Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      zmotywowany

zmotywowany

(4 wyniki)
    • Sytuacja wygląda tak. Rozpocząłem dzienne studia techniczne na dosyć perspektywicznym kierunku, jednak po pierwszym tygodniu czuję niesamowite zniechęcenie - okazało się, że wybrana dziedzina jednak mnie kompletnie nie interesuje. Trzeba opanować dobrze matematykę i fizykę, a mi się kompletnie nie chce uczyć :( Wcześniej pracowałem tymczasowo i dyrektor był zadowolony z efektów mojej pracy i chciał abym został na etat - a ja wybrałem studiowanie. Nie była to może szczególnie "ambitna" praca, ...
    • zebym chodzil na czworakach u was w domu. Jestem gosciem, nie domownikiem. Jak mnie byscie sklaniali do chodzenia na czworakach. Zalozmy, ze to dla was wazne. ;-)
    • Mój 14-letni syn bardzo niechetnie podchodzi do nauki i odrabiania lekcji. Uczy się bardz słabo. Próbuję różnych rzeczy: metody kar i nagród, porad psychologa. Ale to wszystko nie daje zbyt dużego rezultatu. Jeśli nie usiądę i nie powiem mu czego ma się nauczyć, nie pomogę przy lecjach i nie posprawdzam idzie do szkoły nieprzygotowany. Przy czym dodam, że interesuje się mechaniką, elektroniką oraz akwarystyką. Chętnie czyta ksiązki o tej tematyce. Bardzo odpowiedzialnie podcho...
    • Mój facet miał na początku zeszłego roku kłopoty w pracy (ogólnie firma 'krzak', złe traktowanie pracowników itp), w rezultacie zwolnił się, miał zacząć swoją działalność ale trochę nie szło z uwagi na brak potrzebnych środków. Było ciężko, z tym że akurat ja zarabiam nieźle i daliśmy radę. Aktualnie niedawno środki na biznes się znalazły (wcześniejszy zwrot przez jego kolegę pożyczonej kiedyś poważnej sumy) .... tylko gdzieś podziały się chęci... Rozumiem, że przez kilka miesięc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się