Dodaj do ulubionych

W.Kruk - pierścionek zaręczynowy

IP: *.man.czest.pl 01.03.07, 00:41
Chcę oświadczyć się mojej dziewczynie. Czy kupno pierścionka w tym salonie
jubilerskim to dobry pomysł?
Obserwuj wątek
    • Gość: doc dog Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.prenet.pl 01.03.07, 07:13
      Nie. Wzornictwo może i fajne ale chore ceny i beznadziejna obsługa.
      • Gość: agata Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 07:41
        duzy wybor i ładne pierscionki sa w Auchan na Poczesnej, rowniez fajne sa wu
        jubilera obok Rossmana w Alejach:)
        • Gość: ... Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: 86.40.199.* 02.03.07, 12:21
          hmmm - jubiler kolo Rossmana ... Tam wlasnie kupilismy obraczki, wszystko bylo
          pieknie i ladnie az do momentu kiedy przyszlam ze swoja obraczka do
          powiekszenia. Bardzo ladnie poprosilam wyfiokowana ksiezniczke stojaca za lada o
          zwiekszenie obraczki o pol rozmiaru, a ona zaczela odstawiac fochy ... Nagle
          zlecialala sie obsluga z calego sklepiku i wszystkie trzy panienki zaczely mowic
          dokladnie te same bzdury co pierwsza pani. Dalam sobie swiaety spokoj i poszlam
          na ul. Krakowska - tam bez zadnego wydziwiania zrobili to o co poprosilam - na
          miejscu !!!
      • Gość: Nadzieja Brawo;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 12:16
        Po pierwsze GARULACJE:)
        Po drugie, moja mama ma mnóstwo bajerów z tej firmy, fak ceny ma
        hm...wygórowane ale naprawdę nic się z nimi nie dzieje.Widać że ejst to piękna
        robota
        Po trzecie, masz gwarancję że no.nie wypadnie oczko z pierścionka itd, oni
        poprostu nie dopuszczą do tego
        Po czwarte: Jeżli nie Kruk, polecam Apart'a ma renome Kruka. A ceny?szczerze?
        nie pamietam;)
    • Gość: żona Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 22:20
      Kruka szczerze odradzam,chyba że nie masz co robić z pieniędzmi!Na Krakowskiej
      jest jubiler,ale ten bliżej Alei,schodzi się po kilku schodkach w dół,po prawej
      jest lustro,po lewej bizuteria.Facet sam robi biżuterię i ma naprawdę
      KONKURENCYJNE ceny.Mój mąż kupił tam piękny pierścionek z dużym,dobrej jakości
      brylantem(potwierdzone gdzie indziej;-)za około 1 tyś.zł mniej niz u jubilerów
      w Alejach czy nawet Aparcie.
    • Gość: jubiler Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.zana.trustnet.pl 01.03.07, 22:35
      witaj,sam jak widzisz mieszkancy nie pomogą Tobie w wyborze:-)powinieneś sam
      zdecydowac i kierować się gustem dziewczyny,najlepiej jak bys z nią porozmawiał
      co do oczekiwań,gustu chyba ze juz sama zdecydowała i wybrała .W innym przypadku
      poprostu zapytaj jej,druga sprawa to kwota,inni sugerują tu ze najtaniej czy
      najładniej to tu czy tu,ale przeciez jedno i drugie to indywidualna
      sprawa.Wybierz coś wyjątkowego bo to na całe życie:-)Jesli zalezy Ci zeby było
      tanio to musisz pochodzic po sklepach.Osobiście sama mam wieksze zaufanie do
      firm z tradycją powodzenia.
    • Gość: agata Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 22:38
      oj,ja tez bym chciala pierscionek zareczynowy!slyszysz kochanie?
      • Gość: Twój Misio Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 08:30
        Słyszę. Kocham Cię! :*
      • Gość: zubozała Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 11:52
        kupno pierscionka czy to w firmie o której mowa czy gdzie indziej to chwilowy
        kaprys dobrobytu.przymuszona zyciem chciałam sprzedac swój waga 6 gr brylant
        0.30 karata szlif amsterdamski przedwojenny (po mamie) i co usłyszałam.Odkupia
        ale za 800 zł.albo w komis i najpierw -oj ,niedobrze stara robota przedwojenna,
        szlif niemodny.itd,itp.płacisz za wyczyszczenie za wycene i dowiadujesz sie ze
        pierscionek uwazany za "klejnot"rodzinny wart jest po wszystkim 1500
        zł.Zastanów się ile zapłacisz w sklepie.Ponizej 3000 nie schodza.a wiec lepiej
        odłóż w bezpieczne miejsce pieniadze i zadowól sie czymś zwykłym albo pojedzcie
        na wycieczke chocby do Tunezji
    • Gość: Ele Gancki Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 08:32
      W.Kruk -> tam się płaci przede wszystkim za markę. Proponuję sklep jubilererski
      w Auchan. Mają tam niebywałą biżuterię.
    • Gość: gosia Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 11:31
      zakup pierścionka u kruka to bardzo dobry pomysł bo to firma z klasą, mają
      eleganckie wzory i pewne kamienie a nie jakieś podrabiane owszem można
      przyoszczędzić i kupić w auchan ale to nie jest miejsce które bym
      polecała.przecież na cenę brylantu nie wpływa tylko wielkość ale też czystość
      kamienia a te które widziałam u jubilera w auchan nie były pierwszej czystości.
      jeżeli chcesz żeby pierścionek zaręczynowy był prawdziwą pamiątką kup u
      kruka.nie daj się skusić częstochowskim jubilerom. ładne pierścionki są też z
      firmy Yes w sklepiku w hotelu Patria, ale wybór troszkę mniejszy i słabszej
      jakości kamienie. życzę udanego wyboru, jeżeli będziesz miał jakieś pytania to
      chętnie odpowiem.
    • Gość: iskierkaaa Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 12:09
      NIE !!

Nigdy w życiu Kruk po 1. cena... ale pomijając ją - w końcu miłość i kobieta
      Twojego zycia są bezcenne :)

Kupowałam tam kiedyś złote kolczyki - po niecałym roku odkleiły się cyrkonie -
      nie obyło się bez reklamacji.

Chwilkę poźniej, kupiłam bransoletkę z białego oraz żółtego złota.
      Dosłownie po miesiącu bransoletka się rozpadła - nadmieniam, że użytkowałam ją w
      normalny sposób o nic nie zahaczyłam.
      Oczywiście postanowiłam reklamować, reklamacja została pozytywnie rozpatrzona.
      Nie minęło kilka miesięcy bransoletka znowu się zerwała... i znów reklamacja....
      Skończyło się na tym, że pozwolono mi wybrać inny model bransoletki a w ramach
      rekompensaty dołożono jeszcze srebrny pierścionek oraz czekoladki Lindt.
      Zdecydowanie wolałabym by nie przechodzić takich ekscesów z bizuterią od Kruka
      niż później otrzymywac prezenty w ramach przeprosin.

Również polecam jubilera w Auchan - mam stamtąd pierścionej zaręczynowy z
      diamentem i od 5 lat wszystko z nim OK.
      Ponadto ceny też zdecydowanie lepsze.

Pozdrawiam!!
    • Gość: 45829726 Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 12:41
      co to za reklamowanie wiejskiego auchan?jezeli tam sa ładne pierscionki
      zareczynowe to gratuluje gustu(hahaha)a w kruku wcale nie jest tak drogo jak
      chcesz to kupisz nawet za 200zł pierscionekale i za 3000zł tez.ale podaruj w tej
      wyjatkowej chwili kobiecie troche luksusu jakim jest kruk
      • Gość: BMW Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 19:52
        Zaręczyny są jedyne w swoim rodzaju a jezeli tak naprawde się kocha drugą osobę
        to nie jest ważne czy to jest Kruk czy jakiś inny sklepik z biżuterią
    • Gość: ala Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 13:07
      pomijając fatalną obsługę w Kruku, jakość biżuterii też pozostawia wiele do
      życzenia. Kruk nie wystawia tylko swoich wzorów, ma też biżuterię różnych
      producentów i pewnie dlatego nie jest w stanie kontrolowac jakości.

Jeśli chodzi o jubilera na Krakowskiej, ten pierwszy idac od kościoła
      św,Zygmunta, wypowiem się niebawem :) zamówiliśmy u niego obrączki wg naszego
      wzoru - pierwsze wrażenie pozytywne.
      • Gość: ja Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 13:44
        Ja nie rozumiem, czy to naprawdę takie ważne jakiej "firmy" jest pierścionek i
        ile kasy kosztował. Dla mnie to jest najzwyklejszy w świecie snobizm - firmowe,
        drogie=dobre.
        Mówj pierścionek zaręczynowy kupowany był u jubilera koło Rossmana. Nie
        patrzałam na firmę, ani na cenę, ale na wygląd. Miał się mnie podobać a nie
        innym.
        Czy cena pierścionka swiadczy o tym jak On kocha Ją? Bo jeśli tak, to życzę
        powodzenia.

Pozdrawiam.
    • Gość: ania Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 00:18
      Alu,kupiliśmy z meżem obrączki właśnie u tego jubilera na Krakowskiej i
      jesteśmy bardzo zadowoleni.Cena przystępna.Do tego nie było problemów ze zmianą
      rozmiaru obrączki,a jest ona z białego i żółtego złota.Ceny pierścionków z
      brylantem też przystępne,a brylanty są dobrej jakości i czystości,co potwierdza
      dołaczony do nich certyfikat
    • Gość: marian Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 00:26
      ty bobek, pogieło cie????????????

przecież ona jest paskudna i brzydal !!!! wszyscy to wiedzą!
      • Gość: jola Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: 80.54.174.* 03.03.07, 20:59
        tak tylko u kruka mozesz reklamowac a idz zareklamuj na krakowskiej to
        zobaczysz co wtedy bedziesz pisala to nie chodzi wcale o snobizm , bo u kruka
        sa rozne ceny tak jak pisala ktoras z pan , sa tez promocje ,trzeba zapytac ile
        kosztuje gram zlota w wyrobie to ma sie podobac dziewczynie a nie wazne u
        kogo bedzie kupiony tylko wazna jest reklamacja .boz tym trzeba sie liczyc
        zawsze
        • Gość: gagi Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: 212.160.86.* 04.03.07, 10:40
          polecam Swiat Złota czyli Auchan,mam ładny pierscionek o oryginalnym wygladzie
          szkoda ze sie w zw nie uklada ale pierscionek bardzo ładny i z brylantem
          chociaz nie to najwazniejsze....jak sie ludzie kochaja to i srebro moze byc
          najwazniejsza MIŁOSC pozdrawiam
    • Gość: ania Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 00:22
      jolu no sorry,ale jeżeli JEDYNYM KRYTERIUM wyboru pierścionka ma być dogodna
      możliwość REKLAMACJI...to brak mi słów....Na Krakowskiej faktycznie niczego nie
      reklamowałam,bo NIE BYŁO TAKIEJ POTRZEBY!Moim zdaniem bardzo żle świadczy o
      Kruku to,że jego bizuteria jest,z tego co tu przeczytałam,dość często
      reklamowana:-/I to ma byc super firma?Nie,dziękuję za "psującego się" Kruka
    • Gość: ja Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: 85.195.119.* 04.03.07, 00:25
      hh
    • Gość: lol Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 10:56
      kupowalem w Gold Art i oboje bylismy bardzo zadowoleni. Cena do przelkniecia, a
      wybor w porownaniu do Kruka duzo wiekszy - zreszta to nie styl mojej zony. W
      kruku jest pusto w gablotach.
      • Gość: Jola Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 19:17
        Ja nie tak dawno dostałam pierścionek zareczynowy właśnie od kruka - jest
        śliczny, niestety okazało się ze jest za duży. Nie było to jednak problemem
        bezpłatnie w ciągu tego samego dnia pomniejszono go dla mnie. Jestem bardzo
        zadowolona - polecam - obsługa też bardzo miła.
        • Gość: kari Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: 212.87.241.* 04.03.07, 20:57
          Potwierdzam słowa Joli, ja też mam pierścionek zaręczynowy z firmy Kruk,
          również w ciągu jednego dnia zmniejszono mi go bezpłatnie. Firma jest bardzo
          solidna, polecam szczerze. Wszelkie reklamacje są uwzględniane, dostajesz
          certyfikaty do brylantów, masz pewność swojego zakupu i wydanych pieniędzy.
          Przy zakupie poproś o kartę stałego klienta. Gratuluję zaręczyn, wszystkiego
          dobrego
    • Gość: gerda Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.zana.trustnet.pl 04.03.07, 21:36
      My kupowalismy pierścionek w Kielcach.Nie pamiętam ulicy ale to jest duży
      deptak,obsługa fantastyczna,ceny zbliżone do Częstochowy ale wzory całkowicie inne.
      • mikita10 Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy 05.03.07, 13:46
        Przy malutkich brylancikach to cena pierścionka jest niezależna od jakości
        kamienia. Kupowałam (a raczej mój wtedy przyszły mąż) kupował w Aparcie i przed
        zakupem oglądałam certyfikaty i były różne jakościowo, a cenowo to samo.
        Mnie się najbardziej pierścionki podobały w Yes i Aparcie.
    • Gość: Nancy Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 16:04
      Ja rowniez mam pierscionek z Kruka. Nosilam go 5 dni i jedna czesc pierscionka
      odpadla. Dziwi mnie, ze tak prestizowa firma pozwala sobie na wydawanie nie
      dokonca poprawnie zrobionych pierscionkow z kamieni szlachetnych. Reklamacja
      zostala uwzgledniona natychmiast bez zadnych problemow. Pierscioneczek bedzie
      do odbioru za dwa dni. Widac jednak, ze to nie salon, w ktorym pierscionek
      zostal kupiony swiadczy o jakosci pierscionka a jego solidne wykonanie.
      • Gość: Ktosssia Re: W.Kruk - pierścionek zaręczynowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 16:11
        Czy to naprawdę istotne -Kruk albo inna firma? Brylant, cyrkonia, perła...? Ja
        swój pierścionek zaręczynowy nosiłam tylko do ślubu, od trzech lat go nie noszę.
        I żyję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka