Dodaj do ulubionych

Czy ktoś był z biurem Adriatic.hr? Czy polecacie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 15:34
Czy możecie mi dać jakieś opinie o tym chorwackim biurze? Chodzi mi
o to czy firma jest rzetelna, czy kwatery zgadzają się z opisami z
internetu. Planuję wczasy dla 4 rodzin i musimy wpłacić ok. 1000
Euro zaliczki. Dzieki z góry za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: 1973 Re: Czy ktoś był z biurem Adriatic.hr? Czy poleca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 12:47
      Byłem z tym biurem 2 lata temu w Cro. Wszystko ok, bez zarzutów.
    • Gość: aplik Re: Czy ktoś był z biurem Adriatic.hr? Czy poleca IP: *.centertel.pl 11.03.08, 15:33
      Byłem z tym biurem w zeszłym roku - wszystko ok, należy wziąć pod uwagę, że
      rysunki-plany kwater są lekko polepszone- w rzeczywistości pokoje są malutkie,
      niewiele większe od łóżek.
    • Gość: mazijaro Re: Czy ktoś był z biurem Adriatic.hr? Czy poleca IP: 212.180.166.* 21.03.08, 22:11
      Dzieki temu biuru byłem przezyłem rok temu wspaniale wakacje.
      Wszystko odbyło sie zgodnie z zamówieniem. Otrzymałem fakturę.
      Polecam.
    • Gość: Aska Re: Czy ktoś był z biurem Adriatic.hr? Czy poleca IP: *.acn.waw.pl 21.03.08, 23:12
      Jedyne co polecam pod rozwagę to różnica cenowa:
      przez biuro:
      4+1 - 79 eur
      www.adriatic.hr/show_obj.php?id=2918
      bezpośrednio u właściciela:
      4+1 - 60 eur
      www.apartmani-toni-franka.com/cjenik_hr.php
      przy dwóch tygodniach i 3 rodzinach różnica robi się zaskakująco
      interesująca :))
      Aśka

PS. zapewne takich lokalizacji jest w adriatic więcejl ten dom znam
      osobiście :)
      • Gość: Rumek Re: Czy ktoś był z biurem Adriatic.hr? Czy poleca IP: *.xnet.hr 13.07.08, 11:48
        a coś myślała, że w biurze będą dymać za darmo?
        Czy jak właściciel sklepu kupi w hurcie telewizor za 500 zł i
        sprzeda ci za 650zł to też dla ciebie jest zaskakująca różnica?
        • hepik1 Re: Czy ktoś był z biurem Adriatic.hr? Czy poleca 16.07.08, 13:54
          Skąd w tobie,rumek,tyle agresji?
          Jeśli Franka i Toni oferuja się bezpośrednio w internecie o 19 euro taniej a kolezanka sygnalizuje taką możliwośc ,bez żadnego złego słowa o biurze,to skąd te do niej pretensje?
    • Gość: Jan Re: Czy ktoś był z biurem Adriatic.hr? Czy poleca IP: *.knc.pl 24.03.08, 13:42
      Wszystko było OK. Opis zgodny z realiami, kwatera czysta , gospodarze mili.
      Byliśmy w Mimicach ( riw. Omiś) - świetny kontakt z biurem - osoba polskojęzyczna.
      Było b. miło ! polecam.
      • Gość: rafg Re: Czy ktoś był z biurem Adriatic.hr? Czy poleca IP: *.voltronik.pl 16.07.08, 11:51
        właśnie wróciłem z Pagu - biuro pewne w 100%, pokoje to nawet lepsze
        w realu się okazały niż na zdjęciach.
        • Gość: miras Re: Czy ktoś był z biurem Adriatic.hr? Czy poleca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 19:49
          Biuro rzetelne,wiadomo że muszą zarobić.
    • Gość: Rafał Re: Czy ktoś był z biurem Adriatic.hr? Czy poleca IP: *.szczecin.mm.pl 26.07.09, 09:50
      Właśnie wróciłem. Bardzo solidna firma. Wszystko zgodnie z opisem.
      Mieszkanie lepsze niż na zdjęciach na stronie. Świetny kontakt.
      Bardzo polecam.
      • Gość: ida Re: Czy ktoś był z biurem Adriatic.hr? Czy poleca IP: *.cable.smsnet.pl 26.07.09, 12:30
        Też korzystałam z usług tego biura. Pokoje ładniejsze w
        rzeczywistości niż a zdjęciach - pierwszy raz miałam z takim
        zjawiskiem do czynienia :) Wszystko zapięte na ostatni guzik.Gorąco
        polecam.
        • Gość: tomek Re: Czy ktoś był z biurem Adriatic.hr? Czy poleca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 12:34
          W sobotę wrociłem z Pagu(Mandre)byliśmy milo zaskoczeni apartamentem-
          biuro ok.polecam.
          • Gość: Marek Re: Czy ktoś był z biurem Adriatic.hr? Czy poleca IP: 217.98.12.* 17.08.09, 12:26
            Wróciliśmy wczoraj z wybrzeża PAG-miejscowość Stara Novalja. Wszystko wypadło wspaniale. Miejscowość spokojna, piękna pogoda, morze cieplutkie.
            Biuro cechuje się profesjonalizmem. Załatwiliśmy miesiąc przed wyjazdem pokój w pensjonacie.Wszystko poszło szybko i sprawnie. Jedynie co mogę zakwestionować, to pokoje, które w rzeczywistości są mniejsze niż te, które widać na zdjeciach, a sklep samoobsługowy był nie w okolicy 800m ale 3km w drugiej miejscowości, gdyż w tej nie było żadnego sklepu spożywczego. Myślę,że jednak nie jest to problem, gdyż jak sie ma samochód to można zawsze skoczyć do pobliskiego sklepu.
            Ważną sprawą jest język, którym posługują się właściciele. Ja mówiłem po angielsku, natomiast właściciele po niemiecku i tu był problem. Musiałem "zatrudnić" tłumacza, który mówił i po angielsku i po niemiecku. Więc, jeśli wybierasz kwaterę, weź to pod uwagę.
            Poza tymi drobiazgami wszystko super. POLECAM BIURO !!!
            • Gość: asa Re: Czy ktoś był z biurem Adriatic.hr? Czy poleca IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.08.09, 13:02
              Może być, solidni. Ja miałem bardzo fajne wakacje.
              Pozdrawiam
              • rafal761 Re: Czy ktoś był z biurem Adriatic.hr? Czy poleca 19.08.09, 17:03
                również pochwalę to biuro, bardzo dobry kontakt, fotki w 100% zgodne
                z realem, można jechać z nimi śmiało...
    • Gość: ewa Re: Czy ktoś był z biurem Adriatic.hr? Czy poleca IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.16, 09:44
      My niestety nie mamy dobrych doswiadczeń z biurem. Zarezerwowana kwatera okazała się zupełnie inna, opis na stronie bardzo przekłamany - niestety! Duża różnica i mimo, że wymagający nie jesteśmy - nie polecamy! Poprostu zostaliśmy naciągnięci. Rozmawialiśmy na ten temat z obsługą portalu - pani bez ogródek powiedziała, żebyśmy nie pisali reklamacji bo i tak na pewno ją odrzucą - ale spróbujemy mimo tego - na przyszłość - aby inni się nie nacieli na to. (Chodzi o kwatery w Paklanicy - wyjazd sierpień 2016)
      • Gość: fdj Re: Czy ktoś był z biurem Adriatic.hr? Czy poleca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.16, 15:10
        "Zarezerwowana kwatera okazała się zupełnie inna, opis na stronie bardzo przekłamany - niestety! Duża różnica i mimo, że wymagający nie jesteśmy - nie polecamy! "

Pani z portalu nie może namawiać do złożenia reklamacji. bo ją z pracy wyrzucą.
        Jak macie zdjęcia i inne rzeczy, które udowadniają, że opis zarezerwowanej kwatery nie był zgodny z prawdą, to składajcie reklamację
        • hepik1 Re: Czy ktoś był z biurem Adriatic.hr? Czy poleca 31.08.16, 20:49
          Aby ocenić kwaterę tylko poprzez opis czy nawet zdjecia trzeba troche doświadczenia życiowo-turystycznego. ;)
          Nawet z fotek robionych telefonem z poprzedniej epoki można wiele "wyczytać" porównując z metrażem,opisem itd itp
      • hepik1 Re: Czy ktoś był z biurem Adriatic.hr? Czy poleca 31.08.16, 20:34
        Mimo ,że " kwatera okazała się zupełnie inna, opis na stronie bardzo przekłamany" brzmi enigmatyczne to złożenie reklamacji,jeśli ewidentnie nie mija się z prawda,w dobrej firmie powinno zaprocentować jakąś rekompensatą albo bonusem na przyszłość.
      • wislok1 Re: Czy ktoś był z biurem Adriatic.hr? Czy poleca 31.08.16, 22:17
        Gość portalu: ewa napisał(a):

> My niestety nie mamy dobrych doswiadczeń z biurem. Zarezerwowana kwatera okazał
        > a się zupełnie inna, opis na stronie bardzo przekłamany - niestety! Duża różnic
        > a i mimo, że wymagający nie jesteśmy - nie polecamy! Poprostu zostaliśmy naciąg
        > nięci.

Konkretnie, na czym naciągnięcie polegało ?
        Na stronach adriatic.hr apartamenty w Paklenicy wyglądają tak sobie, d... nie urywają
        Ale tez nie ma tragedii...
        Jak się udowodni, że brakowało w wyposażeniu np. klimatyzacji, a ta była w ofercie, to należy się odszkodowanie.
        Albo jak napisali, że na plażę jest 200 metrów, a faktycznie jest kilometr, to też trudno im będzie się obronić

• wislok1 Re: Czy ktoś był z biurem Adriatic.hr? Czy poleca 31.08.16, 22:42
          Może się przyda:

wyborcza.biz/biznes/1,147769,17953579,Nawet_100_tys__zl_odszkodowania___polscy_turysci_nauczyli.html
    • Gość: Rocky Re: Czy ktoś był z biurem Adriatic.hr? Czy poleca IP: *.tel.tkb.net.pl 31.10.20, 14:37
      UWAGA OSZUŚCI
      Family friendly house with a swimming pool Mrkoci, Central Istria - Sredisnja Istra - 13003 , Villa Katarina, Villa 7 to jest ten sam obiekt zarządzany przez biuro Adriatic. Na stronie booking mozna znależć te 3 ofert pobytu na Istrii w Chorwacji. Wszystkie ofert mają zdjęcia tego samego domu z różnych ujęć i brak opinii. Jeśli pojawią się opinie oczywiście negatywne bo tylko takie można wystawić, obiekt natychmiast zmienia nazwę i lokalizację. W 2020r wykupiliśmy przez stronę booking pobyt w Villa 704, po przyjeżdzie na wskazany adres okazało się, że nie ma tam tego obiektu. Kiedy zadzwoniliśmy do właśicieli podali nam zupełnie inne wspoółrzędne GPS oddalone o pół godziny jazdy od adresu podanego w ogłoszeniu. Nie zgadzała się też nazwa bo nie była to Villa 704, a Villa Katarinna. Inna nazwa, inne miejsce ale był to dom ze zdjęć umieszczonych w ogłoszeniu. W domu klimatyzacja była tylko na dole w salonie, na górze w 4 sypianiach brak 40 stopni bo dach nie miał izolacji. Oczywiście w ogłoszeniu ła klimatyzacja w całym domu, brak wi fi, brak zasięgu telefonicznego. W czasie burzy lała się do sypialni woda z dachu, a my modliliśmy się żeby piorun nie walnął w dom bo nie mieliśmy zasięgu żeby zadzwonić po pomoc. Oczywiście właściciele a raczej agencja nie widzieli w tym nic złego mówiąc że jak nam nie odpowiada to możemy wyjechać, ale pieniędzy i tak nam nie oddadzą. Dzwniliśmy oczywiście też do booking przez który rezerwowaliśmy pobyt, który nas "olał" mówiąc, że pomoże nam znależć inny obiekt ale musimy od razu za niego zapłacić a potem dopiero złożyc reklamację. Porażka Krótko mówiąc chcecie mieć dobre wakacje trzymajcie się zarówno od booking, jak i tego biura z daleka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka