zabawki

(20 wyników)
  • Zblizaja sie urodziny mojego starszaka. Lista prezentow dawno ulozona. Jak zwykle przed nowa dostawa zabawek zrobilam przeglad starych i czesci sie pozbylam, aby nie zagracac mieszkania. Ale nie moge sie oprzec wrazeniu, ze moje dzieci tych zabawek maja malo- w porownaniu z kolegami Filipa, do ktorych chodzi sie bawic. Wsrod rodzicow - czy to pod szkola, czy w peuterspeelzaal slysze rozmowy o zabawkach, czesto w kontekscie: "Julia, lubisz playmobil? Moja Eva ma bardzo duzo Playmobil, prz...
  • Rozpakowujemy powoli wszystkie rzeczy i mam problem, bo nie wiem co robic z ubraniami i zabawkami moich dzieci, ktorych juz nie uzywamy? W PL oddawalam wszystko do domu samotnej matki niedaleko nas, wiec jezdzilismy dosc czesto, w CA oddawalam do Salvation Army a tu? Mam chlopca 4 lata i dziewczynke 5 lat, mam duzo ubran nowych z metkami, wiekszosc tego co uzywane wyglada jak nowe, bo mam naprawde duzo tych ubran a oni w zsadzie nie niszcza. Sprzedwaam kolezankom w PL to co nowe, albo w ...
  • córcia na mikołaja chce kucyka Cadence -my little pony -mowiacy Niestety w 3 znanych mi sklepach z zabawkami brak Nie chce kupowac na allegro bo bedzie gadal po pl Czy sa tu jakies sklepu internetowe z zabawkami??? dzięku
  • dziewczyny mozecie cos poleciec w okolicach amsterdamu? ewentualnie moze cos na internecie? obiecalismy weronice jak ja tak meczyli w tym szpitalu, ze jak juz wyzdrowieje to bedzie mogla sobie wybrac jaka chce zabawke. no i ona wymyslila sobie kolejna lale, ale ma byc z blond lokami, loki konieczne:-)). gdzie tutaj kupujecie zabawki swoim dzieciom?
  • Po spotkaniu z sasiadka nadal mnie dreczy prezent dla mlodego. Okazuje sie, ze wybor wcale nie jest latwy, bo zabawek zatrzesienie, ceny kosmiczne, a nawet jak cos jest tej ceny warte jakosciowo i wydaje mi sie, ze dla dziecka bedzie fajne, to potem takie cus lezy czesto w kacie nieuzywane. Macie jakis sposob na prezent idealny? Cos, co sie na pewno sprawdzi? Doszlam dzisiaj do wniosku, ze dla mojego urwisa to wystarczy, ze go do kuchni wpuszcze i wiecej mu do szczescia nie trzeba. Dopadl ost...
  • Powiedzcie gdzie kupujecie zabawki dla swoich maluchow. Mnie sie marzy kon na biegunach, taki pluszowy albo inny miekki jakis, ze skorzanym siodlem i wodzami... tylko nie wiem gdzie takiego znalezc ? Bylam w "Intertoys" ale tam jakis marny asortyment jak dla mnie. Nie bylo koni na biegunach, nie bylo nic do ciagniecia za soba na sznuku, nie bylo nic na patyku do pchania przed soba ( chodzi mi o taka zabawke na koncu patyka, ktora jedzie na kolkach jak sie patyk pcha przed soba). ...
  • Mikolaj (11)

No taka ciekawa jestem styrasznie... W sobote przybyl Mikolaj swym parowcem z tabunem czarnych Pietow. Tradycja zupelnie inna od Polskiej (silniej zwiazanej z katolicyzmem), ale w sumie bardzo mi sie podoba. wspolnie ogladamy Sinterklaasjournaal: sinterklaasjournaal.nps.nl/ Dla nas to m.in. okazja, zeby mlodego troche porozpieszczac. Jako, ze nie mamy rodziny w poblizu, dostalby w zasadzie tylko jeden prezent od nas, a tak to pozwalamy mu kilka razy buta ustawic i uzupelnic bra...
  • Wlasnie wyjechali od nas znajomi a ja sobie uswiadomilam, ze zupelnie nie wiem jak mam przygotowac corke do odpierania atakow agresywnych dzieci. 3-letnia coreczka znajomych bezzwglednie wyrywala mojej zabawki, wypinala spinki z wlosow, a jak Lisa jej czegos nie chciala oddac, to ja ugryzla. Bylismy w poblizu, staralismy sie zalagodzic sytuacje ... Nie wiem jednak jak powinnam nauczyc Lise bronic sie przed takim zachowaniem. Najbardziej sie obawiam sytuacji gdzie nas nie bedzie ...
  • jak czytam o sukcesach naszych dzieciakow nie moge nie zapytac czy wy tez macie wrazenie, ze dzieci polskie generalnie szybciej rozwijaja sie niz holednerskie, tz. przede wszystkim chodza wczesniej, mowia, itp. Moj Adam zaczal chodzic jak mial rok i wszyscy dookola otwieraja szeroko oczy, bo dzieci holenderskie zaczynja chodzic okolo 16-18 miesiaca. Faktycznie w mojej okolicy dzieci starsze o pare miesiecy od mojego syna jeszcze pelzaja. A dzis u znajomej uslyszalam, ze moje dziec...
  • Jak wygadaja pokoje Waszych pociech? Przemalowuje sciane i pomyslalam sobie, ze bedzie to dobra okazja do zmian ale brak mi koncepcji. Jaki macie rozklad, ile i jakie mebelki. Co wg Was jest wazne w pokoiku dzieciecym?
  • Mamy! Prosze poleccie jakies fajne prezenty-zabawki dla dziecka z okazji pierwszych urodzin. Nie wiem co kupic Milenie, zabawek ma cala fure, ale na roczek chcialam cos szczegolnego, moze byc wiec drozsze, wieksze, ale chcialabym aby zabawka zdala egzamin, a nie zostala wyrzucona w kat po 5 minutach. Czym Wasze dzieci chetnie bawily sie miedzy 1 a 2 rokiem zycia? Jakie zabawki najlepiej sie sprawdzily?
  • Jestem rozrzutnikiem ...we wszystkim ...a najgorzej jezeli chodzi o kase ...raz na jakis czas budze sie z hibernacji codziennosci ,monotonii oraz rutyny i wyznaczam sobie cel .Ostatnio celem jest portwel he he a raczej jego zawartosc ,wiem ze kupuje za duuuuuzo ...wszystkiego ...ciuchow ...zabawek ...jedzenia no bez umiaru... jakis taki glod kupowania mnie dopada i glowa dzies sama sie chowa ,raczej rozom oczy zostaja ...i rece coby do kosza wkladac ;DDD do sedna... chce oszczed...
  • Tak jakos mnie naszlo, po wczoraj obejrzanym Benelux Next Top Model... Mozliwe ze ten watek nie zainteresuje wiele z was, bo i dzieci za malutkie, i dywagacje wlasciwie nie mieszczace sie w ramach pisanych na szybko pytan i odpowiedzi na forum. No ale ja jestem ciekawa i moze ktores z was maja jakies przmyslenia, ktorymi chcialby sie podzielic. Do rzeczy. Top Model. Kretynski program w ktorym kilku nic nie znaczacych i przereklamowanych ludzikow z tak zwanej branzy artystycznej probuje skr...
  • klocki(20)

Wlasnie sobie uswiadomilam, ze nie mamy w domu zadnych klockow i powinnam pewnie cos dziecieciu mojemu kupic - tylko co ? lego czy zwykle drewniane ? Czym bawia sie wasze maluchy ? Podpowiedzcie cos bo ja sie nie znam. Dzidziol ma rok i 4 miesiace.
  • Dziewczyny dostana po torbie slodyczy (kinder jajo, lizaczki, ciasteczka, pierniczki itp) i po kalendarzu adwentowym. Troche bielizny, body i rajstopki dla Pyski a dla Jagody pierwszy stniczek (!), tez rajstopki, koszulki. Smieszne nelepeczki. To juz kupione i zapakowane. Chcemy jeszcze w Ikei kupic im stoliczek - kosz i siedziska na zabawki. Slodycze oczywiste, reszta i tak do kupienia. Problem jest z zakupem zabawek. Tu koncepcji mi brak.....
  • jakbym nie przeczytała na polskim forum to bym zupełnie zapomniała... Obchodzicie ten dzień w swoich domach ?
  • czesc dziewczyny za tydzien w sobote jestem z mezem zaproszona na roczek do corki znajomych calkiem nie wiem co kupic\ doradzcie prosze pozdr. iza
  • Kojec(17)

Czy przydaje sie,czy wartko kupic (jesli tak to jaki np.)i ile kosztuje nowy w sklepie? A jak to sie nazywa po holendersku,zebym mogla tez na marktplaats sprawdzic? Czeka na Wasze opinie.Dzieki dziewczyny.
  • Czy macie jakis sprawdzony sposob na umycie wlosow dziecku, ktore nie znosi jak mu sie leje woda po wlosach? Cora nie da sobie nawet zmoczyc wlosow, przy splukiwaniu zanosi sie placzem. W wanience chlapie tak, ze ma cala buzie zalana woda i nie ma problemu. Nie chodzi wiec o oczy. Ona sie po prostu boi zamoczyc czubka glowy. Jak ja oswoic z woda?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się