zabawki

(24 wyniki)
  • Witam. Mam Yorka (11 tyg), który jest strasznie agresywny.. rozszarpuje zabawki i gryzie domowników.. Jak to załagodzić? Jak postępować z psem, żeby był łagodny? NIGDY NIE BYŁ BITY! (Zaznaczam od razu) i nie mam pojęcia skąd ta agresja :((
  • Witam. Mam zdrowego kota, mam taka nadzieje przynajmniej, który jest bardzo leniwy. Cale dnie lezy na fotelu, wstaje zeby skorzystać z kuwety lub coś przekąsić. Ma 3 lata, nie wychodzi na spacery na pole, bo się bardzo boi hałasu itp. Próbowałam z nim wychodzić na smyczy (wtedy rzeczywiście się ożywiał i nawet biegał chowając się na widok smyczy...), darowałam sobie wiec spacery. Teraz pytanie, czy taki kot "stacjonarny" nie będzie miał jakiś kłopotów zdrowotnych przez ten brak ruchu? Oprócz...
  • wysterylizowalam niedawno swoja kotke. przed operacja byla "idealnym" kotem. lagodna, przytulaska, ale lubila sie bawic, polowac na swoje zabaweczki, czasem szalec i biegac bez sensu po mieszkaniu, ganiac sie z swoja pania. teraz tylko by lezala i chce zeby ja caly czas glaskac. nie odstepuje domownikow na krok. tylko mruczy i nadstawia sie do glaskania. nie interesuja ja zadne zabawki, zadne ptaki za oknem. nie bawi sie w NIC. poza tym, wczesniej, zeby obciac jej pazury, musialam zawij...
  • Mam problem z naszym psiakiem. Ma 7 miesięcy i wszystko było w porządku aż do ostatnich dwóch tygodni. Pies zjadł nam dywan i obgryzł szafę, wogóle się nie słucha, moja małżonka stwierdziła, że się stawia i chce pokazać kto rządzi w domu. Czy można temu jakoś zaradzić??
  • Nasz slodki psiak musi zostawac sam, kiedy jesteśmy w pracy. Jest z nami od niedawna. Zostaje w największym pomieszczeniu - kuchni połączonej z pokojem, zamykamy łazienkę i sypialnie, żeby wszędzie nie sikał. Pierwszego dnia, kiedy trzeba go bylo zostawic zasikał i zadeptał całą podłogę. Trudno. Jeszcze był trochę onieśmielony i pewnie spał jak nas nie było albo bawił się swoimi gryzakami i zabawkami. Ale wczoraj... Ściągnął zasłonę, dokąd sięgnął, to wygryzł firankę - w rezultacie zost...
  • Moja kotka ma 6 miesięcy. Jakieś dwa miesiące temu wymyśliła sobie "rewelacyjaną" zabawę. Aż wstyd mi o tym pisać... Szar(l)otka ma sto tysięcy myszek, ptaszków, zabaweczek.... lubi się nimi bawić jednak twierdzi,ze nie ma lepszej zabawki jak kupa (nie wiem jak inczej mozna to napisać) wyjęta z kuwetki. Pędzi z tą swoją zabaweczką przez cały dom i jest poprostu zachwycona! A jak wściekła jest gdy jej się zabierze ukochaną "kuleczkę" ! Leci do kuwetki i szuka następnej. Jeżeli jej nie zn...
  • Witam! Nazywam sie Barrunia. Jestem 5-io miesieczna suczka - kundelkiem. Mam wspanialego, kochajacego Pana, a ja odwzajemniam jego milosc. Jestem coraz madrzejsza i juz prawie wszystko rozumiem co do mnie mowi moj Pan :) Problem plega na tym, ze moj Pan nie potrafi zrozumiec kiedy ja chce cos od niego. Niby szczekam, nimy zaczepiam go lapka, niby placze gdy cos od niego chce, ale ZAWSZE dostaje od niego nie to o co prosze. Np. Jak chce sie bawic, to Pan daje mi jesc; Chce jes...
