Dodaj do ulubionych

Super Pharm, Rossmann, Hebe, allegro?

24.01.22, 17:18
Hej, gdzie kupujecie? Chodzi mi o chemię i kosmetyki. Ja kiedyś biedronka i allegro, ale w biedronce tylko podstawowe rzeczy. Kolorowe kosmetyki w super pharm, ale ost znowu widzę ram drożyznę a taniej wychodzi Hebe... Podzielcie się spostrzeżeniami 😊😊
Obserwuj wątek
    • kaga9 Re: Super Pharm, Rossmann, Hebe, allegro? 24.01.22, 22:24
      Chemia gospodarcza Lidl, czasem Biedronka czy hipermarkety, jeśli akurat jestem. Do marek gospodarczej nie jestem szczególnie przywiązana, tak że kupuję różnie (tylko kapsułki do prania określone, bo nas nie uczulają). W Rossmannie mam jeden stały zakup: żel pod prysznic i szampon Alterry w jednym, bo jest bezzapachowy. Inne kosmetyki to Hebe i Rossmann na zmianę (obie drogerie mam w jednym miejscu), gdzie akurat jest sensowna promocja. Plus Internet, jeśli ani tu, ani tu nie ma ciekawej ceny (przykładowo krem, który w Hebe kosztuje ponad 80 zł, kupiłam w sieci o 30 zł taniej). Hebe lubię za spory wybór niezłej jakości kosmetyków, to dla mnie ważne, bo jestem alergikiem skórnym. Do SP wchodzę baaaardzo rzadko, bo ceny tam są dla mnie od zawsze dużo wyższe niż gdzie indziej.
      • smiechupara Re: Super Pharm, Rossmann, Hebe, allegro? 25.01.22, 06:21
        U mnie bardzo różnie,mam swoje ulubione produkty i gdzie dorwę najtaniej tam kupuję. W SP faktycznie rzadko,chociaż ostatnio kupiłam olejek do mycia ten w litrowej butli biodermy za 37 zl.
    • twoja-siostra Re: Super Pharm, Rossmann, Hebe, allegro? 25.01.22, 08:04
      Chemię typu proszek do prania i płyń do płukania to w rossmannie. Te z biedronki albo lidla mimo że markowe, wydają mi się gorszej jakości. Papier toaletowy też w rosmannie bo jest bardzo wydajny.
      Inna chemia, żele pod prysznic, pasta do zębów to obojętnie gdzie jestem- biedronka, Lidl.
      Kosmetyki natomiast tylko na allegro, podklad revlon kupuje za 22 zł a w rossmannie stoi po jakieś 60 zł. Nie kupuje dużo kolorowki, jedynie podklad, pomada do brwi, bronzer raz na ruski rok. Rzesy przedłużam u kosmetyczki.
      Odżywki i maski do włosów kupuje anwen, szukam promocji w rossmannie i też bardzo opłaca się w kontigo jak jest promocja 2+2 gratis
    • czekolada72 Re: Super Pharm, Rossmann, Hebe, allegro? 25.01.22, 12:07
      Chemia - na promocjach, ale jeszcze mam zapasik z Niemiec, wiec zuzywam.
      Kosmetyki - kolorowka - zuzywam, do smierci w tym tempie nie zuzyje....Myjaca - zuzywamy prezenty.
      Moje kremy, toniki, balsamy - robie sama , na biezaco. Perfumy, wody i deo - dokupuje na promocjach w Avonie lub Ori.
      Deo i wody M - jw. Do golenia - na prmomocjach, Nivea krem rowniez na promocjach.
    • liliawodna222 Re: Super Pharm, Rossmann, Hebe, allegro? 30.01.22, 13:36
      Po pierwsze kupuję tylko w promocji. Dlatego śledzę gazetki i kupuję na zapas. Puder tylko na allegro, bo jest trudno dostepny. Jak zamawiam, to od razu 6 sztuk, bo corka tez go uzywa, na dodatek ten sam odcień. Oczywiście kazda ma swoj. Proszek do prania i plyn 2 razy w roku na allegro ogromne opakowanie. Raz, ze taniej, a dwa, ze nie muszę o tym myslec na codzien.
      • em_ka_krk Re: Super Pharm, Rossmann, Hebe, allegro? 21.02.22, 13:24
        Też na promocje poluję, kosmetyka na allegro, reszta z gazetek na promkach, mam zapas kapsułek do prania. Cenowo obecnie najlepiej Lidl i Biedronka, ale tylko pod warunkiem, że są promki.
    • zacja Re: Super Pharm, Rossmann, Hebe, allegro? 31.01.22, 15:04
      kosmetyki w MakeUp.pl - oczywiście takie, które znam i używam. Czasem hebe przysyła mi sms z jakaś promocją, napalam się, ale jak sprawdzę daną rzecz w makeupie, to okazuje się, ze tam bez promocji jest taniej niż w hebe z promocją. Do superpharm się zniechęciłam, bo chyba nie ogarniałam tych ich promocji - zawsze rachunek miałam wyższy, niż by to wynikało z cen w gazetce
    • pixie.oo Re: Super Pharm, Rossmann, Hebe, allegro? 02.02.22, 22:26
      W kwestii Rossmanna odnoszę wrażenie, ze tam ceny sa wyzsze za kazdym razem gdy tam wejdę. I to są bezczelne podwyżki nawet rzędu 5-10 zł na sztuce.
    • mandre_polo Re: Super Pharm, Rossmann, Hebe, allegro? 07.02.22, 07:38
      Od lat do mycia łazienki, kuchni i WC używam mieszanki octu i płynu do naczyń np Ludwika. Ostatnio kabinę prysznicową też tym traktuje bo trudno kupić płyn do kabin a tylko w Lidlu jest zawsze. Ciekawe czym ludzie myją po każdym użyciu bo raz w tygodniu w przypadku kabiny to za mało, grozi katastrofą.
      Kosmetyki kolorowe w zależności od potrzeb - mam kasetki na magnes i tam wkładam co mi wpadnie w oko plus w tym roku kupiłam dwie nowe paletki - były na promocji w Rossmann. Starczy na lata. Puder też kiedy jest promocja.
      Kremy w zależności od potrzeb, serum ma kilka i Strączka na dluuugo. Płyn micelarny dostałam od kogoś i dwie butle końca nie widać. Zresztą płyn micelarny kazdej firmy spełnia zadanie jak dla mnie. Największa moja potrzeba jest mus pianka czy coo tam myjącego do twarzy. To się zużywa w miarę cyklicznie. Kupuję jak coś wypatrze i to mój konik.

Pranie - uważam że kapsułki to drenaż portfela i chętnie używam płynów. Nie widzę różnicy a jak są jakieś promo to kupię opakowanie. Generalnie żel i proszek. Ubrań nie mamy brudnych bo nie pracujemy fizycznie tylko odświeżanie. Latem po pracy w ogrodzie jest trochę inaczej ale to wiadomo nie zakłada się nowych żeby je utytłac. Płynu do płukania nie używam od lat. Mąż i dziecko używa w kuchni papieru w rolce a mnie to zbędne - ścieram mikrofibra
    • mondaymorning1987 Re: Super Pharm, Rossmann, Hebe, allegro? 22.06.22, 21:59
      Kosmetyki w drogerii natura, chemię z Niemiec w Krzysiu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka