-
jakie zabawki powinny czekac na noworodka po przyjsciu do domu ze szpitala?
-
Idziecie na ilość, jakość, czy w ogole kupujecie adekwatnie do wieku itd.?
My mamy mate, kilka zawieszek do niej, karuzelke, grzechotki i gryzaki, jakies książeczki materiałowa jedna i kilka takich twardych, pianinko i kula taka jak hula kula ale zero zainteresowania... Poza tym to lubi piloty i inne rzeczy. Chce mu dokupić cos nowego do wieku , bo wydaje mi się jakos , ze ma mało ciekawe te zabawki. syn ma 6,5 mca.
-
Mam kilka wątpliwości z różnych "beczek":
1. Czy do spania dla 6-miesięcznego niemowlaka lepiej nadaje się śpiworek czy dziecięca pościel (cienka kołderka plus cienka poduszka)? Mam w domu ciepło i czasem Małej nie przykrywam wcale, ale raz, że idzie jesień, dwa - łudzę się, że może w śpiworku nie będzie się tak często wybudzać:-)
2. Przymierzam się do zaserwowania Małej pierwszej kaszki. Wiem, że było o tym mówione sporo na forum, ale ja jakaś ciemna chyba jestem;-) Mogę podać dziecku ...
-
Czy ktos ma jakies przemyslenia na temat zabawek edukacyjnych (zakladajac ze matka jest gotowa sie tymi zabawkami z dzieckiem bawic) drewniaczkow, pudelek, instrumentow muzycznych, ukadanek etc?
U mojego dziecka pojawily sie pierwsze oznaki inteligencji i zastanawiam sie co z tym robic. Na razie rozwija sie glownie fizycznie (miesniak typowy na wszystko wlazi) ale jak mu pokazuje jakas zabawke i bawie sie z nim to skupia juz na niej sie na chwile. Mam na mysli np wieze z klockow (przewraca s...
-
Chciałam kupić chrześniakowi który niedługo kończy roczek fontannę/wyrzutnię piłeczek. Kiedyś widziałam w jakimś filmie podobną zabawkę, a syn siostry uwielbia piłki więc pomyślałam że kupię mu coś podobnego.
Możecie coś polecić, jakiś konkretny model? Zależy mi żeby to było coś stabilnego i solidnego, młody jest bardzo dociekliwy i większość zabawek rozkłada na części pierwsze ;-)
Albo coś innego, fajnego na roczek dla chłopca?
-
Jestem na etapie kupowania 6 miesiecznemu synkowi zapasu nowych zabawek,tak zeby miala chlopina ciekawe zajecia gdzies na pare kolejnych miesiecy (kupuje zwykle raz na jakis czas„hurtowo” online). Przeprowadzalismy sie ostatnio i nie dokupywalismy mu nic nowego od prawie dwoch miesiecy. Ma obecnie mnostwo prostych grzechotek, gryzaczkow, pluszakow itp, kilka zabawek muzycznych i ze swiatelkami, ale chce nadrobic z bardziej rozwojowymi i skomplikowanymi. Co u was jest hitem ...
-
jakie zabawki zacheca do lezenia na brzuchu? synek ma 4 miesiace i nie przepada za lezeniem na brzuchu, jak go zachecic?
-
jak w temacie,
plastikowe grzchotki latwo przemyc, ale co robicie z jakimis misiami? Zaraz Mala dostanie mate edukacyjna, wiadomo, ze wszystko bedzie lizala, brala do buzi. Pierzecie takie rzeczy, myjecie jakos?
-
Jakie przedmioty wzbudzają przyspieszone bicie serca u Waszych Maluszków? U nas absolutnym numerem jeden jest taka guma z rączką do przepychania odpływu w zlewie ;-) Aż się zastanawiam czy nie kupić nowej w sklepie, umyć i dać - niech się bawi. Bo jak mu zabieram tą używaną to jest mega protest.
Kolejne na liście są tubki Linomagu - bierze taką w zęby i raczkuje po mieszkaniu (pozostaje mi pilnować, żeby była dobrze zakręcona)
-
Witam wszystkie mamy. Mam pytanie odnośnie zabawek dla 8,9,10 miesięcznych dzieci, czym bawią się Wasze maluchy? Co mogłybyście polecić? Mój 8 m-czny synek wyrasta z wszystkich niemowlęcych zabawek i zastanawiam się nad czymś nowym, co zajęłoby go na chwilę dłużej. Proszę o pomoc w wyborze fajnej i bezpiecznej zabawki:)
-
Witam synek niedługo kończy rok chcieliśmy mu kupić jakąś zabawke ,ale niewiemy co .Synek najładniej sie bawi różnymi piłkami - piłke rzuca przed siebie i idzie za nią na czworaka (wlasnie zaczął chodzic na czworaka) uwielbia tez bączka i lubi różne klocki -gryzie je i wrzuca np.do pudła -oprócz innych drobiazgów ma tez garnuszek na klocuszek,radyjko i pianinko fisher price ,ale narazie sie nimi zbytnio nie interesuje .Ma tego tyle ,ale mamy wrazenie jakby sie nudził.Polecicie cos ??
-
Spotkalam sie z twierdzeniem ze w 10 mcu dziecko powinno miec swoja ulubiona zabawke/pocieszaczka. A moje nie ma i nie zapowiada sie bo ma glownie klocki, gryzaki, autko, instrumenty i zadnej z zabawek nie prefruje - wszystkie srednio go obchodza chyba ze akurat sie nimi bawi. Owszem ma swoja ulubiona ostatnio kulke silikonowa ktora rzuca po domu ale chyba na pocieszczka to sie slabo nadaje.
Pluszaki zlewa.
I co robic - mam mu zaczac wtykac te pluszaki czy jak? Czy on w koncu sam sobie cos...
-
Wiem, wiem, że lekko wygłupiam się tutaj z takim wątkiem. Dziecku w tym wieku niewiele potrzeba do zabawy. Ale jeśli się już tak zdarzy, że ktoś będzie chciał obdarować nasze dziecko jakimś upominkiem, to co zasugerować.
Czy któraś z Was mogłaby się podzielić informacją, które zabawki podobają się Waszym dzieciom, córeczkom - jakoś szczególnie, będę wdzięczna.
Pozdrawiam serdecznie :)
-
dla dziewusi w wieku dziewięciu miesięcy, już nie mam pomysłu na zabawy, podpowiecie coś? I jakie zabawki kupować?
-
Garnuszek na klocuszek fisher price czy żółw albert e-edu?
-
Mam dwie córeczki 2 latka i 3 miesiące a druga 7 miesięcy i tak myślę czy maja wystarczająco zabawek? Książeczką szeleszcząca playgro,muzyczne kluczyki fisher price,bączek,2 samochodziki różowe fisher price,drewniana zabwkę do pchania,tamburyn,pchacz,kierownicę,piramidka z kółeczek,piesek fisher price do ciagnięcia,sorter z klockami,kostka myzyczna,zestaw do sprzątania,kuchnię dwujęzyczną fisher price,duży samochód wywrotka,rowerek trójkołowy,telefon-komórka,kręgle,lalka baby born magiczne ka...
-
Syn, urodzony w 36+3, czyli teoretycznie wczesniak, w ogole nie jest zainteresowany chwytaniem zabawki, łapki składa razem, ssie non stop piastki, nie z głodu, raczej z kolek, które ma nadal, ale do zabawki łapek nie wyciaga. Jak mu sama włoże to troszkę potrzyma i wypuszcza. Neurolog mi nagadała, ze koniecznie powinien juz probować..kurde, nie wiem jak go tego "nauczyc"
-
witam, mam 4 miesięczne dziecko i zastanawiam się w co dla takiego szkraba będzie warto się zaopatrzyć, chodzi mi o wypróbowane już zabawki i akcesoria które na pewno się przydadzą i nie będą leżeć i zbierać kurzu
-
Kochane Mamy!
Co sądzicie o panującej ostatnio modzie na czarno-białe zabawki? Ostatnio widziałam o tym program w telewizji i rozmawiałam o tym z koleżanką, której baaaardzo się one podobają ale do mnie to jakoś nie przemawia, średnio mi się , są smutne jakieś takie:)i wolę takie kolorowe :) ale może nie trafiłam na nic fajnego poprostu? A wam się podobają?
-
Zastanawiam się nad jakąś ciekawą zabawka dla malucha.
Coraz częściej się nudzi i chciałabym mieć coś co go zajmie na 10-15 min:)
Centrum gimnastyczne Miś jest b. przydatne, maluch często się nim bawi.
Zastanawiałam się nad skoczkiem Fisher Price - widziałam na allegro, że można używany kupić w cenach 150-200 zł. Zastanawiam się czy tylko taka zabawka jest bezpieczna, czy może nie jest wskazana tj. chodziki? Może polecicie mi coś innego?