zabawki

(29 wyników)
  • Dziewczyny gdzie w Warszawie oddać do naprawy zabawkę fisher price(bez paragonu) lub innej marki.Może macie takie miejsce bo wyrzucić zabawkę szkoda tym bardziej jak częściowo tylko zepsuta.Mąż próbował naprawić ale to wyższa szkoła jazdy.
  • O zgrozo! [u]Wewnątrz[/u] zabawek do kąpieli mojego dziecka zauważyłam ciemny nalot, przypominający pleśń taką jaka tworzy się w szufladach pralek. W pierwszym odruchu miałam je wyrzucić, ale pomyślałam, że jeszcze zapytam tutaj, może jest jakiś sposób, by te zabawki przywrócić do użyteczności (swoją drogą długo nie służyły :|) Posiadam preparat do usuwania pleśni (bodajże HG), posiadam Domestos, mam zmywarkę. Da radę coś zdziałać? Z jednej strony nie będę miała oporów przed wywalen...
  • mam dylemat mam roczne dziecko i kazdy wie jaki jest balagan z zabawkami.Planuje kupic pudła.Tak się zastanawiam jedno duże o dł 60-80 czy np 3 małe o dł 40 cm i postawic je jeden na drugim.Jakie macie doświadczenie w tym temacie.Dodam jeszcze że pokoj nie jest duży.Zabawki bedą tylko na komodzie i w tych pudłach.
  • moja córcia ma 3,5 roku i lubi pograć sobie na moim laptopie a u sąsiadki widziała taki zabawkowy laptop i chce taki mieć. nie jakoś usilnie ale wspomina o tym.czy to coś dla niej?bo myślę że jeśli nie zna liter i cyfr to chyba za wiele tam nie poszaleje bo z tego co widziałam to gry też nie są tam jakieś super
  • A konkretnie do zabawek do kąpieli. Zauważyłam przy myciu ich detergentem czarną kropkę w kilku miejscach na gumowych zabawkach (w otworku odpływu wody) i gumowych książeczkach i nie wiem czy wyrzucić je wszystkie - bo to chyba jakiś grzybek przyatakował je (??) czy można je jakoś zdezynfekować i doczyścić.
  • mamy rozne zabawki z takiej jakby pianki - rozne literki i drobiazgi do przyklejania na mokro na plytkach i wannie. Lezaly, kurzyly sie, namoczone maja smrodek scierki. Moczenie w plynie nic nie dalo. Czy da sie to wyprac w pralce? Na jaka temperature zeby sie nie rozpadlo ale i dopralo? Recznie szorowac to tego nie bede, za duzo drobiazgow... Albo inne pomysly moze macie co z czyms takim zrobic (ale nie wyrzucic)?
  • Mam reklamówkę kucyków pony. Nie chce mi się szorować każdej z osobna. :-) Można umyć w zmywarce? Albo w pralce? Zabawki oddaję do świetlicy środowiskowej. Próbowałyście?
  • Witajcie!!! Tak się złożyło że jeszcze nie mamy dzieci, odwiedzające nas maluchy są w wieku od 1 do 14 lat te starsze mają kompa, puzzle, gry, mlodsze malowanki i kredki. A co tym najmlodszym zakupić? jakieś klocki, samochodziki, balony??? Maluchy te 2-latki są żywe i raczej na pupie nie usiedzą. Czy macie zabawki mimo braku dzieci?? Co warto kupić??? Sprawdzają się banki mydlane, tyle że się wczoraj skonczyły :( i mały gość dawał czadu.
  • dziecięcych, gumowych zabawek do kąpieli? Od środka? Bo wstyd przyznać, co wylatuje z naszych, razem z wodą...
  • Witam, chcemy kupić naszemu szkrabowi (2,5 roczku) kuchnię, ponieważ uwielbia się bawić w "mistrza gotowania". Chcielibysmy coś w miarę solidnego, ale w okolicy 400zł. W oko wpadły nam dwie kuchnie (linki poniżej - nie traktujcie ich jako reklamy ani oferty handlowej - to są czysto przypadkowe linki). Czy macie, drogie mamy, doświadczenie z którąś z tych kuchenek? Jeśli tak, proszę o rady i sugestie. Która wg Was - jest warta grzechu - proszę o opinie - nawet jeśli Wasze maluszki maj...
  • Jak jest wasz poziom minimalny, taki, który podpada pod Wystarczający Porządek? I jak go się osiąga/utrzymuje? Moja Dziecinka (lat prawie 4) lubi sprzątać, no ale wiadomo - organizacji i długofalowego planowania nie można po niej oczekiwać. po mnie można by było ale jakoś nie wiem, od czego zacząć ;) Mam wrażenie, ze najgorsze są ciuchy (mam fatalne, niepraktyczne meble, z których ciężko się wyciąga a jeszcze ciężej chowa szmatki, więc bieżące ciuchy niestety zalegają "na wierzchu"), m...
  • Chodzi mi głownie o kilkulatki. Jakie mają w domu obowiązki? Co muszą umieć posprzątać? Jakie zasady im wpajacie? No i pytanie do mam starszych dzieci: jak nauczyłyście swoje dzieci porządku?
  • Witajcie Chciałabym zapytać jakie Wy macie doświadczenie w tym, jakże przydatnym dla nas temacie. Czy Wasze dzieci mają stałe obowiązki, jakie one są, czy wykonują je bez protestów. Jak sądzicie, czy ważne jest wczesne przyuczanie dzieci do pracy w domu, jak to egzekwować. Ja jako dziecko miałam ogromne problemy z obowiązkami, mama robiła stale awantury na tym polu. Teraz wiem, nie zawsze była sprawiedliwa... Sama jestem mamą, uważam że dziecko trzeba przyuczać jak najwcześniej. Moja c...
  • dziewczyny, doradźcie proszę! do kwoty max. 200zł. Jestem mamą prawie 4 letniej dziewczynki i nie wiem kompletnie co kupić.
  • Dziś wybrałam się na spacer z dwójką 4,5 latków do parku (na kilka godzin). Miałam ze sobą: 1. Dwoje dzieci 2. Rower dla jednego, hulajnogę dla drugiego 3. Torbę na ramię z jedzeniem (duużo picia, pudełka z fasolką, rybkami, chleb itd) 4. Torbę na ramię z zabawkami do piasku (torba z Ikei, wypchana po brzegi) 5. Torbę na ramię z podręczną apteczką (plastry, woda utleniona itd), czapkami dla dzieci, książką, telefonami, kluczami,portfelami itd. Mam tylko dwa ramiona ;| Hulajno...
  • Ja wiem że łatwiej wpisać prośbę o taką pomoc na e dziecku ale przerażają mnie matki na forach dziecięcych one zawsze mają takie kategoryczne pomysły z cyklu :"musisz kupić ... i tu pada zabawka za 300" a ja chciałabym kupić coś rozwojowego a z drugiej strony fajnego w granicach 100. wiem że niektóre z Was mają małe dzieci (moje już wyrosły)i wiedzą czym taka malutka lubi sie bawić.
  • moj przedszkolak znalazl dzis skarpetki w swojej szufladzie, gdzie trzyma majteczki (moja wina :P) poplakal sie, ze mu ktos pomieszal i zaczal segregowac :D jestem zaniepokojona
  • Zastanawiam się czy ta pani z telewizji co ma tak ładnie w domu wysprzątane to ma dzieci,poniewaz ja jak nie byłam jeszcze mamą to owszem wszystko wysprzątane było i nie trzeba było tak często tego robić a teraz jak mam dwójkę to ho ho,jak posprzątam to nawet nieraz za pół godziny robi się bałagan,nawet na początku to próbowałam poprawiać ucierać zmiatać wynosić porozrzucane zabawki,ale sobie odpuściłam.Dzieci sprzątają po sobie ale i tak jest jakiś bałagan wiec jak ta pani z całym szacunkiem...
  • Chciałabym odświeżyć maskotki, które podostawałam od znajomych. Myślę też nad przepraniem nowych. Dziecko w drodze, pokoik dziecięcy urządzam i parę takich miśków wyglądałoby ładnie na półce. Pytania: czy prać nowe maskotki? Pachną "sklepem", ale z drugiej strony będą przez pewien czas bardziej ozdobą niźli zabawką. Ale później zabawką. Prać? Jak prać? Te używane nie są brudne w sensie błoto i pomyje, ale takie jak z dziecięcego pokoju, ciut przykurzone. Najchętniej wrzuciłabym to do p...
  • czesc mam problem z zabawkami do kąpieli: we wszystkich gumowych misiach, kaczkach i innych piłeczkach, z którymi kąpią sie moje dzieci, w środku jest taki niebieski albo czarny osad. Po kąpieli dzieciaków zawsze wylewam wodę z tych zabawek, ale nigdy nie ta się tego zrobić w 100%, dlatego zabawki zawsze są w środku wilgotne, a stąd prosta droga do tego syfu. Czy ktoś ma patent na pozbycie się tego brudu? jak to usunąć. Jakiś cudowny środek? Pomocy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się