Forum eDziecko edziecko Wcześniaki
ZMIEŃ
      zrozpaczony

zrozpaczony

(3 wyniki)
    • witam. proszę o wsparcie bo smam nie wiem co mam robic. urodzilam 1/02/2008 w 27 tc chłopca waga 1050kg. apgar 5/6. W pierwszym tygodniu miał zamykany przewód Botalla. Był pod respiratorem ok. 3 tyg. na wysokich nastawach ok80-100%. Potem przeszedł na cpap ok. 1 tydzień. Był karmiony moim pokarmem ok 30 ml. i było wszystko ok. Niestety ok. 3 tygodnie po cesarce malutki dostał martwiczego zapalenia jelit i niestety wróciły kłopoty z oddychaniem i znów respirator naprzemian z cpap...
    • Witam! 3 dni temu urodzilam córeczę w 36 tyg. ciążyz hipotrofią wewnatrzmaciczną. Waga 1800 gram. Mala wprawdzie dostala 10 ptk, ale lezy w inkubatorze. Po wymazach okazalo sie,że zarazilam ja jakimś paciorkowcem. wczoraj po poludniu lekarze okreslali jej stan na zadawalajacy, nie bylo cech rozwijajacej się infekcji.Dzisiaj rano mial ausg brzuszka i glowy. Ja niestety musialalm wczoraj wrócić juz do domu ( nie moglam zostać w szpitalu) i do poudnia mam tylko kontakt telefoniczn...
    • witam wszystkich dwa tyg temu zostałam mamą Mateuszka urodził sie w 31 tyg od pierwszej chwili nie miał problemów z oddychaniem i cały czas oddycha samodzielnie, Problemem natomiast jest to że mały ma kłopoty z trawieniem i ma zalegania pokarmu, lekarz powiedział mi również że ma wylew II stopnia, jedynym pocieszeniem jest to że odruch ssania juz mu sie wyrobił.Od dwóch tyg leży w inkubatorze waży 1820g i w tej chwili regularnie przybiera na wadze. Ja wiem ze dla niektórych to ni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się