-
witajcie, od wielu miesięcy próbuję sprzedać zabawki i inne wielkogabarytowe rzeczy po synu.
rowerek sprzedaję np. od dwóch lat..
nie wiem już gdzie popełniam błąd, wystawiam je gdzie się da, z coraz niższymi cenami.
za chwile caly ten interes straci na opłacalności, nie oczekiwalam kokosow, ale chcialam z tych pieniedzy kupic dziecku cos nowego.
jesli sa juz chetni to np w cenie rowerka chca miec wysylke kurierem, na koncu bede musiala dokladac zeby sprzedac;D
moze jakies podpowi...
-
Czy ktoś z Was próbował sam wykonać zabawki? Ja z żoną zastanawialiśmy się nad zrobieniem jakichś pacynek, żeby zrobić teatrzyk, takich tylko na palec, albo i na całą ręke, takie większe jak ta: edupomoce.pl/pacynki/11465-slon-pacynka.html
Ktoś z Was kiedyś robił? Jakich materiałów najlepiej używać? I czy lepiej robić samemu, czy bardziej się opłaca kupić?
-
Witam, wiele zabawek edukacyjnych z użytecznych śmieci, które wyrzucamy do kosza można zrobić samemu lub z dzieckiem w domu. Raz, że dzięki temu oszczędzamy, dwa - uczy dziecko kreatywności i zaradności, trzy - dziecko oprócz plastku czy drewna dotyka różnorodnych materiałów, cztery - spędzamy konstruktywny czas z dzieckiem, pięć - rozwijamy zdolności manualne dziecka, sześć - uczymy dziecko szcunku do pracy i przedmiotów.
Zanim więc wyrzucimy kawałek tektury można ją wykorzystać na układnk...
-
Hej, zbliżają się Święta, Mikołaj i inne takie. Pomóżcie. Co kupić , żeby się nie zrujnować ale żeby było to także coś mądrego. Bajkowy pałac dla prawdziwej księżniczki, czy tez wyrzutnia nerw (cokolwiek to jest), nie wchodzą w grę. Proszę o propozycje mądrych zabawek.
-
Ja z tych niewiele zarabiających ale oszczędzających. Nie stać mnie na bardzo drogie zabawki ale też z drugiej strony nie stać mnie na wyrzucanie pieniędzy na jednorazowe zabawki. Do czego zmierzam. Może oszczędni podzielą się informacjami na temat "zabawkowych okazji".
Moja okazja z dnia 07.02.2012 - Lego duplo 5654 za 18,74 TESCO
Serdecznie pozdrawiam wszystkich oszczędnych i życzę powodzenia
PS Jestem z tych co to nie spisują każdego paragonu (do tego zabrakło mi nerwów), za to dobrze ...
-
dla dzieci, oczywiście mam na myśli nowe.
Kupujecie w hurtowniach? Nie chodzi mi o jakiś badziew, który rozpadnie się w ręku, zdaje sobie również sprawę, że te lepsze słono kosztują.
-
Ile kasy przeznaczacie na zabawki, ksiażki i zajęcia dla dzieci miesiecznie?
Przy okazji napiszcie w jakim wieku są dzieci.
-
Czy często je kupujecie?Czy wolicie kupić coś tańszego,czy firmówkę.Ja do
niedawna wydawałam mnóstwo kasy na zabawki dla córki.Kupowałam jej
praktycznie wszystkie nowości.Przestałam bo zauważyłam,że:zainteresowanie
zabawką znika po kilku dniach,idzie na to mnóstwo kasy(w skali roku są to
grube pieniądze),moja córka nie jest jakoś specjalnie szczęśliwsza od ich
nadmiaru.Teraz nie będę kupowała zabawek bez okazji.
-
no właśnie oszczędzacie na wszystkim a jak wygląda sprawa zabawek i ksiązek
dla dzieci
nie chodzicie z dziećmi do sklepu ?
nie kupujecie w nagrodę albo poprostu bo dziecko chce ?
ograniczacie sie tylko od świąt i urodzin?
za bardzo nie chce mi się wierzyć że nie ulegacie pociechą
-
Wczoraj byłam po prezenty w Carrefourze. Mają spory wybór zabawek i
niedrogo. Np. gra piranie atakują kosztuje tam 69,00 a w Tesco
99,00, bobas z łóżeczkiem i akcesoriami w carrefourze kosztuje 89,99
a podobny zewstaw w Auchan 110,00
-
dzis z werwą , o która sie nie podejrzewałam ;-)
zrobiłam dziecku karty do zabawy ...do gry typu : memo -czyli
odkrywaie kart i znajdowanie par ...jakośc oczywiście nie dorówna
tym kupnym ( choc nieskromnie napisze ,ze wyszly dośc ładne ;-)
mam tylko nadzieję,ze młody bedzie sie nimi bawił :-)
Jeśli tak -to zaoszczedziłam ponad 20 zł.
