Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      zraniony

zraniony

(22 wyniki)
    • Jak zachowuje sie mezczyzna zraniony pozucony przez kobiete ktora kochal. Czy kiedy spotka druga kobiete ktora bedzie mu sie podobac, bedzie otwarty czy bedzie ja i inne kobiety traktowac na dystans, ostroznie?
    • Dziewczyny o zranionych sercach… refleksja Miałem chyba pięć lat, gdy wracałem z przedszkola. Był lekki mróz, a oblodzone ulice opustoszałe… Szedłem sobie, jak to w podmiejskiej Falenicy, środkiem drogi. Dołączył do mnie psiak – widać szukał towarzystwa, kogoś by się dołączyć. Szedł tak razem ze mną kilkanaście kroków… Wydawał mi się sympatyczny, więc wyciągnąłem rękę, by go pogłaskać. A on – widać przestraszony, że chcę mu zrobić krzywdę &...
    • Jak reagujecie kiedy ktoś Was zrani? Co i kto może Was najmocniej zranić? Dziś usłyszałam, że komplement ważnej dla mnie osoby był tylko żartem - "mam nadzieję, że znasz się na żartach". Usłyszałam to po prawie roku, kilka razy ktoś mi to powtórzył. Chodzi o kwestie zawodowe... Ta osoba to moja szefowa, była wykładowczyni. W kwestiach naukowych, zawodowych, osobowościowych w pewnym sensie mój autorytet.
    • Przez pewien czas spotykałam się z mężczyzną. Każde z nas ma za sobą rozstania-on dwa bolesne, ja tylko jedno bolesne. Przez cały okres naszego spotykania się (coprawda niedługi, bo 2 m-ce) wszystko układało się doskonale, rozumieliśmy się we wszsytkim i naprawdę oboje byliśmy szczęśliwi. Nagle on się wycofał. Powiedział, że się wystraszył i zablokował, że boi się, że znowu zostanie zraniony, bo w poprzednich związkach na początku też przecież było super, ufał bezgranicznie, ang...
    • Bylam pewna przez dlugi czas, ze kobieta, ktorej nienawidze najbardziej na swiecie, ktora jest moim wrogiem nr 1 nie ma i nie moze miec dzieci. Co sie okazalo, ma 3 bachorow. Nie radze sobie, popadlam w depresje, ale pomimo wszystko chodze wszedzie tam, gdzie ona jest w poblizu. Nie moge patrzec na nia ani na jej dzieci, ale cos mnie pomimo wszystko ciagnie, zeby byc tam blisko. Jak mozna mnie bylo tak oszukac, ze nie moze miec dzieci, tak sie cieszylam, a teraz czuje sie jak id...
    • Wirus HIV pochodzi od małpiego wirusa SIV. Ukuto teorię mówiącą ,że przeniósł się on na ludzi podczas ich polowań na te zwierzęta. A czemu nie mówi się ,że być może przeniósł się on na nich ,podczas stosunków zoofilskich ? Onerleutnant von Vormann
    • Każdy z nas ma jakieś kłopoty. Mówią że małżeństwo to sztuka kompromisu, ale czy tak naprawde jest ...... Jestem mężadka od 10 lat....Na poczatku wszystko układało się bez problemów. Sielanka. Po kilku latach zmieniło się wiele rzeczy.... Zmieniłam sie ja. Przestałam być uległa, zaczęłam mieć swoje zdanie, zaczęłam być samodzielna i to ja wiele razy miałam racje i bronilam swojego zdania... A mąż zawiódł mnie wiele razy...Codziennie niemal powtarzał mi jak bardzo mnie kocha...
    • zranić(20)

co najbardziej rani człowieka?
    • Ogólnie o wszystkich albo o jednej konkretnej?
    • Ona jest dla mnie najwazniejsza osoba na tym swiecie! Od czterech lat trwa to uczucie i jest coraz mocniejsze! Wydawalo mi sie ze nie moze byc bardziej idealnie, az tu nagle ... dowiedzialem sie od Niej - bezposrednio, ze od 2 miesiecy prowadzila podwojne zycie i spotykala sie z kims innym! W dodatku zakochala sie w nim i w ciagu jednej chwili zapomniala o calym swiecie! Jak by mnie ktos obuchem czepnal - w jednej chwili cale moje zostalo zmiete i wyrzymniete niczym szmata! Nie mo...
    • Ciekawskie pytanko - jak się czuje zdradzony mężczyzna? I dlaczego tak głupio się potem zachowuje? Nie wnika w przyczyny tylko ma ochote zabić... Pytam poważnie. "Co się zdarzyło w Madison County" - b. dorosły syn, gdy dowiedział się, że jego zmarła matka miała 4 - dniowy romans (a rzeczywiście spotkała miłość życia) wpadł w szał i skwitował to krótko i właśnie po męsku ( w złym tego słowa znaczeniu). "Dziwka!" Autopsja - analogicznie. Co to jest to pieprzone Męskie Ego? M...
    • Bardzo kochałam...ale on odszedł, zranił mnie mocno. Minęlo trochę czasu, poznałam kogos wartościowego, czuje ze jestem dla niego ważna...ale nie potrafie go pokochać,boje sie ze go zranię...nie potrafie sobie z tym poradzić... Jak uwolnic się od dawnej miłości, rozwinąć skrzydla i zacząć życ? nie chce krzywdzić...jestem jakby martwa od wewnątrz i pozbawiona uczuć a boje sie odrzucenia i samotności
    • Jak ją odzyskać w oczach osoby zranionej? Czy wogóle można ją odzyskać? Sprawa dotyczy mojej wypowiedzi na temat urodzenia danej osoby (a więc czegoś co było niezależne od niej). Poniosło mnie (nie byłem pod wpływem, poniosły mnie chyba emocje i nerwy) i oddałbym teraz wszystko aby to zmazać, zatrzeć. Ale czy to możliwe? Albo inaczej, jak odzyskać godność w swoich oczach. Od tego trzeba najpierw chyba zacząć. Może macie swoje doświadczenia w tym temacie?
    • nie wiem co mam robić!!! od trzech lat nie jestem już ze swoją dziewczyną, moją największa miłoscią, bardzo mnie zraniła...i nie chciałem jej znać..jednak czas leczy rany i po pewnym czasie gdy była juz z innym , mogliśmy sie normalnie spotykać...tłumaczyłem sobie że to przeszłość za każdym razem podkreślała ze jestem dla niej bardzo ważny i mamy pokrewne dusze...Przez ten cały czas miałem kilka dziewczyn które stale porównywałem do swojej pierwszej miłości (ubiór,listy zakupów cz...
    • zranił, skrzywdził, oszukał. Nie zdradził w sensie fizycznym, nie o kobietę tu chodzi. Zostawił psychicznie i emocjonalnie, fizycznie też bo samotny sylwester cały przepłakany... Nie poczuwa sie do winy. Jak dalej z nim być? Kocham. Ale mam momenty gdy mam ochotę popatrzeć mu prosto w oczy i powiedzieć że jest dupkiem. Mam ochotę go skrzywdzić, zranic tak jak on mnie. Po chwili ta chęć skrzywdzenia zamienia się w potrzebę przytulenia, powiedzenia że będzie lepiej. I tak z góry , ...
    • "Pracuj, jakbyś nie potrzebował pieniędzy. Tańcz, jakby nikt na ciebie nie patrzył. Kochaj, jakbyś nigdy nie był zraniony." Znalazlam te slowa dzis przypadkowo (podczas sprzatania na strychu:), jakas stara gazeta sama wpadla mi w rece:), przeczytalam, zatrzymalam sie, pomyslalam, ladne, madre, moje:) I zaraz druga mysl sie zjawila, o slowach, ktore chociaz czyjes - moimi sie zdaja. Potrafia poruszyc nieoczekiwanie jakas szufladke, zostac "podwskazowka" na nastepny dzien lub na zy...
    • Witam, temat poruszany był tu pewnie setki razy, ale muszę to napisać bo jest mi tak bardzo źle... Poradźcie co zrobić kiedy facet po paru miesiącach mówi, że mu zależy, ale został tak skrzywdzony, że jeszcze nie umie się zaangażować? Pozwolić odejść czy walczyć i dać mu poczuć, jak bardzo jest ważny? A gdy juz pozwoliłam mu odejść skrywając swe prawdziwe uczucia, udając, że mnie to nie boli, czy to nie utwierdziło go w przekonaniu, że podjął słuszną decyzję, bo prędzej czy późnie...
    • dajcie jakieś pomysły, co chcielibyście widzieć, z czym wam się kojarzę, do jakiej zołzy mi najbliżej
    • na początku chciałam się ze wszytkimi przywitać, bo jestem tu po raz pierwszy - dzień dobry:)) chciałam zapytać tylko o jedną rzecz - czy wg Was biorąc rozwód, zostawiając męża, dom i wszystko co się ma, dla kogoś innego, robi się krzywdę rodzicom? czy rodzice mogą czuć się zranieni, skrzywdzeni, obrażeni na wredne, złe dziecko? co o tym myślicie?
    • cos u mnie nie tak z emocjami:( Znowu to samo , spotykam się z facetem po razy n-ty. I znowu mam ochotę to przerwac, czuje ze się nie angazuję, ze mysle o czyms innym w jego towarzystwie, zenie jestem pewna czy chce następnego spotkania. koleznaka twoerdzi,ze ja za szybko wszytsko ucinam , nie daję sobie i ludziom szansy... A ja nie wiem , co robić... Ile można czekać na to ze sie zaangazuje, poczuje coś wiecej... Jak to jest z wami. Ma ktos podobnie. Bylam dwa razy zakochana, is...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się