  • Mam ogromną prośbę, szukam pomocy przy wychowaniu 5tygodniowego kota. Chodzi mi o jakieś porady... Kotka to malutki znaleźniak, nie mam pojęcia gdzie jej mama, więc pozostało mi wychować ją na porządnego kota :D. Narazie jest kiepsko(fakt jest u mnie dopiero tydzień), kocisko szaleje, gryzie, drapie, trudno nad nią zapanować. Dodatkowo w domu mam psa, fakt że malutkiego, baaaardzo spokojnego i cierpliwego, ale jemu czasem też już nerwy puszczają... nie obawiam się że coś jej zrobi...
  • pomóżcie, bo nie znam się na psich obyczajach. Znajomi zostawili mi pod opieką mieszkanie i sukę. Od kilku dni dziwnie się zachowuje. Ciągle leży na swoim posłaniu, nie chce wychodzić na spacer, nie chce jeść, a dzisiaj w nocy przeszła samą siebie - zaczęła strasznie skamleć pod drzwiami mojego pokoju. Myślałam, że chce wyjść na dwór, więc ją wypuściłam, a ta pobiegła tylko po to żeby przynieść sobie gumową kaczuszkę. Przed chwilą byłam u niej i zauważyłam, że ma bardzo dużo zabaw...
  • MAM PYTANIE DO PANI DOKTOR I INNYCH FORUMOWICZÓW CZYM SIĘ OBJAWIA, PO CZYM POZNAĆ DYSPLAZJĘ U OWCZARKÓW NIEMIECKICH? MÓJ 5 MIESIĘCZNY OWCZAREK JAK BIEGAŁ PO PIŁKĘ UDERZYŁ SIĘ BARKIEM O ŁAWKĘ I TERAZ DZIWIE UTYKA. NIE BOLI GO TA ŁAPA BO BIEGA ZA ZABAWKAMI ALE TROSZKĘ KULEJE JEŚLI KTOŚ WIE COS NA TEN TEMAT PROSZE O ODPOWIEDŹ PILNE... POZDRAWIAM AHA175. A MOŻE KTOŚ WIE GDZIE MOŻNA ZNALEĆ NA FORUM COS NA TEN TEMAT?
  • Moja sunia ma urojona ciaze.Nawet jej wycieka mleko,ktore sama sobie ssie.Jest bardzo nerwowa,zachowuje sie tak jakby bronila swojego legowiska.Szczeka bez przyczyny i nie chce wychodzic na dwor a jezeli juz to szybciutko wraca i lezy,lezy ,lezy.Zmienila sie bardzo.Rozumiem, to pewnie hormony..Mam pytanie:czy teraz mozna jej dac zastrzyk na uregolowanie hormonow czy nalezy przeczekac "ten czas".Wydaje mi sie ze sie meczy.W przyszlosci planuje kastracje ale co teraz?
  • Witam!! Mam 10-tygodniowego pieska rasy Shih tzu!! Zauwazylam ze zjada on wlasne kupki:/!! Co moze byc tego przyczyna?? Kiedys slyszalam ze powodem takiego zachowania moze byc brak witamin...Czy to prawda?? Jakich witamin moze mu brakowac?? Co moge na to poradzic?? Jakie jeszcze inne sa tego przyczyny?? Dodam ze u pierwszej wlascicielki piesek karmiony byl karma Pedigree! Dopiero u nas przeszlismy stopniowo na karme Royal Mini Junior, od kilku dni je ja sama!! Ale kupki je nadal...
  • Witam! Mam problem a moze to nie problem juz sama niewiem. Od tygodnia mam kotke "przybleda" prawdopodobnie ktos ja wyrzucil albo uciekla niewiem...przyblakala sie pod dom kolezankai i mieszkala tam 1,5 tyg do momentu az sie ja znalazlam i ja przygarnelam. Nigdy nie mialam kota zawsze psy. Owy problem to taki ze kotka wieczorami zaczyna małe arie robic. Przychodzi godzina 20 00 a ona juz lata za mna w krok i miaulczy albo sama chodzi i placze. Najgorsze jest to ze w nocy sie bawi ...
  • Przepraszam może głupie pytanie, ale mojemu psu (ON) ostatnio zaczęły się wywijać na zewnątrz fafle :) Są jakby opuchnięte, dodatkowo suka ma powiększony węzełek chłonny z prawej strony. Zachowuje się normalnie (może jest bardziej pobudzona - w sensie skora do zabawy), wszystko je, pije, bawi się zabawkami. Byliśmy wczoraj u pani wet i sunia dostała jakiś zastrzyk, pani powiedziała że to chyba jakiś wirus, niestety nie widać żadnych zmian, fafle jak były tak są powiększone. Czy po...
  • Witam, Mam 4 mies. sunię goldenkę, która wczoraj przez wiele godzin nocnych wymiotowała. Przestraszyłam się i zamierzałam pojechać do Wawy do kliniki, gdy zwymiotowała całą rękawiczkę (taką z materiału, bardzo lubiła się nia bawić). Ma dużo zabawek pluszowych i boję się ją teraz z nimi zostawiać samą. Czy istnieje jakaś metoda, żeby psa tego oduczyć? Jedynie kaganiec? A może jej przejdzie? Dodam, że zjada też swoje odchody
  • jamnik, pies, 3 lata. Czy jest jakiś sposób, aby oduczyć psiaka wycia, ujadania, skomlenia, pisków itp., gdy zostaje sam w domu? radio, przestrzeń, zabawki nie pomagają? A może problem leży w tym, że jest pół-wnętrem i jest przy tym nadpobudliwy? czyżby radykalny sposób: kastracja? proszę o opinię
  • mam dylemat gdyz jak wczesniej pisalam dwa koty padly jeden po drugim dzien po dniu.a pytanie jest takie:kiedy moge rozgladac sie za kotami??z tego co wiem musze odczekac pare miesiecy,czy to prawda ze trzeba odczekac 0,5 roku czy moze dluzej??prosze o odpowiedz kogos kto si na tym zna,nie chce zgadywanek,gdyz jest to wazne zebym nie miala po paru dniach kolejnych trupkow!!!
  • Dzwoniłam juz do wetki naszej.W poniedziałek idziemy na wizytę i zadecydujemy co dalej.Ma mleko,mości sobie posłanie ale nie zbiera zabawek itp.chciałabym uniknąć hormonów ale zobaczymy... Macie jakies doświadczenia w tej materii?Jak ją wyleczyć bez ładowania hormonów?
  • Zaadoptowałam młodą koteczkę ( około 1,5 roku), jak mam postępować żeby szybko zaadoptowała się w nowych warunkach? Jest u mnie już 3 dni, staram się ją jak najczęściej wyciągać z kąta, brać na kolana i głaskać, ale na razie jest to biedne wystraszone stworzonko. Apetyt jej dopisuje, bo jak wstaję rano lub wracam z zajęć miseczki są puste. Wie też do czego służy kuweta. Jak mam postępować żeby szybko i bezstresowo przyzwyczaiła się do nowego domu, czy jest na to jakiś wypróbowany ...
  • Mam rocznego persika. Od jakiegoś czasu przestał jeść "mokrą" karmę i jadł tylko suche + woda. Od 2 dni nie jje nic i bardzo się o niego martwie. Dodam, że jest wesoły i skory do zabawy, więc nie czuje się raczej źle. Idę w sobotę do weterynarza ale może do tego czasu ktoś mi coś podpowie. Dałam mu ostatnio pastę na kłaczki ... pozdrawiam Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się