-
Witam, mam pytanie czy macie może sprawdzone TANIE sposoby na urządzenie pokoju dla prawie 3 latki (luty 2010)? Mieszkamy w mieszkaniu 2 pok. (jeden pokój jest babci) kuchnia, łazienka ( 63m2). Dla siebie mamy do dyspozycji pokój + niewielką sypialnie (ok. 10m2) ale wychodzi na mniejszą bo jest ze skosem dachowym więc typowych mebli nie wstawimy - zresztą mała i tak za mała na "meblościankę". Chcemy z tej sypialni zrobić pokój dla małej - przynajmniej na razie. Macie jakieś pomysły jak to ta...
-
Tak po wątku o chustkach pomyślałam że się zapytam na czym wy oszczędzacie jeżeli chodzi o dzieci?? Może tanie pieluchy, używane ubrania, czy coś innego?? Ja właśnie np staram się oszczędzić na chustkach, ale na pieluchach już nie-próbowałam różnych tanich i były do kitu, Młody posikany kilka razy dziennie, pampersy jakoś nie podeszły, znalazłam złoty środek-huggisy. Nie kupuję też jakiś nie wiadomo jak drogich ubrań-zbyt szybko wyrasta, więc nawet jak się po 5 praniach wyciągnie to mi nie sz...
-
w maju chrześniak męża ma roczek.Niestety także w maju idziemy na wesele do mojej najbliższej przyjaciółki no i jedziemy na wczasy(pobyt opłacony, ale trzeba jeszcze mieć jakieś euro przy sobie).Także nie mamy za wiele funduszy na ten cel -może macie jakieś propozycje fajnych niedrogich prezentów.Najlepiej chyba żeby była to zabawka-kwestie pamiątkowe darowaliśmy przy okazji chrztu.
-
Byłam w szoku .Poszłam wczoraj szagierką do auchonu.Nie przelewa się im żyją
skromnie,ale córce wczoraj kupiła kolejną barbi z kolekcji ze skrzydełkami
za 80 zł i to bez okazji.Powiedziała że córka o niej marzy.Zamurowało
mnie,pomyślałam sobie że moje dziecko jest biedne ,bo nie kupuję mu kolejnych
torów czy kolejnego autka.A jak już mu kupowałam bez okazji to za kilka
złotych .Może jestem matką sknerą bo żałuję pieniędzy na kolejne zabawki-choć
wcale nie ma ich mało.Czuję się żl...
-
Tak tak czas sie przyznać mam graciarnię w domu. Najgorzej jest w
pokoju syna 4 latka mam b. dużo zabawek. I o ile ja i mąż
ograniczamy drastycznie kuowanie zabawek, to dziadkowie i chrzestni
aż do przesady. Mały ma okolo 200 szt! autek hot whells, dużo
zestawów duplo, maskotek, aut sterowanych itp itd.Staram sie
ograniczac wyciąganie tych zabawek, ale czasem sie nie da i pózniej
ja i mąz mamy wieczór na sprzątaniu. Pochowałam częśc zabawek, ale i
tak dużo jest... Częśc oczywisc...
-
Chrześniaczka bedzie obchodzić 1roczek. Chciałąbym jej fajnych rzeczy nakupić ... ale nie wiem co chciałoby dostać 1 roczne dziecko. Może ktoś ma takie doświadczenia?
-
jestem mamą 1,5 rocznego dziecka.wątek n.t. czy można oszczedzac
przy dziecku skłonił mnie do rozmyślań na temat zakupów, które
dokonalam do tej pory. Po przeanalizowaniu okazało się, że niektóre
rzeczy mozna było kupić tańsze, niektórych mniej a bez niektórych
trudno było sie obejść.
proponuję stworzyć taką listę rzeczy, w które warto zainwestowac
przy dziecku, oraz tych które można kupić tańsze.
z mojej strony:
-łóżeczko zwykłe zastąpiłabym turystycznym+dobry materac - nie
...
-
Zastanawiam się nad prezentem dla 5- miesięcznego synka, najbardziej podoba mi się Szczeniaczek Uczniaczek Fisher price... niestety cena jest dość wysoka, ale może warto tyle zapłacić?
-
Cześć,
czasami, tak jak teraz,jestem na siebie wściekła,że zbyt malo konsekwentnie
odmawiam/odmawiałam/ dziecku pewnych naprawdę zbędnych rzeczy, no i teraz są
efekty... może nie robi strasznych scen z rzucaniem się na ziemię, ale
potrafi stanąć i chlipać, bo np. przechodzimy koło mcdonalda (celowo małymi
literami, z wsciekłości!), a tam megaplakaty o nowych zabawkach w zestawach
dla dzieci, no i on oczywiście juz chce to mieć...
Z każdej wystawy atakują nowe Lego,koszulki piłka...