,co może być powodem wymiotów u psa wiek ok. 10 lat.Pies wymiotuję od razu po jedzeniu za to bardzo dużo piję ( przez 15 minut) . Sunia podobno wymiotuję tak ponad miesiąc, dodam że dwa mc temu została pochowana jej przyjaciółka z którą nie rozstawała się na krok ( również sunia kundelek) . Piesek mojej sąsiadki starszej Pani.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • deszcz.ryb Re: Wymioty psa dorosłego 14.11.12, 14:18
      WETERYNARZ! I to szybko! Co to za właścicielka, która przez miesiąc nie zajmie się psem. :/
      • sp9tcu Re: Wymioty psa dorosłego 14.11.12, 15:03
        Zaraz ni się scyzoryk otwiera
        • emka325 Re: Wymioty psa dorosłego 14.11.12, 15:07
          Ja też jej powiedziałam żeby od razu poszła do weterynarza ale Ona że nie ma pieniędzy na życie dla siebie i na psa...i czy Ja bym nie mogła dowiedzieć się co zrobić...Noi co Ja mam teraz zrobić? szkoda mi psa jak cholera ale co mam na siebie to wziąć
          • deszcz.ryb Re: Wymioty psa dorosłego 14.11.12, 22:59
            To właścicielkę trzeba opieprzyć, przywołać do rozumu i powiedzieć, że jak wzięła sobie psa, to niech się nim dobrze opiekuje albo go odda. Albo możesz też działać dyplomatycznie i zaoferować się, że sama się psem zaopiekujesz, zabierzesz go do weta i za to zapłacisz. Twój wybór i twoje sumienie.

Jak niby ci mamy pomóc przez internet? Nie da się zdiagnozować psa przez internet, to może być wszystko. Wizyta u weterynarza jest konieczna, i to szybko.
            • ajaksiowa Re: Wymioty psa dorosłego 17.11.12, 11:25
              U mojej suni tak się objawiła choroba Cushinga/niestety/:(
          • default Re: Wymioty psa dorosłego 22.11.12, 13:40
            emka325 napisał(a):
            > .Noi co Ja mam teraz zrobić? szkoda mi psa jak cholera ale co mam na s
            > iebie to wziąć

Jak Ci szkoda psa - to oczywiście weź to na siebie, cóż innego miałabyś zrobić gdy sąsiadki nie stać na weterynarza ?
            W tym przypadku nikt Ci przez internet nie postawi nawet diagnozy, nie mówiąc o zaordynowaniu leczenia - takie wymioty mogą mieć przeróżne przyczyny.
            Ja parę razy sprowadzałam weterynarza do psów mojej sąsiadki, która ma ich stado i "nie wierzy" w weterynarzy. Oczywiście ja płaciłam, właśnie z powodów, które wymieniasz - bo mi ich było szkoda.
    • jarek_005 Re: Wymioty psa dorosłego 23.02.17, 20:56
      Tu masz cały artykuł na temat wymiotów u psa www.zwierzosfera.pl/co-robic-gdy-pies-wymiotuje/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka