Dodaj do ulubionych

Three Corners Fayrouz Plaza Beach Marsa Alam!!!

19.06.12, 21:21
Bardzo prosze o opinie do tego hotelu mamy oferty na 30 czerwca i zastanawiamy sie czy wykupic. Jak jest z plaza?, jak rafa?, bo kocham nurkowac!!. i czy sa organizowane wycieczki fakultatywne na inne rafy?, bardzo prosze o opinie.
Obserwuj wątek
    • izaa810 Re: Three Corners Fayrouz Plaza Beach Marsa Alam! 28.05.13, 23:22
      I jak hotel?Pozdrawiam
      • abcegi Re: Three Corners Fayrouz Plaza Beach Marsa Alam! 24.08.14, 10:57
        Spędziłem w tym hotelu 2 tygodnie w sierpniu 2014 r.
        Hotel ma dwa oblicza - duże zalety, ale też spore wady. Zacznę może od zalet: położenie przy dobrej plaży z laguną, w której można pływać gdy jest wietrzna pogoda (często w Marsa) i duże fale. W pobliżu jest zatoka (15 min spacerkiem) gdzie można oglądać pływające żółwie, a plaża jest tam piękna i piaszczysta. Hotel w części niskiej (domki) jest położony w pięknym ogrodzie, obsługa ok, raczej chętna do pomocy.
        Teraz wady, które kładą się cieniem na ogólną ocenę hotelu:
        hotel dość mocno podniszczony, szczególnie w części wspólnej, w najgorszym stanie są restauracje. Wszystko mocno brudne, a restauracja przy plaży zasługuje najwyżej na 2 gwiazdki. Obsługa stara się sprzątać pokoje najlepiej jak umie, co z tego jeśli w łazience grzyb, a robactwo wychodzi z wentylacji, pościel jest tak stara, że 5 lat temu powinna być w śmietniku. Jest jedno skrzydło hotelu o numerach pokoi zaczynających się od 9 jest tragicznie położone (widok na drogę, parking, pustynie generator prądu). Po otrzymaniu pokoju w tej części (nazywaliśmy ją potem alkatraz) odmówiliśmy rozpakowania się. Pokój zamieniono nam po kilku godzinach. A teraz najgorsze, JEDZENIE co prawda bardzo smaczne ale ze względu na panujący brud przez połowę pobytu chorowaliśmy na "zemstę". Przyczynia się do tego sprawa wody której dają 2 butelki na początku a potem trzeba dolewać ze zbiorników. Udało się przekonać sprzątającego, za pomocą napiwku, żeby zostawiał wodę codziennie.
        Podsumowując byłem w Egipcie wiele razy (jestem zapalonym nurkiem) i nigdy nie zdarzyło mi się żeby wakacje zostały tak mocno zepsute przez kłopoty żołądkowe.
    • ewela9908 Re: Three Corners Fayrouz Plaza Beach Marsa Alam! 27.06.13, 21:30
      Witam
      Ma ktoś może świeże informacje na temat tego hotelu?
      Lecę z rodzinką 17 sierpnia i mam nadzieję że hotel okaże się fajny.
    • optio11 Re: Three Corners Fayrouz Plaza Beach Marsa Alam! 01.07.13, 08:33
      Polecam w 100%.
      W hotelu sam zachód jesli chodzi o gosci.
      Natomiast jesli ktos szuka centrum rozrywkowego poza hotelem to odradzam, ale rekompensata jest bliskosc lotniska, oraz dwoch z kilku najwiekszych atrakcji w Marsa Alam, a mianowicie Port Ghalib oraz Marsa Mubarak Bay.
    • optio11 Re: Three Corners Fayrouz Plaza Beach Marsa Alam! 01.07.13, 08:43
      http://img801.imageshack.us/img801/6841/re1j.png

• ewela9908 Re: Three Corners Fayrouz Plaza Beach Marsa Alam! 07.07.13, 22:13
        Jakie wrażenia z Hotelu chodzi mi głównie o jedzenie animacje? Czy warto cos w paszport wkładać aby dostać fajny pokój i które ewentualnie pokoje są fajniejsze? Widzę że jest tam jeden basen czy w związku z tym jest tam bardzo głośno ?
        Będę wdzięczna za odp. może być na priv. ewela9908@op.pl
        • optio11 Re: Three Corners Fayrouz Plaza Beach Marsa Alam! 09.07.13, 14:04
          Baseny sa dwa, jeden duzy na wprost restaturacji, a drugi bardziej kameralny na uboczu z barem i silownia patrzac od plazy po prawej stronie.
          Ja nic nie dawalem, bo nie wiem, czy to pomaga.
          Mialem pokoj 1023 na parterze z tarasem, zreszta wszystkie pokoje maja balon lub taras. Wszedzie blisko, no morze najdalej na plaze.
          Na nic nie mozna narzekac, jedynie porownujac jedzenie i animacje, to w Stelli bylo go wiecej i animacje w Stelli Beach rowniez ciekawsze, ale ogolnie jedzenie bardzo dobre.
          Gdybym mial ponownie wybierac pomiedzy tymi dwoma hotelami, to mialbym dylemat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka