Dodaj do ulubionych

Czy ktoś już kupił ekspres z biedronki

06.11.12, 11:00
Jestem ciekawa, czy ktoś się skusił i wypróbował. Oglądałam, jest dość zwalisty i zajmuje dużo miejsca na blacie. Z drugiej strony ma aż 20 bar ciśnienia (zwykle domowe mają 16), a to powinno gwarantować ładną piankę. I do tego cena samego ekspresu i wkładów do niego jest bardzo przystępna. Chciałam kupić na prezent i szukam opinii o nim.
Obserwuj wątek
    • iwona402 Re: Czy ktoś już kupił ekspres z biedronki 06.11.12, 13:35
      Kilka dni temu mój mąż kupił w Biedronce czarny ekspres do kawy na kapsułki , chyba ITALICO. Postawił to urządzenie przy swoim kąciku komputerowym i nawet bym nie wiedziała o jego istnieniu ( nie piję w ogóle kawy), ale zainteresowałam się jakimiś dziwnymi dźwiękami wydobywającymi się z jego jaskini- jakby wiertarka , lub podobny sprzęt . Miałam nadzieję, że nareszcie zabrał się za wiercenie dziur pod szafkę, która czeka na to już od 3 miesięcy, ale niestety - próżne nadzieje- to tylko ekspres do kaw - zbyt głośny. Wielkość jest raczej w porządku. Jak dla mnie to zbędny grat, nie posiada spieniacza do mleka i nie wiadomo jak długo będą w Biedronce kapsułki do niego. Sama nigdy bym tego nie kupiła, tym bardziej że nie mam w kuchni miejsca na blacie
      • jagodamalina Re: Czy ktoś już kupił ekspres z biedronki 06.11.12, 16:57
        Iwona, dziękuję za odzew. A mogłabyś jeszcze dla mnie spróbować tej kawy smile i podzielić się wrażeniami smakowymi oraz wizualnymi (ma tę piankę, czy nie?).
        Mój ekspres też jest dosyć głośny. A jeśli chodzi o kapsułki, to mam nadzieję, że biedronka nie wycofa się z tego, zwłaszcza, że obserwuję dość kosztowną promocję. Ale decyzji jeszcze nie podjęłam.
        • iwona402 Re: Czy ktoś już kupił ekspres z biedronki 06.11.12, 18:56
          Jak pisałam wcześniej nie piję kawy, bo po prostu mi nie smakuje. Widziałam u męża,że kawa ma lekką piankę która dosyć szybko znika. Z ekspresu wylewa się niezbyt duża filiżanka kawy ok 150ml, małżonek do tej pory był zwolennikiem kawy sypanej, ale twierdzi że smakuje mu z tego ekspresu.
          • jagodamalina Re: Czy ktoś już kupił ekspres z biedronki 06.11.12, 19:16
            Wielkie dzięki. 150 ml to duża porcja, ja robię espresso 30 - 40 ml.
          • lirio Re: Czy ktoś już kupił ekspres z biedronki 06.11.12, 19:18
            A mogłabyś zmierzyć kapsułkę - wysokość, średnicę na dole i na górze - będę niezwykle wdzięczna. Chcę sprawdzić czy pasują do tchibo.
            • magdalaena1977 Re: Czy ktoś już kupił ekspres z biedronki 06.11.12, 19:55
              Tu już sprawę rozgryźli:
              nasza-biedronka.pl/printview.php?t=1651&start=0&sid=624a5cd8400cd648b35c20ba2702823b
              i wyszło im, że kapsułki nie pasują do niczego, co jest na naszym rynku.

Trochę szkoda, bo spróbowałabym, jak smakują w moim kapsułkowcu Tchibo.

Z drugiej strony przewiduję, że po pewnym czasie cena skoczy do standardowej 1 zł za kapsułkę.
              • magdalaena1977 Re: Czy ktoś już kupił ekspres z biedronki 06.11.12, 19:58
                i jeszcze jedno - podobno kapsułki są mniejsze niż innych firm (mają tylko 6g kawy)
                • aankaa Re: Czy ktoś już kupił ekspres z biedronki 06.11.12, 23:09
                  wprawdzie nad ekspresem wisi kawałek papieru, że gwarantują stałą dostępność kapsułek ale nie wierzyłabym. Kupiłam (kiedyś) świetny pochłaniacz wilgoci + parę pudełek wkładów i ... teraz mogę go wrzucić do ekośmieci
                  • mieszko02 Re: Czy ktoś już kupił ekspres z biedronki 07.11.12, 10:25
                    ostatnio były wkłady do pochłaniacza wilgoci...
                  • paoloman Re: Czy ktoś już kupił ekspres z biedronki 07.12.12, 12:58
                    Ja kupiłem i polecam. Kawa jest bardzo dobra. I powiem, że nie kupowałem w ciemno. Miałem okazję dokładnie przetestować ten ekspres i kawę robioną przez niego przed zakupem. Dopiero jak stwierdziłem, że jest dobrze - pojechałem kupić. Moim zdaniem kawa niczym nie ustępuje innym markowym ekspresom ciśnieniowy. Powiem tak pijam często kawę z ekspresu jura - świeżo mielona kawa, spieniacz mleka regulacja mocy kawy itp i powiem, że kawa z italico jest porównywalna. Cena ekspresu Jura 3800 zł. Dotakowo, bałagan przy ekspresie, non stop czyszczenie - nie warto. Ten z biedronki jest tani, praktyczny i kawa jest naprawdę świetna - po co przepłacać - skoro za niewielkie pieniądze ma się naprawdę wysokiej jakości kawę.
                    • anetapzn Re: Czy ktoś już kupił ekspres z biedronki 08.12.12, 08:17
                      paoloman napisał:

> Ja kupiłem i polecam. Kawa jest bardzo dobra.
                      Mo
                      > im zdaniem kawa niczym nie ustępuje innym markowym ekspresom ciśnieniowy. Powie
                      > m tak pijam często kawę z ekspresu jura - świeżo mielona kawa, spieniacz mleka
                      > regulacja mocy kawy itp i powiem, że kawa z italico jest porównywalna. Cena eks
                      > presu Jura 3800 zł. Dotakowo, bałagan przy ekspresie, non stop czyszczenie - ni
                      > e warto. Ten z biedronki jest tani, praktyczny i kawa jest naprawdę świetna - p
                      > o co przepłacać - skoro za niewielkie pieniądze ma się naprawdę wysokiej jakośc
                      > i kawę.

Taaa, kawa wsadzona do kapsułek przez Biedronkę jest na pewno o wiele lepszą kawą niż dobrej jakości parzona w porządnym ekspresie ciśnieniowym.
                      Aż się gorzej robi czytając takie bzdury.
    • gazeta.pl.login Re: Czy ktoś już kupił ekspres z biedronki 07.11.12, 16:58
      Nie kupilam i nie planuje.
      Po pierwsze: jesli tak jak inni pisza mozna tam uzywac kapsulki tylko jednej firmy to znaczy ze bylabym uzaleznioniona od ich cenowego "widzimisie". No bo jak mi cena za kapsulke w przyszlosci nie bedzie odpowiadac to pic kawy nie musze smile
      Poza tym przeliczcie prosze ile wedlug nich kosztuje kg takiej kawy jesli jedna kapsulka ma 6gr smile
      • jagodamalina Re: Czy ktoś już kupił ekspres z biedronki 07.12.12, 21:45
        Ostatecznie zdecydowałam się kupić ekspres z lidla - można w nim parzyć każdą kawę: i mieloną i w padsach, a także spieniać mleko. Wypróbowałam, czy działa i jestem zadowolona - kawa pokryła się grubą warstwą pianki, w smaku też dobra. Oczywiście, zaraz z powrotem zapakowałam, bo to prezent, ale żałuję, że sobie też nie kupiłam, bo mam dolce gusto i strasznie drogo wychodzi. Dobrze, że pojechałam rano, bo w ciągu 10 minut wszystkie ekspresy zostały wykupione, byli tacy, co brali po dwie i trzy sztuki.
    • mamaoliwki7 Re: Czy ktoś już kupił ekspres z biedronki 06.02.13, 20:27
      Ekspres z biedronki jest fajny ja już doszłam do tego jaki to ekspres i wiem ze kapsułki z biedronki pasuja też do kilku innyh ekspresów produkowanych na tych samych podzespołach ale pod innymi nazwami jest nawet jeden ekspres super ze spieniaczem na mleko do którego tez kapsułki italico pasują
      • margolinas1 Re: Czy ktoś już kupił ekspres z biedronki 11.08.13, 22:55
        a jaki to?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka