zdenerwowany

(14 wyniki)
  • Czy mocne zdenerwowanie przed samym badaniem może zafałszować wynik krzywej cukrowej ? Strasznie się wkurzyłam na panią z laboratorium przed pierwszym pobieraniem krwi i teraz się boje że może to może mieć wpływ na poziom cukru...I że wyjdzie mi cukrzyca. Czy to może mieć jakiś związek?
  • Chodzi mi o ten z linku (to jest ten artykuł o leczeniu przeziębień w ciąży). www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,5809626,Sposob_na_przeziebienie_w_ciazy.html Chodzi mi o ten zapis, że kaszel jest groźny w ciąży. Kurczę, żyłam w przeświadczeniu, że leczyć oczywiście trzeba od razu i konsutować z lekarzem ale myślałam, że oprócz "wytrzęsienia" brzuszka i nieprzyjemności, nie jest groźny dla ciąży. Mam już trochę dosyć tej atmosfery, że "wszystko szkodzi" - i pewnie olałab...
  • dziewczyny jetsem w 7 tyg coazy i wczoraj zaczełam lekko polamic byłam u lekara przepisał mi luteine, czy to cos nie pokojacego? dzisiaj dalej troche tak na brązowa planie co robic??
  • Wiecie, właśnie się zdenerwowałam. Jestem 5 dni po terminie i dzisiaj umówiłam się z moją lekarką, że jutro rano kładę się do szpitala na indukcję porodu, bo teraz są już wskazania medyczne. Wszystko OK, teraz i ja jestem na to zdecydowana. Wróciłam do domu w dobrym humorze, sprawdziłam jeszcze raz spakowaną torbę i wzięłam się za porządkowanie różnych rzeczy przed jutrem, dalej w dobrym nastroju. Niestety, lekarka, która mnie prowadzi jest koleżanką mojej Mamy i właśnie do niej zadzwoniła i ...
  • Wiem, że stres, nerwy mogą źle wpywać na ciążę. Czy więc można w ogóle utrzymać ciążę, jeśli co rano budze się ze dwie godziny za wcześnie, po czym mam wrażenie, że za chwilę świat zawali mi się na głowę, dochodzi do tego ciągły, stały skurcz brzucha, trzęsienie się i strach. W ciągu dnia przechodzi, pojawia się rzadko. Kiedyś brałam łagodne leki uspakajające. Czy w razie ciąży (tu mowa jest o ciąży nieplanowanej, wiadomo, że jakbym planowała, to najpierw bym to wyleczyła), ale cz...
  • Właśnie dochodzę do siebie po godzinie płaczu i czarnych myśli (ktoś mnie oszukał, nikt z rodziny na szczęście)mąż daleko, a ja popadam w kolejne przygnębienie czy nie zaszkodziłam dziecku (11t.c.).Pocieszcie proszę.
  • Wczoraj byłam na kontrolej wizycie u lekarza i od wczoraj zżera mnie niepokój... Jestem w 35 tyg, 10 dni temu miałam kilkugodzinne skurcze, które po lekach przeszły - ktg w szpitalu nic nie wykazało, bo pojechałam juz jak się wszystko uspokoiło. Od niedzieli znów bolał mnie brzuch, ale raczej ból ciągły. Powiedziałam to lekarzowi, zbadał mnie i szyjka jest miękka, ale trzyma ładnie. Natomiast na usg sprawdził i mała jest owinieta pępowiną i przepływy są w górnej granicy normy. Nie wiem co ozn...
  • Mam problem. Pod koniec kwietnia pod prawą pachą zrobił mi się mały, niebolesny guzek. Bardzo sie wtedy przestraszyłam, ale lekarka powiedziała że skoro leukocyty są w normie to wszystko oki. Po kilku dniach guzek przestał być wyczówalny, a poza tym ktoś mi powiedział, że w ciązy mogą się robić takie guzki. Dzisiaj wymacałam sobie guzka pod 2 pachą i oczywiście zdenerwowałam się na nowo :((. Napiszcie czy któraś z was miała podobne problemy w ciąży (albo nikoniecznie w ciązy)
  • ...mój ginekolog na urlopie, a że skontrolować się trzeba wybrałam się na wizytę do pewnego doświadzczonego, starszego lekarza. Okazał się gburem i strasznie mnie zdenerwował, przede wszystkim mało komunikatywny a jak już się odezwał to mi w pięty poszło. Jestem w 38 tc myślałam więc że zbada szyjkę macicy, że coś powie, doradzi a tu nic. Zapytałam czy mógłby ocenić wagę dziecka bo przytyłam 19 kg i martwie się czy dziecko nie będzie za duże, normalnie nie waże więcej niż 60 kg przy wzroście ...
  • Mam pytanie do dziewczyn, które juz rodziły naturalnie. Mam zaplanowaną cesarkę pod koniec września ze względu na nadciśnienie. Jest to nadciśnienie NIE wywołane ciążą. Zazwyczaj podnosi sie gdy jestem zdenerwowana. Wtedy dochodzi do 160/110. Normalnie mam do 140/90. Zastanawiam się co sie dzieje z ciśnienieniem podczas porodu naturalnego? Czy ono wzrasta czy pozostaje na takim samym poziomie? Jak się zachowuje organizm pod tym względem? Może w moim wypadku warto "zaryzykować" poród ...
  • cześć dziewczyny prosze o pomoc.W środę zaczął mi się 11tc.ale wczoraj rano i w nocy przeżyłam coś co jestem tak zestresowana że ledwo co siedzę i patrzę w monitor.a to wszystko za sprawą mojego byłego chłopaka.BARDZO się martwię czy nic się nie stanie mojemu dzidziusiowi gdy ja jestem aż tak zdenerwowana,płacze i strasznie sie denerwuje dodam ze mialam wczoraj ból brzucha ale jak narazie to ustapilo...poradzcie czy to ma wpływ na moją ciąże????
  • Byłam dzisiaj na KTG, po zapisie lekarz stwierdził ze wynik jest niezadawalający ponieważ tętno płodu spadało do 100. Po konsultacji z ordynatorem kazano mi iść do domu(wegług ordynatora tętno nie spodało poniżej normy) kazano mi liczyć ruchy dzidzi 3 razy dziennii czekać do jutra. Jestem zdenerwowana tym wynikiem która miała podobnie prosze o szybką odpowiedz. Z góry dziękuje.
  • będę miała moją córeczkę:) nerwy coraz bardziej dają o sobie znać..przeczytałam już chyba wszystko co mozna o cc,rozmawiałam kilka razy z anestezjologiem ale to oczekiwanie jest straszne:)
  • bylismy na badaniu usg ... i lekaz stwierdzil ze przez jakis moment bobasowi za szybko bilo serce dochodzilo do 180 .... ale po jakim czasie bicie serca sie unormowalo i doszlo do 160 ... troche sie zmartwilem tym faktem .... czy moze ktos wie czym takie cos grozi dziecku ...?? Pozdrawiam wszystkich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się