Dodaj do ulubionych

przed sterylką

23.03.11, 15:36
Mam dwie kotki i za dwa tygodnie jestem umówiona na sterylizację. Wiem, że nasz kotolog robi bardzo małe nacięcia i zastanawiam się czy w związku z tym kupować im ubranka pooperacyjne.
Druga sprawa to czy powinna je zanieść w oddzielnych transporterach?
Wet powiedziała, że skoro się lubią o lepiej razem ale ja się boję, że sobie nieumyślne pazurkami mogą zrobić krzywdę.
Obserwuj wątek
    • wladziac Re: przed sterylką 23.03.11, 18:43
      przede wszystkim odbieraj kotki dobrze wybudzone żeby było wiadomo czy wszystko jest w porządku,moje kotki nie nosiły w ogóle kubraczków przy małym cięciu,w razie potrzeby możesz zrobić kubraczek sama na szybko z rękawa koszulki bawełnianej w domu,co do transporterów to zrób tak żeby Tobie i kotkom było dobrze,jak dasz rady na dwa transportery to dobrze będzie im wygodniej i jedna drugą nie urazi przypadkowo w rankę a pazurki i tak przydałoby się podciąć na okres rekonwalescencji
      • rege2 Re: przed sterylką 23.03.11, 19:25
        może to zależy od kotek...moja dziś po zabiegu znosi go fatalnie; warczy, wyje, jest agresywna, atakuje, ugryzła mnie i nie wiem czy na pogotowie nie pójdę?, wstaje i pada na bok...
        w drodze do i od weta wyła!
        jutro miała druga iść, ale przełożyłam, bo tego wariactwa nie opanuję!
        dobrze zostawić kotkę w transporterku, żeby nie chodziła i leży na boku, więc 2 w jednym nie za bardzo będą miały miejsce
        ..oby twoje koteczki były z tych łagodnych
        tu masz sposób za skarpetką
        www.kotkowo.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=32&Itemid=34
        • wladziac Re: przed sterylką 23.03.11, 20:01
          to że wstaje i pada to skutki narkozy ale że jest agresywna to albo też reakcja na narkozę albo ją boli,moze potrzebny jest jeszcze jeden zastrzyk pbólowy,optowałabym za tym że ją boli,ja trzymałam kotki w transporterku po zabiegu i całą noc a jak były na zabiegu dwie naraz to pożyczyłam klatkę dla królików i też obie tam siedziały razem z małą kuwetą i salaterką z wodą
          • jottka rege! 23.03.11, 20:37
            dzwoń do weta, jeśli jeszcze tego nie zrobiłaś - twoja kocica się nie zachowuje normalnie, nawet biorąc pod uwagę skutki narkozy. władzia może mieć rację, ją boli i trzeba dać dodatkowy zastrzyk.
            • rege2 Re: rege! 23.03.11, 20:53
              z pewnością boli, ale to duża silna kotka, skacząca po drzewach i...chciała chodzić..kocię nie rozumie, zresztą ona jest knąbrna i uparta, nie może się pogodzić, że coś idzie nie po jej myśli...teraz śpi...może do jutra będzie poprawa?...
              czytam n/t i wiem,że to jednak ingerencja i ból...
              dostała na 3 dni antybiotyk i p/bólowe
              wet wie,że to pół dzika kotka, dlatego dał szwy wewnętrzne...jak coś się bedzie dziać, mam dzwonić....ale i ja wiem,że zabieg boli...
    • maryshaa Re: przed sterylką 23.03.11, 20:48
      Ja miałam kubraczek hand made mimio małego nacięcia. Wiesz, na te pierwsze dni 2-3 ja bym zalożyła kubraczek. Ja miałam ze zwykłego T-shirta starego. Na plecach związany miękkim bandażem tak zszyte jakby. A po zabiegu chyba lepiej oddzielnie na wszelki wypadek...takie jest moje zdanie. Ale dziewczyny mają rację - wet powinien oddawać koty wybudzone!
    • meggi_p Re: przed sterylką 24.03.11, 08:04
      dziękuję wszystkim za opinie i pozdrawiam
    • zielonages.62 Dwa koty w jednym transporterku? 08.03.12, 03:17
      Jeszcze nigdy o czymś takim nie słyszałam. Przedcież w transporterku jest ledwie miejsce na jednego kota! confused

Pozdrowienia,

LL
      • annb Re: Dwa koty w jednym transporterku? 08.03.12, 08:46
        sa transportery z nr 3 i tam jest miejsce na dwa a nawet trzy koty.
        Wczoraj zanosilam dwa podrostki w jednym transporterze do weta na chipowanie-zmiescily sie .

To ze się o czyms nie slyszalo nie znaczy ze to nie istnieje
        Ideą forum jest pomoc , nie krytyka

Wracajac do tematu-ja zanoslabym w dwóch
        Mialam juz kiedys podwojna akcję i zanosilam w dwóch transporterach- bo koty po kastracji/sterylizacji roznie się zachowują
        • annb ups nie zauwazylam ze przedpiszyni wykopala histor 08.03.12, 10:58

ryczny watek
          I niepotrzebnie się wpisalam

Nie podoba mi się że tutaj mogę się"nadziac" na nekrofilię netową
          nie podoba mi sie i juz
          • olinka20 Re: ups nie zauwazylam ze przedpiszyni wykopala h 08.03.12, 11:11
            Ech, ja tez nie zauwazylam.
            Starosc, wzrok juz nie tenwink
        • zielonages.62 Re: Dwa koty w jednym transporterku? 10.03.12, 17:59
          Rzeczywiście okropność, jak ktoś komentuje stare wątki. Trzeba wtedy samemu zwrócic uwagę na datę.

Żeby się dowiedzieć więcej, czytam stare wątki i nie widzę w tym nic złego pod tymi wątkami zadawać nowe pytania, zamiast otwierać nowy wątek, wklejać odpowiedni link ect. pp. Jak stary może być wątek, żeby wolno było się jeszcze dopisać?

Duże transporterki nie widziałam, nie wiedziałam o ich istnieniu i dlatego się zapytałam.

Życzę miłego dnia,

LL
    • olinka20 Re: przed sterylką 08.03.12, 09:33
      Ja tam przewrazliwiona jestem i bym pozyczyla 2 transporterek, a nie meczyla je w jednym.
      Co do kubraczka to chyba zalezy od kota.
      Moje miały specjalny opatrunek zakladany przez weta, nie umiały ( i nie chciały) go specjalnie sciągac, wiec mielsismy z głowy kubrak.
      A co do kotki, ktora jest agresywna po zabiegu, ja bym podjechala do weta po zastrzyk przeciwbólowy.
      Sama sterylizowałam dziką kotke i zero agresji z jej strony, zadowolona nie była, ale grzecznie pozwalała wszystko sobie robic. Wiec wnioskuje, ze cos twoje kotke musi bardzo bolec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka