Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      zdenerwowany

zdenerwowany

(10 wyników)
    • mam taki problem: mój prawie 3 tygodniowy synek od 5 dni zmienił swoje zachowanie podczas karmienia (karmię pirsią): dotąd jadł spokojnie, teraz w czasie karmienia spina się - kurczy nóżki i rączki, odwraca główkę (razem z zaciśniętą międzu dziąsłami moją brodawką), taki atak trwa parę sekund, później szuka piersi zdenerwowany i pije intensywnie. brzuszek ma miękki. zupełnie nie wiem co może być tego przyczyną, jak mu pomóc??? z góry dziękuję za wypowiedzi
    • Moja córcia spała przy zapalonej lampce nocnej przez jakieś pół roku. Najpierw była to lampka na moim nakasliku, a jak mała 'wyprowadziła' się do swojego pokoiku to zapalałam lampke nocną ustawioną na podłodze. Dopiero od niedawna śpi w całkowitej ciemności. Przed chwilą przeczytałam, że zostawianie światła może wpłynąć żle na wzrok dziecka. Kurcze ale sie zdenerwowałam. Po co ja tą lampkę zostawiałam???? :( Czy na prawdę aż tak źle może wpływać światło z lampki nocnej?
    • Witam! Mój 9-cio miesięczny syn ma zwyczaj ssania dwóch paluszków - wskazujący i środkowy (jednocześnie), smoczka nie używa (próbowaliśmy kilku ale nie pasowały mu), robi tak jak jest bardzo głodny, zdenerwowany lub senny, czyli nie trzyma rączki cały czas w buzi tylko robi to kilka razy w ciągu dnia, łącznie pewnie ok 30 minut na dobę. W zasadzie mi to nie przeszkadza, zastanawiam się tylko czy może mieć to jakieś konsekwencje dla zgryzu - proszę o wasze opinie. Szczególnie będzie mi miło pr...
    • Witajcie w ten ponury dzień! Moja mała zaczęła 11 miesiąc. Od dwóch dni zauważyłam coś dziwnego, a mianowicie bije się obiema rączkami po głowie albo uderza nią lekko o ścianę lub inną powierzchnię. Myślałam, że bolą ją uszy, ale dwa razy miała zapalenie ucha i zachowywała się zupełnie inaczej. Napiszcie proszę dlaczego ona tak robi- boli ja ta głowa czy może po prostu odkryła, że ją ma?. Czy to jest normalne, bo nigdy się z czymś takim nie zetknęłam. Dzięki bardzo za odpowiedzi.
    • Witajcie, 4 pytania mi się nasuwają:) Takie chyba standardowe:) 1) od kiedy Wasze maluchy zaczely same trzymać butelkę? 2) do kiedy niemowlę może jeszcze zaciskać piąstki (np: w czasie spacerów w wózku, przy zdenerwowaniu? Czy takie zachowanie u 5 miesięczniaka to juz jest poza normą??? 3) od kiedy Wasze maluchy zaczely podnosić raczki do góry informujac ze chca zeby je podnieść na rece? 4) do kiedy drżenie rączek przy zdenerwowaniu lub widzac zabawkę to norma? małej jeszcze sie to z...
    • jestem mama 6 tygodniowej dziewczynki kocham ja bardzo,dlugo na nia czekałam staram sie zajmowac nia najlepiej jak potrafie (lacznie z ciaglym noszeniem na rekach) mio to mam odczucie ze ona mnie nie znosi ciagle sie wyrywa z moich rak,placze,jest nie spokojna staram sie byc cierpliwa ale czasami juz nie daje rady.jest mi przykro gdy w ramionach obcych ludzi jest spokojna a w moich zawsze marudzi. macie jakies rady jak sobie z tym radzic i jak dac odczuc dziecku ze bardzo je koch...
    • Moj 6 tyg.synek - czesto zaraz po karmieniu jest bardzo zdenerwowany, niespokojny - wierci sie strasznie w lozeczku, cmoka, wypluwa smoka nie sa to raczej kolki - Nie bardzo wiem co to jest - moze wasze dzieci tez tak maja?
    • coreczka 6 miesiecy bardzo czesto pociera stopkami jedna o druga i strasznie sie przy tym denerwuje, nawet poplakuje, wyglada to tak jakby ją swedziały Ja natomiast nic na nich nie widzę, zadnych zmian oprocz tego ze czasami sa czerwone ale to od tego tarcia.... dodam ze coreczka nie cierpi skarpetek i spioszkow i najczesciej nosi gołe stopki moze miałyscie podobny problem ?
    • Cześć Mamusie! Jutro wracam do pracy i jestem bardzo zdenerwowana. Niby przygotowywaliśmy się z synkiem na ten moment, ale już wiem jakie to trudne. Igorek skończył dzisiaj osiem miesięcy, jutro zostanie z tatą i babcią. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, chociaż na tak długo nie zostawał beze mnie. Trzymajcie kciuki! A jak Wy i Wasze maluchy znieśliście te pierwsze rozstania???
    • Jestem zaniepokojona zachowaniem córeczki, która ma 7,5 m-ca. W ciągu dnia jest na ogół spokojna i usmiechnięta. Natomiast wieczorami mamy cyrk tzn marudzi i położona dłużej na wznak gwałtownie wykonuje mostki (po kilkanaście, kilkadziesiąt-b. szybko) prostuje też i zgina nogi (również b.szybko). Wygląda to wszystko na duże zdenerwowanie. Czy wasze dzieci też tak się zachowywały czy reagowały o wiele spokojniej. Przeraża to mnie bo ktoś mi tam napisał że może to wskazywać na padacz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się