wystraszony

(13 wyniki)
  • Witam, wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży ( narazie tylko badanie testem). Niestety ostatnio były same okazje do świętowania... parapetówka, odwiedziny kuzyna, imieniny, urodziny... tydzień temu w dzień w którym miałam dostać okresu po jednej z takich okazji do świętowania wystraszyłam się i zrobiłam test.... nic nie wykazał... teraz w tygodniu zaliczyłam wizytę w pubie ze załamaną kumpelą i imieniny... i coś mnie tknęło wczoraj aby zrobić znowu test... tym razem wynik pozytywny.... ...
  • dziewczyny dzisiaj sie troche wystraszylam... mialam mala krostke na dekolcie prawie na piersi i dzisiaj ja przez przypadek zdrapalam i doslownie krew leci mi ciurkiem z paro milimetrowej krostki! przstaje tylko gdy przycisne plastrem lub chusteczka, gdy puszczam lub odkleje plaster krew znowu leci ciurkiem i tak juz gdzies od godziny. Boje sie ze mam jakies problemy z krzepliwoscia krwi ;/ macie moze jakis doswiadczenia w tym temacie? pozdrawiam
  • witam, jestem wystarszona bo dzisiaj rano obudziły mnie bóle. Miałam wrażenie ze to ból jajnika albo pęcherza takie kłucie. Jak ugięłam nogi zaczelo przechodzuić. Narazie jest ok , ale wystraszyłam sie bardzo. Jestem w 20 tygodniu , ostatnio ogladałam program w tv o poronieniach wiec jestem przerazona. A moze to normalne? ogólnie sie czuje b. dobrze co wy na to dziewczyny. Najgorsze jest to ze mój lekarz mnie nie bada wiec nie wiem czy jest ok.
  • Hej dziewczyny,wiele razy słyszałam,że będąc w ciąży nie wolno podnosić rąk wysoko,bo to może przyspieszyć poród,a ja musiałam dzisiaj stanąć na palcach i wysoko podnieść ręce. Od tamtej pory pobolewa mnie brzuch i zaczął boleć mnie kręgosłup. O tym przyspieszonym porodzie dowiedziałam się od znajomej,która w 8 miesiącu stała na krześle i wieszała firany podnosła wysoko rece i na drugi dzień jej wody odeszły,urodziła przed terminem. Boję się ,że coś się stanie,w prawdzie wyprawke mam ju...
  • Ale sie dzisiaj wystraszyłam. Od kilku dni czasem pobolewa mnie brzuch tak jak na okres i twardnieje. A dziś poczułam coś całkiem innego nagle taki ból kłujący brzucha i tam na dole nawet tak jakby cos na odbyt uciskało. I do tego dzidzia ruszała się jak opetana strasznie bolało czułam jakby główka wychodziła taki dziwny ból nie jak do tej pory na okres.Nie da się tego opisać, ale mówie wam strasznie mnie bolało że cięzko było się ruszyć. Już myslałam żeby jechać do szpiatla bo ni...
  • Wstałam rano ,jakaś lekka.Siedzę ,a tu nic. Czyżby jeszcze dziecko spało.30 min tarmoszenia i nic.Brzuch jakby taki mniejszy. Telefon do męża ,ja już pod prysznicem. Szok ,już myślałam ,że po wszystkim.Maleństwo obudziło się.Kurcze,chyba dostanę jakiejś wariacji.Czy wasze maleństwa ,też tak długo śpią?Teraz dokazuje w najlepsze ,no i ja dochodzę do siebie.Jeszcze pięć tygodni takich wariacji.Szczerze bardzo się wystraszylam ,bo w tej ciąży tak nie miałam.
  • WITAM! Jestem w 26tyg i jeszcze nigdy nie bolał mnie brzuch(konkr.pod brzuchem i w krzyżu)będąc w ciąży tak jak wczoraj.Rozbolał mnie ok godz15,wzięłam no- spę,położyłam się i zasnęłam.Miałam nadzieję że jak się przebudzę to zapomnę że mnie bolał,a tu nic bolało mnie jeszcze bardziej nie mogłam się normalnie poruszać,nie wiedziałam co mam zrobić czy dzwonić do lekarza,czy po pogotowie,czy może wziąść jeszcze jedną tabletkę,byłam przerażona nie wiedziałam skąd te bóle,może to były ...
  • Byłam w środę u lekarza, zaniepokoił go przyrost mojej wagi+obrzeki kostek+ciśnienie na skraju normy - podwyższone. Na razie niby nic, ale istenieje ryzyko zatrucia ciążowego znanego też jako stan przedrzucawkowy (brzmi fatalnie). Wiem mniej więcej o co chodzi bo sobie poczytałam...mam nie solić, nie denerwować się, odpoczywać....tylko co dalej....Jeżeli miałyście podobnie to napiszcie jak to się zakończyło, jak się rozwijało..czy można coś jeszcze zrobić aby obniżyć ciśnienie - j...
  • może to się wydawać błahe, ale dla mnie to straszny stres... jestem w 10tc w 4tc trafiłam nocą do gina z potwornym krwawieniem kazano mi leżeć prawie 3 tygodnie plackiem i łykać nospę i duphaston [krwawienie minęło dwa dni od wizyty] w 7tc miałam kontrolę i wewnętrzne usg, które wykazało żywy płód miałam się oszczędzać, dostałam L4 i nakaz bycia blisko łóżka, ale bez konieczności plaszczenia się non stop [i zamiast duphastonu mam luteinę] wszystko było super, ale włąśnie [no taki n...
  • dziewczyny ale sie wystraszyłam,że @ dostałam zaczął mi lecieć taki czop gęstego śluzu białego i myślałam,że to wstretna małpa bo identyczne uczucie... zaciążone dziewczynki też takie rzeczy dziwne Wam się zdarzyły w tym okresie (5tc) dziękuje
  • Witam Drogie Koleżanki , nurtuje mnie następująca rzecz : kiedy dzidziuś najczęściej obraca sie glówką do dolu? Jestem w 27 tyg , i mój Miś ulożony jest jak gdyby na osi (moja)pierś -pachwina ,nóżkami w dól. Czy na tym etapie ,nie mam się czym niepokoić? Chcialabym rodzić naturalnie .Pomóżcie ,bo nic nie wiem na ten temat...
  • Widziałam dziś moje maleństwo! Ma 5 cm i wszystko co trzeba: dwie rączki, dwie nóżki, główkę i liniowy kręgosłup <jupi>. Dziś jest 11 tydz i 5 dni od ostatniej miesiączki. Dzidzius ma wymiary: BPD 15,7 mm HC 60,4 mm AC 52,2 mm FL 7,6 mm crl 54,4 mm Mówię to wszystko dla martwiących się o swoje pęcherzyki mam, bo mnie w 5 tygodniu lekarz strasznie wystraszył, że pęcherzyk jest za mały i nie wiadomo, czy coś z niego będzie... Miałam przez to zepsuty początek ciązy i s...
  • Witam. Przepraszam z góry, że w tak intymnej sprawie, ale jest to dla mnie niesłychanie ważne. Otóż 2 dni temu założono mi pessar. Lekarz mówił że szyjki praktycznie juz nie ma i ze trudno jest mu go założyć, jednak jakoś dał rade, choć nie twierdził ze sie utrzyma. Dzis przy aplikowaniu we wiadome miejsce leków p/grzybicznych wyczułam część obwodu pessara bardzo blisko ujścia. Nie wiem jak powinno wyglądać jego położenie. Czy mozecie mi napisać czy to jest prawidłowe, czy jest on...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się