ryszard51 15.02.10, 20:25 suczka ma 5 lat, czuje się ok, ale co 2-3 dni wymiotuje żółcią. co może być przyczyną? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
etta2 Re: częste wymioty psa - żółć 15.02.10, 21:02 Ja bym skonsultowała to z wetem, bo przyczyny mogą być bardzo różne, od zaburzeń trawiennych po np. mocznicę. Co piesek je? Czy ma sposobność chwycić śmiecia na spacerze? Czy kupy robi w normie? Czy więcej pije? Czy wymioty są bezpośrednio po jedzeniu, czy w jakichś innych, konkretnych sytuacjach? Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: częste wymioty psa - żółć 16.02.10, 19:07 ryszard51 napisał: > suczka ma 5 lat, czuje się ok, ale co 2-3 dni wymiotuje żółcią. > co może być przyczyną? dyzurna opowiedz, mozesz przczesac jeszcze forum Weterynaria forum.gazeta.pl/forum/w,525,25519818,,Wymioty_u_Husky_ego.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
to-wlasnie-ja Re: częste wymioty psa - żółć 19.02.10, 13:12 Moja ponad dwuletnia succzka tez wymiotuje podobna zolta piana. Bylam u weterynarza i stwierdzil on, ze jesli oprocz tego nic jej nie dolega, to sa to fizjologiczne wymioty, zdarzaja sie raz na jakis czas. Odpowiedz Link Zgłoś
encephalon1986 Re: częste wymioty psa - żółć 19.02.10, 15:19 Hmm...Żółć emulguje tłuszcze w dwunastnicy. Jej dostawaniu się do żołądka zapobiega zwieracz oddźwiernika. Kiedy treść jest zarzucana do żołądka i często występują wymioty z żółcią, może to sugerować refluks żołądkowo- dwunastniczy. Wszystko by wyjaśniło badanie endoskopowe (gastroskopia). Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś