Gość: Bobek_Gościnny IP: *.man.czest.pl 01.03.07, 00:41 Chcę oświadczyć się mojej dziewczynie. Czy kupno pierścionka w tym salonie jubilerskim to dobry pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: doc dog Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.prenet.pl 01.03.07, 07:13 Nie. Wzornictwo może i fajne ale chore ceny i beznadziejna obsługa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 07:41 duzy wybor i ładne pierscionki sa w Auchan na Poczesnej, rowniez fajne sa wu jubilera obok Rossmana w Alejach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: 86.40.199.* 02.03.07, 12:21 hmmm - jubiler kolo Rossmana ... Tam wlasnie kupilismy obraczki, wszystko bylo pieknie i ladnie az do momentu kiedy przyszlam ze swoja obraczka do powiekszenia. Bardzo ladnie poprosilam wyfiokowana ksiezniczke stojaca za lada o zwiekszenie obraczki o pol rozmiaru, a ona zaczela odstawiac fochy ... Nagle zlecialala sie obsluga z calego sklepiku i wszystkie trzy panienki zaczely mowic dokladnie te same bzdury co pierwsza pani. Dalam sobie swiaety spokoj i poszlam na ul. Krakowska - tam bez zadnego wydziwiania zrobili to o co poprosilam - na miejscu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadzieja Brawo;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 12:16 Po pierwsze GARULACJE:) Po drugie, moja mama ma mnóstwo bajerów z tej firmy, fak ceny ma hm...wygórowane ale naprawdę nic się z nimi nie dzieje.Widać że ejst to piękna robota Po trzecie, masz gwarancję że no.nie wypadnie oczko z pierścionka itd, oni poprostu nie dopuszczą do tego Po czwarte: Jeżli nie Kruk, polecam Apart'a ma renome Kruka. A ceny?szczerze? nie pamietam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 22:20 Kruka szczerze odradzam,chyba że nie masz co robić z pieniędzmi!Na Krakowskiej jest jubiler,ale ten bliżej Alei,schodzi się po kilku schodkach w dół,po prawej jest lustro,po lewej bizuteria.Facet sam robi biżuterię i ma naprawdę KONKURENCYJNE ceny.Mój mąż kupił tam piękny pierścionek z dużym,dobrej jakości brylantem(potwierdzone gdzie indziej;-)za około 1 tyś.zł mniej niz u jubilerów w Alejach czy nawet Aparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jubiler Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.zana.trustnet.pl 01.03.07, 22:35 witaj,sam jak widzisz mieszkancy nie pomogą Tobie w wyborze:-)powinieneś sam zdecydowac i kierować się gustem dziewczyny,najlepiej jak bys z nią porozmawiał co do oczekiwań,gustu chyba ze juz sama zdecydowała i wybrała .W innym przypadku poprostu zapytaj jej,druga sprawa to kwota,inni sugerują tu ze najtaniej czy najładniej to tu czy tu,ale przeciez jedno i drugie to indywidualna sprawa.Wybierz coś wyjątkowego bo to na całe życie:-)Jesli zalezy Ci zeby było tanio to musisz pochodzic po sklepach.Osobiście sama mam wieksze zaufanie do firm z tradycją powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 22:38 oj,ja tez bym chciala pierscionek zareczynowy!slyszysz kochanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twój Misio Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 08:30 Słyszę. Kocham Cię! :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zubozała Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 11:52 kupno pierscionka czy to w firmie o której mowa czy gdzie indziej to chwilowy kaprys dobrobytu.przymuszona zyciem chciałam sprzedac swój waga 6 gr brylant 0.30 karata szlif amsterdamski przedwojenny (po mamie) i co usłyszałam.Odkupia ale za 800 zł.albo w komis i najpierw -oj ,niedobrze stara robota przedwojenna, szlif niemodny.itd,itp.płacisz za wyczyszczenie za wycene i dowiadujesz sie ze pierscionek uwazany za "klejnot"rodzinny wart jest po wszystkim 1500 zł.Zastanów się ile zapłacisz w sklepie.Ponizej 3000 nie schodza.a wiec lepiej odłóż w bezpieczne miejsce pieniadze i zadowól sie czymś zwykłym albo pojedzcie na wycieczke chocby do Tunezji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ele Gancki Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 08:32 W.Kruk -> tam się płaci przede wszystkim za markę. Proponuję sklep jubilererski w Auchan. Mają tam niebywałą biżuterię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 11:31 zakup pierścionka u kruka to bardzo dobry pomysł bo to firma z klasą, mają eleganckie wzory i pewne kamienie a nie jakieś podrabiane owszem można przyoszczędzić i kupić w auchan ale to nie jest miejsce które bym polecała.przecież na cenę brylantu nie wpływa tylko wielkość ale też czystość kamienia a te które widziałam u jubilera w auchan nie były pierwszej czystości. jeżeli chcesz żeby pierścionek zaręczynowy był prawdziwą pamiątką kup u kruka.nie daj się skusić częstochowskim jubilerom. ładne pierścionki są też z firmy Yes w sklepiku w hotelu Patria, ale wybór troszkę mniejszy i słabszej jakości kamienie. życzę udanego wyboru, jeżeli będziesz miał jakieś pytania to chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iskierkaaa Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 12:09 NIE !! Nigdy w życiu Kruk po 1. cena... ale pomijając ją - w końcu miłość i kobieta Twojego zycia są bezcenne :) Kupowałam tam kiedyś złote kolczyki - po niecałym roku odkleiły się cyrkonie - nie obyło się bez reklamacji. Chwilkę poźniej, kupiłam bransoletkę z białego oraz żółtego złota. Dosłownie po miesiącu bransoletka się rozpadła - nadmieniam, że użytkowałam ją w normalny sposób o nic nie zahaczyłam. Oczywiście postanowiłam reklamować, reklamacja została pozytywnie rozpatrzona. Nie minęło kilka miesięcy bransoletka znowu się zerwała... i znów reklamacja.... Skończyło się na tym, że pozwolono mi wybrać inny model bransoletki a w ramach rekompensaty dołożono jeszcze srebrny pierścionek oraz czekoladki Lindt. Zdecydowanie wolałabym by nie przechodzić takich ekscesów z bizuterią od Kruka niż później otrzymywac prezenty w ramach przeprosin. Również polecam jubilera w Auchan - mam stamtąd pierścionej zaręczynowy z diamentem i od 5 lat wszystko z nim OK. Ponadto ceny też zdecydowanie lepsze. Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 45829726 Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 12:41 co to za reklamowanie wiejskiego auchan?jezeli tam sa ładne pierscionki zareczynowe to gratuluje gustu(hahaha)a w kruku wcale nie jest tak drogo jak chcesz to kupisz nawet za 200zł pierscionekale i za 3000zł tez.ale podaruj w tej wyjatkowej chwili kobiecie troche luksusu jakim jest kruk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BMW Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 19:52 Zaręczyny są jedyne w swoim rodzaju a jezeli tak naprawde się kocha drugą osobę to nie jest ważne czy to jest Kruk czy jakiś inny sklepik z biżuterią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 13:07 pomijając fatalną obsługę w Kruku, jakość biżuterii też pozostawia wiele do życzenia. Kruk nie wystawia tylko swoich wzorów, ma też biżuterię różnych producentów i pewnie dlatego nie jest w stanie kontrolowac jakości. Jeśli chodzi o jubilera na Krakowskiej, ten pierwszy idac od kościoła św,Zygmunta, wypowiem się niebawem :) zamówiliśmy u niego obrączki wg naszego wzoru - pierwsze wrażenie pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 13:44 Ja nie rozumiem, czy to naprawdę takie ważne jakiej "firmy" jest pierścionek i ile kasy kosztował. Dla mnie to jest najzwyklejszy w świecie snobizm - firmowe, drogie=dobre. Mówj pierścionek zaręczynowy kupowany był u jubilera koło Rossmana. Nie patrzałam na firmę, ani na cenę, ale na wygląd. Miał się mnie podobać a nie innym. Czy cena pierścionka swiadczy o tym jak On kocha Ją? Bo jeśli tak, to życzę powodzenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 00:18 Alu,kupiliśmy z meżem obrączki właśnie u tego jubilera na Krakowskiej i jesteśmy bardzo zadowoleni.Cena przystępna.Do tego nie było problemów ze zmianą rozmiaru obrączki,a jest ona z białego i żółtego złota.Ceny pierścionków z brylantem też przystępne,a brylanty są dobrej jakości i czystości,co potwierdza dołaczony do nich certyfikat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 00:26 ty bobek, pogieło cie???????????? przecież ona jest paskudna i brzydal !!!! wszyscy to wiedzą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: 80.54.174.* 03.03.07, 20:59 tak tylko u kruka mozesz reklamowac a idz zareklamuj na krakowskiej to zobaczysz co wtedy bedziesz pisala to nie chodzi wcale o snobizm , bo u kruka sa rozne ceny tak jak pisala ktoras z pan , sa tez promocje ,trzeba zapytac ile kosztuje gram zlota w wyrobie to ma sie podobac dziewczynie a nie wazne u kogo bedzie kupiony tylko wazna jest reklamacja .boz tym trzeba sie liczyc zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagi Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: 212.160.86.* 04.03.07, 10:40 polecam Swiat Złota czyli Auchan,mam ładny pierscionek o oryginalnym wygladzie szkoda ze sie w zw nie uklada ale pierscionek bardzo ładny i z brylantem chociaz nie to najwazniejsze....jak sie ludzie kochaja to i srebro moze byc najwazniejsza MIŁOSC pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 00:22 jolu no sorry,ale jeżeli JEDYNYM KRYTERIUM wyboru pierścionka ma być dogodna możliwość REKLAMACJI...to brak mi słów....Na Krakowskiej faktycznie niczego nie reklamowałam,bo NIE BYŁO TAKIEJ POTRZEBY!Moim zdaniem bardzo żle świadczy o Kruku to,że jego bizuteria jest,z tego co tu przeczytałam,dość często reklamowana:-/I to ma byc super firma?Nie,dziękuję za "psującego się" Kruka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: 85.195.119.* 04.03.07, 00:25 hh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 10:56 kupowalem w Gold Art i oboje bylismy bardzo zadowoleni. Cena do przelkniecia, a wybor w porownaniu do Kruka duzo wiekszy - zreszta to nie styl mojej zony. W kruku jest pusto w gablotach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 19:17 Ja nie tak dawno dostałam pierścionek zareczynowy właśnie od kruka - jest śliczny, niestety okazało się ze jest za duży. Nie było to jednak problemem bezpłatnie w ciągu tego samego dnia pomniejszono go dla mnie. Jestem bardzo zadowolona - polecam - obsługa też bardzo miła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kari Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: 212.87.241.* 04.03.07, 20:57 Potwierdzam słowa Joli, ja też mam pierścionek zaręczynowy z firmy Kruk, również w ciągu jednego dnia zmniejszono mi go bezpłatnie. Firma jest bardzo solidna, polecam szczerze. Wszelkie reklamacje są uwzględniane, dostajesz certyfikaty do brylantów, masz pewność swojego zakupu i wydanych pieniędzy. Przy zakupie poproś o kartę stałego klienta. Gratuluję zaręczyn, wszystkiego dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerda Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.zana.trustnet.pl 04.03.07, 21:36 My kupowalismy pierścionek w Kielcach.Nie pamiętam ulicy ale to jest duży deptak,obsługa fantastyczna,ceny zbliżone do Częstochowy ale wzory całkowicie inne. Odpowiedz Link Zgłoś
mikita10 Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy 05.03.07, 13:46 Przy malutkich brylancikach to cena pierścionka jest niezależna od jakości kamienia. Kupowałam (a raczej mój wtedy przyszły mąż) kupował w Aparcie i przed zakupem oglądałam certyfikaty i były różne jakościowo, a cenowo to samo. Mnie się najbardziej pierścionki podobały w Yes i Aparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nancy Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 16:04 Ja rowniez mam pierscionek z Kruka. Nosilam go 5 dni i jedna czesc pierscionka odpadla. Dziwi mnie, ze tak prestizowa firma pozwala sobie na wydawanie nie dokonca poprawnie zrobionych pierscionkow z kamieni szlachetnych. Reklamacja zostala uwzgledniona natychmiast bez zadnych problemow. Pierscioneczek bedzie do odbioru za dwa dni. Widac jednak, ze to nie salon, w ktorym pierscionek zostal kupiony swiadczy o jakosci pierscionka a jego solidne wykonanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktosssia Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 16:11 Czy to naprawdę istotne -Kruk albo inna firma? Brylant, cyrkonia, perła...? Ja swój pierścionek zaręczynowy nosiłam tylko do ślubu, od trzech lat go nie noszę. I żyję Odpowiedz Link Zgłoś