Forum eDziecko edziecko Przedszkola
ZMIEŃ
      zabawki

zabawki

(47 wyników)
    • Potrzebuję pomocy i podpowiedzi. Mój syn ma 5 lat, chodzi do przedszkola razem z 6latkami, grupa liczy 17 osób. Stan zabawek jest tragiczny, szkoła pieniędzy nie ma. Być może udałoby mi się jakieś nowe zdobyć ale jakie, żeby się sprawdziły? Oczywiście w rozsądnych granicach cenowych. Podsuńcie jakieś wskazówki, czym dzieci najchętniej się bawią?
    • Byłam z córką w przedszkolu na spotkaniu adaptacyjnym i mogłam sobie dokładnie obejrzeć salę. To co mi się od razu rzuciło w oczy to zabawki - straszna nędza. 3 najtańsze samochody w tym 2 połamane, 2 zniszczone lalki, zniszczone i zdekompletowane układanki, trzy książeczki na krzyż itd. Generalnie wszytkie zabawki brzydkie i zniszczone. Mam porównanie tylko ze żłobkiem i to państwowym, gdzie były ładne, urozmaicone i niezniszczone zabawki. Hmm.. nie wiem co o tym myśleć. Ja roz...
    • Witam mam pytanie czy ktoś orientuje się czy rodzice muszą płącić za abawki zniszczzne przez dziecko w przedszkolu. Raz kiedy syn uszkodził zabawkę przynieśliśmy w zamian inną. Sytuacja się powtarza i wymagają od nas zakupu takiej samej jak została uszkodzona. ostatecznie nie mam większego kłopotu z odkupieniem zabawki jednak mam wrażenie że naszym kosztem doposażają sobie placówkę. Ktoś ma jakieś doświadczenia sama nie wiem co robić pokornie naprawiac "straty" czy odmówić w k...
    • Dzis sie dowiedzialam ze Mikolaj obdarowal dzieci ( w prywatnym przedszkolu) jednym gokardem jedna lalka i wozkiem i kilka duperelek... no i oczywiscie caly dzien dzieciaki walczyly o samochod ale co mi sie tez nie spodobalo ze dzieci dostaly paletki (takie do lotek?) i wymachiwaly nimi bez sensu az jedno dziecko dostalo w glowke... a innemu dziecku najechali tym gokardem na reke... dla mnie to bez sensowny pomysl po pierwsze albo kupic wiecej tanich zabawek albo ustalic jakies ...
    • Hejka! Mam mały problemik.Pomóżcie proszę! U mojego synka w przedszkolu zapanował zwyczaj przynoszenia ze sobą swoich ulubionych zabawek.Dopóki to były maskotki,czy małe samochody, właściwie to mi nie przeszkadzało( a może powinno?).Ale dzisiaj rano Bartuś zapragnął zabrać zegarek Ben-10.Jest to zabawka elektroniczna i dość droga.Przekonałam więc Go,żeby nie zabierał takiej zabawki.Do przedszkola powędrowała Sisi-maskotka.teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam,bo na miejscu okazało się,że ...
    • Czy dzieci powinny przynosić z domu zabawki do przedszkola czy nie? Do przedszkola w Kielcach do którego chodzi mój trzylatek można, i to chyba źle.Wziął juz dwa razy jakies zabawki i albo wróciły do domu popsute, albo nie wróciły wcale. Jeśli nie były to drogie zabawki to nie ma czego żałować. Ale zauważyłam że wartość dzieci wyznaczają zabawki które przynoszą. Z tymi dziećmi inne dzieci chętniej się bawią, które przynoszą zabawki. Mojemu synowi kiedyś jakieś dziecko powiedziało...
    • jestem tu dość "świeża", forum odwiedzam od niedawna - odkąd moje dziecko poszło z poczatkiem września do 4-latków; po burzliwym początku teraz nie jest już tragicznie ale daleko nam do stanu "biegnie z radością do sali"; w przetrwaniu 8-9 godzin pomagają jej zabawki zabrane z domu - czasem jest to lalka, czasem pluszak, służą głównie do przytulania się w momemtach kryzysowych; no i od wczoraj jest z tym problem - Pani zapowiedziała że od następnego tygodnia jest zakaz przynoszenia zaba...
    • Moje dziecię upatrzyło sobie w przedszkolu zabawkę - tandetny plastykowy autobus, dość duży. Wszystko byłoby fajnie, gdyby nie to, że zabawka jest połamana. Nie ma przedniej "szyby" sterczą ostra kawałki plastyku. Synek poszedł z tym autobusem z innej grupy ( po 16 są łączeni z czterolatkami ) i "nasza" pani nawet zwrocila mi uwagę, dlaczego daję tak niebezpieczne zabawki dziecku zamiast ją wyrzucić ( myślala, że to nasza zabawka z domu). Ja nie wiem - czy one nie powinny jej wyr...
    • Witam sedecznie wszystkie Mamusie! Mój synek od poniedziałku zaczął chodzić do maluchów. W przedszkolu nie płacze, idzie na razie chetnie, tym bardziej, że razem z nim chodzi sąsiadka z grupy, z którą czuje się bezpiecznie. Otóż już po pierwszych dniach widzę w synku wielką zmianę. Mały choć jest jedynakiem, zawsze chętnie dzielił się zabawkami z dziećmi, pokazywał dawał na chwilę, nigdy nie było z tym specjalnych problemów, np. zgodnie bawili się z małą sąsiadką obok siebie, nie...
    • W niektórych przedszkolach panuje taki zwyczaj, że dzieci moga przynosić swoje zabawki tylko raz w tygodniu. Panie tłumaczą, że dzieci wyrywają sobie zabawki, złoszczą się kiedy inne dzieci chcą ich zabawkami się pobawić, nie chcą ich odkładać przy jedzeniu itp. Nie wiem czy to dobry pomysł. Co o tym myślicie ?
    • Czy prawdą jest,że dziecko powinno przynosić do przedszkola zabawki z domu i chwalić się nimi? Pytam Was o to,bo koleżanki maluch po przyjściu z przedszkola woła o kupno takiej samej zabawki. co ona ma robić?czy zwrócić uwagę mamie tego chłopca,żeby nie dawała dziecku do przedszkola jego zabawek z domu...? czy też ulegać dziecku? nie każdy ma przecież tyle pieniędzy; Jak to wygląda z punktu widzenia psychologa? Czy wg. Was dobrze są wychowywane dzieci,które chwalą się posiadanymi rzeczami. Za...
    • Mój synek chodzi do grupy 4-latków-małego przedszokola 5-cio oddziałowego. Pewnego dnia odbierając go z przedszkola przybiegł z płaczem ,że pani od maluchów zabrała mu jego samochodzik ,bo brał go do buzi,więc panie z pomocy od razu go zabrały na salę aby odnależc zgubę okazało się ,że nigdzie go nie ma a pani od maluchów tez poszła juz do domu,wytłumaczyłam małemu ,że skoro pani go zabrała to na pewno nam go odda.To był piątek w poniedziałek udałam się do owej pani z prośbą o z...
    • Poszukuje opinii o Przedszkolu Puchatek w Kokotowie oraz Samorządowym Przedszkolu w Sledziejowicach k. Wieliczki. Do którego warto zapisać czterolatka?
    • Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z tym przedszkolem? Ma dwa oddziały w Krakowie - jeden na os.Złocień a drugi na ulicy Gwarnej. Chodzi mi zwłaszcza o ten nowy na ul.Gwarnej ale cenne będą dla mnie ogólnie uwagi na temat tego przedszkola.
    • czy ktoś z Was robił lub coś wie o kiermaszach organizowanych w przedszkolu - chciałabym zrobić kiermasz np odzieży lub kwiatów/zabawek, żeby zebrać pieniądze na wycieczkę lub piknik dla dzieci - nie wiem ile za tym czai się kruczków prawno-podatkowych. nasze przedszkole cierpi na notoryczny totalny brak pieniędzy... a może macie informacje nt finansowania przedszkoli - czy rada rodziców powinna kupować leżaki i pościel? Marta
    • mamy do obdarowania dzieciaki 5 i 6 letnie - kwota 30 zł. na zebraniu rodziców jedyne, co padło to zero chipsów i landrynek ;) mamy same wymyślić, co kupić dzieciakom. oprócz słodyczy, oczywiście. ja osobiście skłaniam się ku grom planszowym, ewentualnie puzzlom, tudzież czymś plastycznym do fajnej zabawy. macie jeszcze jakieś pomysły? oklepane lalki i samochodziki odpadają - mamy ich dość ;) szukam po necie od paru dni i większość fajnych zabawek przekracza te 30 zł - wia...
    • Drogie kolezanki, wczoraj teściowa zasugerowała mi, że przez to iż mój synek 3 letni ma zbyt dużo zabawek w pokoju nie moze przez dłuższy czas skupić uwagi (dla mnie to bzdura, ale mogę sie mylić). Tłumaczyłm jej,że to maluch i potrzebuje zabawek,natomiast dopiero w wieku ok 4 lat dziecko na dłuższy czas zainteresowywuje sie pewnymi rzeczami, ale pragnę nadmienić, że mój synek jest raczej spokojnym chłopcem i już teraz jeśli coś go zainteresuje potrafi posiedzieć dość długo przy jednym proble...
    • Czy w każdym tzw klubie malucha dzieje się podobnie ? Moje dziecko chodziło do takiego klubu zwanego Puchatkowa Załoga na Jaworowej przez około 2 tyg. Zrezygnowaliśmy. Panie fajne , robią co mogą ale to co się tam dzieje to mnie przeraża. Notoryczny brak papieru toalet. mydła , reczników nie wspomne już o zabawkach bo nie ma o czym !.Sale może i ładnie ozdobione ale na pewno nie wyposażone i stanowczo za małe na taką ilość dzieci.A pani właścicielka miła i tylko tyle mogę o nie...
    • Dziś odbierałam swoją chrześnicę z przedszkola. Dziewczynka z jej grupy pokazywała swojej mamie kotki Zosi i prosiła o takie same. Zosia przynosi do przedszkola codziennie jakieś zabawki (zawsze bardzo drogie). Juz dawno byłam przeciw przynoszeniu przez moją chrześnicę super zabawek, bo u żadnego dziecka takich nie widziałam. Co czują te dzieciaki które przyjdą z lalką z kiosku za 4 zł i popatrzą na lalki Zosi po kilkaset złotych. Z mamą Zosi nie ma co gadać. Kiedyś próbowałam pogadać to us...
    • Witam, chciałabym zapytac o zdanie bardziej doświadczone mamy bo może ja nie umiem tego racjonalnie ocenić. Otóż byłam z synkiem na Dniu Otwartym w przedszkolu do którego się dostał i nie bardzo mi się tam spodobało. Sala szara i ponura i niezbyt przyjemna, zabawek mało i bb zniszczone, sala jest jedna do zabawy spania i jedzenia, i brak łazienki!!! dzieci chodzą do łazienki w sali obok ( czyli 50 dzieci na 1 łazienkę). I teraz nie wiem co zrobić bo bardzo mnie to męczy.Dodam że m...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się