Dodaj do ulubionych

Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem

10.05.12, 13:44
Chciałabym się dowiedzieć jakie pieluszki preferujecie. Wypróbowałam już kilka marek na moim niespełna 3 mies. synku i zawsze jest coś nie tak, np. dość długo stosowałam pieluszki Happy, ale w nich kupka przelatuje nogawką a nawet górą na plecki, pieluszki Baby Dream - bardzo śmierdzą i od razu dostał wysypki, natomiast Huggiesy także przeciekały. Chyba jeszcze najlepsze są Pampersy ale są najdroższe.
Obserwuj wątek
    • kondolyza Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 10.05.12, 13:52
      jeśli pieluchy Ci przeciekają to wg mnie używasz za małych rozmiarów.

a co do jakości-ja przetestowałam chyba absolutnie wszystkie. najlepsze wg mnie są Dada premium z Biedronki (nie mylić ze starymi dada-były słabe)
      *huggiesy-niezłe, używamy zamiennie z dada, jesli wyjezdzam i nie biedronki, przypadła mi do gustu zwłaszcza wersja eko z powłoką bawełnianą jak w newbornach, mało plastiku,folii
      *pampersy tradycyjne, zielone-masakrycznie śmierdzą folią/chemią/plastikiem i drogie, ale nie przeciekają, i są dość miękkie i cienkie bo takie lubię, ale co z tego jak się dziecko w nich zaparza
      *pampers little walkers różowe majteczki dla dziewczynek-kiepskie, bo grube i sztywne
      *bella happy-masakra-sztywne, grube, dziecko w nich nie ma zwobody ruchów nóg, nie wspominając już o wyglądzie, komforcie i zaparzaniu się od grubości.
      *lidl - nazwy nie pamiętam, ale fatalne-grube, sztywne, jak bella happy
      *pampers sleep&play - niezłe, niezbyt drogie, fajnie że cienkie, ale mają sztywne taśmy do zapięć, nie mają tam gumki, żadnej elastyczności, więc one są raczej do sleep a nie do playsmile
      *pampers premium care - strasznie drogie, fajne że cienkie, ale to dopiero przy starszym dziecku uznałam że są ok, jak dziecko było malutkie, to nie wiem czy kwestia rozmiarów małych-ale rozwarstwiała się siateczka-powłoka która jest na ich powierzchni i przyklejała się do skóry dziecka, więc to było straszne...
      • kleopatra1i2 Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 10.05.12, 14:11
        nie sądzę żeby rozmiary były za małe, bo kilogramami się zgadzają, a mimo to właśnie są szpary na nóżkach i na pleckach i dlatego wszystko wypływa...
      • mfab83.hg Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 11.05.12, 21:53
        my używamy pamperów i nie mogę złego słowa powiedzieć. Przeciekają i to znak, że trzeba zwiększyć rozmiarsmile moim zdaniem nie śmierdzą, nie mamy odparzeń ani uczuleń. W nocy - o ile nie ma kupki, Synek śpi na 1 pieluszce.
      • ewa17 Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 20.09.12, 21:46
        dada są najlepsze!!! smile)) i cena oksmile
    • groszek221 Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 10.05.12, 13:53
      Ja przetestowałam hugissy, happy, papmersy i dady. Dla mnie w czołówce jest dada i pampersy. Dada kupuje w biedronce są dość grube w stosunku do papmersów ale sie naprawde sprawdzają. Nigdy nie pomyslalam, ze będe kupowac pieluchy w biedronce bo na poczatku bylam sceptyczna ale u nas naprawde sie sprawdzily i sa tanie . Oczywiscie zalezy od dziecka.
    • murwa.kac Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 10.05.12, 13:53
      babydream rossmana.

sprobuj sobie jeszcze toujours z lidla, dady z biedronki i bambino (w tesco sa).
      tanie i rewelacyjnie sie sprawdzaja.

zreszta - dady sa robione przez pampersa i tylko logo je rozni smile
      • kleopatra1i2 Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 10.05.12, 14:13
        co prawda nie robię zakupów w biedronce (nie mam w okolicy), ale może spróbuje kiedyś kupić , dzięki smile
        • maja-baja Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 10.05.12, 14:53
          Ja również polecam Dada, wcześniej używałam pampers ale ze względów ekonomicznych przerzuciłam się na pieluchy z biedronki i nie żałuję, no może żałuję jednego, tego że tak późno dopiero je zaczęłam kupować i niepotrzebnie tyle forsy wydawałam na pieluszki pampersa
          • lepsza.polowa Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 10.05.12, 16:32
            Ja też polecam pieluszki Dada :o) Przetestowałam Pampersy, Huggies, Happy, a te biedronkowe najlepiej nam odpowiadają, także cenowo.
    • moopsinka Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 10.05.12, 15:59
      Pieluchy różnych marek rzeczywiście różnią się między sobą znacznie, ale dotychczas nie spotkał mnie żaden większy zawód. Kupuję to co jest akurat w promocji i raczej nie mam preferencji, że musi być ten producent a nie inny. Używałam do tej pory już różnych wyrobów Pampers i Huggies, ogromna paczkę Bella Happy dostałam jako wyprawkę ze szpitala, produktami Rossmanna i Biedronki też nie pogardzę. U mnie nic nie przecieka (mały waży 6,5 kg, nosi rozm.3 zapinam dość ciasno i pilnuję wywiniętych falbanek), nie odparza się i nie zauważyłam, aby któreś z pieluch jakoś wyjątkowo śmierdziały chemią lub czymkolwiek. Jak do tej pory wszystkie spełniły swoje zadanie, choć zgodzę się, że Dada Premium mają chyba najkorzystniejszy stosunek ceny do jakości wink
    • mykejla Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 10.05.12, 16:42
      Zazwyczaj kupuję co jest w promocji (raz była mega paka huggies w Biedronce), ale faktycznie najczęściej są to Dada-premium z Biedronki. Pampersy marki Pampers dostajemy w prezencie od Dziadków tongue_out Jak był mniejszy to premium care, a teraz sleep&play. Zważywszy że dziecko spędza w pieluszce max 3h (a najczęściej mniej:/), to Dady się najbardziej opłacają smile

Choć Młody i tak na golasa najszczęśliwszy tongue_out
    • kijek82 Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 10.05.12, 18:39
      przetestowane-happy,dada,huggies,baby dream, pampersy wszystkie - wygrywa zdecydowanie i bezkonkurencyjnie klasyczny pampers(zielone) w kazdej kategorii
    • monikaa13 Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 10.05.12, 19:00
      Pampers - bardzo dobre, nic nie można im zarzucić, trochę droższe od innych
      Huggies - bardzo kiepskie, kiedyś kupiłam, przeciekały wszystkie, nie dla mnie
      Happy - oj nie, wielkie jakieś, twarde, nie polecam
      Rossman - bardzo dobre, praktycznie takie same jak Pampers tylko troszkę tańsze, polecam
      • memphis90 Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 12.05.12, 21:57
        > Rossman - bardzo dobre, praktycznie takie same jak Pampers
        ??? Przecież rossmanowe mają za wkład grubą warstwę ligniny (w pampkach jest jakiś tam żel)- w ogóle nie są takie, jak pampers. Ta lignina lubi zbijać się w twardy, niewygodny wałek, nawet, jak dziecko nie nasika. Ale nie odparzają i nie przesiąkają.
    • angi-e27 Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 10.05.12, 20:49
      Polecam pieluszki Dada, można kupić je w Biedronce, cena też niewygórowana, u nas zdały egzamin - nieprzeciekają. Z huggiesów nie byłam zadowolona, bo przeciekały.
    • hela_mela Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 10.05.12, 21:45
      Baby dream - dość dobre, tanie, rzadko przeciekają w promocji 43gr/szt
      Pampers premium care - najgorsze i najdroższe pieluchy jakich używałam, chcieliśmy opakowanie jak najszybciej zakończyć pieluchę zmienialiśmy co 3h. A i tak co druga przeciekała.
      Pampers sleep and play - nie przeciekały, ale ze względu na smród nie kupię ich więcej plus że widać jak jest kupa
      Baby Essential by tesco - zdecydowanie najlepsze pieluchy na polskim rynku, nie przeciekają, jednak po ostatniej podwyżce bardzo drogo wychodzą 55gr/szt. Są to pieluchy na noc u mnie.
      Bella Happy - bardzo dobre, rozmiarówkę mają zawyżoną w porównaniu do innych firm 1 i 2 bardzo dobre.
      Huggies New Born - bardzo dobre ale są mniejsze od innych pieluch, dlatego jak rozmiar się zmieni to przeciekają
      Huggies Dry - często przeciekają, piękne rysunki na pieluchach.
    • amy.27 Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 10.05.12, 22:40
      tylko dada z biedronki. mialam kazda pieluche jaka jest na rynku, babysreamy lidlowe, happy czy teskowe to szajs, pupa dziecka mokra, do tego sztywne tak ze jak dziecko chodzi to wyglada jakby mialo kwadratowy tylek i to uwiera miedzy nozkami. dady i pampersy zachowuja sie jak majtki sa cienkie i elastyczne. swietnie chlona. kiedys kupilam dade i pampersa, przetestowalam ze szklanka wody, przecielam, porownywalam zapiecia. to jest to samo, a 25 zeta roznicy na paczce. zreszta dade produkuje dla biedronki pampers wiec speawa jest jasna, po co przeplacac. ja jestem dada zachwycona.
    • spkasienka Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 10.05.12, 23:40
      Dada z biedronki podobno produkuje firma od pampersów.
    • mynia_pynia Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 11.05.12, 10:17
      Miałam rosmanowsie zwykłe i oko wink, huggisy czerwone i niebieskie, dady, happy, pampki wzykłe i premium.
      Zawsze używam 2 rodzajów pieluch: na noc pampers a na dzień reszta w zależności które w promocji były (ale lubię happy bo są bez zapachowe).
    • beata_i_fasolka Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 11.05.12, 13:24
      My stosujemy Pampersy Baby Dry. I dla nas one sa najlepsze. Po Huggiesach mial wysypke. Ale na poczatkunawet Pampersy przeciekaly, na plecach szczegolnie. Minelo kolo 2 miesiaca zycia.
    • thea19 Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 11.05.12, 13:51
      pampers premium care - najlepsze choc najdrozsze.
      pampers zielony - slabszy, grubsza pielucha, odrywaly mi sie rzepy
      pampers sleep &play - porazka - kulkowal sie wklad
      huggies - sztywne i przeciekaly ale mialy z tylu gumke
      innych nie uzywalam
    • czarna784 Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 11.05.12, 14:00
      u nas od poczatku pampers new born,ponziej active baby a teraz sleep and playdla mnie sa swietne,i tanie,a fimra dobra,tylko nie wiem czy dla 3-miesiecznego dzieckabo my zaczelismy stosowac jak mala miala 8 miesiecy.
      • sylwia175 Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 11.05.12, 14:12
        My uzywamy pampersow premium. Idealnie nam pasuja. Zielone tez, ale sa jakby mniejsze, albo zapiecie maja mniej elastyczne. Dzis zmotywowana przez was ruszam po pieluszki dadasmile
        • gosiaczek265 Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 11.05.12, 17:47
          JA używam pieluszek z rossmana babydream. I jak dla mnie one sa najlepsze. Oczywiście zaraz po zielonych pampersach. Po pomarańczowych pampersach i pieluszkach dada mega odparzenia i u starszego i u młodszej.
    • tomelanka Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 11.05.12, 20:49
      tez mialam wszystie pieluchy dostepne na rynku-tylko i wylacznie dada z biedronki, obecnie uzywam r. 4 i sa bezkonkurencyjne
    • ayleene Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 11.05.12, 21:32
      Wypróbowałam tylko kilka ale zdecydowanie dla nas numer jeden to Babydream- zawsze mieścił to co trzeba
      Potem Toujours - bardzo podobny wizualnie do Babydream ale mokre robią się zimne.
      Potem Pampers sleep and play - wygodny ale często rozsypuje się wkład , mokre kuleczki znajduje się na skórze dziecka
      Najgorzej wypadł Pampers Newborn nr 2 (zółto zielony wielka paka) - za cienkie a każdy jeden przeciekał na plecy i z każdej możliwej strony !!
      Jeszcze gorzej Gaga Tesco - za krótkie zapięcia po bokach, sztywne i przeciekające.

Teraz niestety jesteśmy pomiędzy rozmiarami 3 i 4 - waga 6,700 kg więc pieluchy albo za płytkie albo szpary na biodrach. Ostatecznie używam Babydream nr 4 tyle ze staranniej muszę je zapinać.
      • iskierka4 Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 11.05.12, 22:02
        Hugis tez przeciekaly. Najgorsze! Do 3 m-ca uzywalam tylko Pampers Premium Care bo byly to jedyne pieluchy ktore nie podraznialy i nie powodowaly podraznien. Potem klasyczne Pampersy zielone (niebieskie). Teraz takze Pampers Sleep and Play-pieknie pachna, wszystko mieszcza. Kosztuja tyle co Biedronkowa Dada a sa lepsze. Dada dla mnie smierdzi. Z braku laku kupie gdy nic nie mam pod reka ale zdecydowanie wygrywaja Pampersy.

Mam blizniaczki wiec naprawde sporo pieluch przetestowałamwink
    • oregano29 Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 12.05.12, 17:04
      od urodzenia do jakiś 5-6 miesięcy używaliśmy huggiesów, ale one ciągle przeciekały a do tego były jakieś sztywne i grube. ogólnie-nie polecam...Synek budził się w nocy co chwile, bo miał obsiusiane śpioszki. Zamieniliśmy huggiesy na dade w dzień i pampersa na noc, lub w dłuższa podroż, czy sytuację gdzie wiem, ze będzie ciężko ze zmianą pieluchy.
    • ni24 Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 12.05.12, 20:17
      uzywalismy od samego poczatku Huggis, najpierw newborn i to byly najwsapanalsze pieluszki na swiecie!!!
      miekkie ladnie pachnac dobrze sie trzymaly nie przelewaly, raz zabraklo kupilismy Pampers premium care i to najgorszy bubel na swiecie-ta siateczka w srodku przykleja sie do pupy -az zostawia slad na skorze masakra!!!! potem mielismy huggis (niebieskie i czerwone opakowania nazwy nie pamietam-rozm 3) rowniez rewelacja-do tej pory ich uzywam nadal rozmiar 3 w miedzyczasie jeszcze Happy bella-niby ok, ale jakies takie duze nieksztaltne. Jednorazowo Pampers sleep&play-ok, choc ze wzgledu an zle wspomnienia z Pamp. P. C zostajemy przy Huggisach
    • wisienka837 Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 12.05.12, 21:40
      witam moim zdaniem najlepsze sa pampers activ beby i sllep and pley
    • memphis90 Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 12.05.12, 21:54
      IMO żadne pieluszki nie równają się z pampersami, a przetestowałam ich mnówsto na mojej dwójce. Są najcieńsze i najbardziej przewiewne. Jak muszę trochę przyciąć koszty, to kupuję LIDL albo rossman; nie przepuszczają i nie odparzają, ale są zdecydowanie grubsze, a wkład potrafi zbić się w kulę. Huggies nie są złe, szczególnie dla młodszych dzieciaków, ale i tak w tej cenie wolę pampersy.
      • kk_1976 Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 12.05.12, 22:19
        my stosowalismy huggies, pampersy sa niewiele drozsze, ale mialam wrazenie, ze sa mniej przewiewne i odparzaly, kks
    • mamutekihanutek Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 13.05.12, 07:05
      Pampersy
    • ledana Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 13.05.12, 12:30
      no j od poczatku uzywam pampersow i jestem bardzo zadowolona...sa chlonne, maly nie ma uczlenia...polecam
    • leneczkaz Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 13.05.12, 18:48
      Najgorsze są te z rossmana eko- z tektury je robią chyba uncertain
      Dobre na dzień są lidlowskie- ale pupa po nich mokra.
      Jednak pampers to pampers- na noc biały, na dzień zielony.
      • iwona_woz Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 19.09.12, 14:21
        Dla niemowlaka najlepsze są niemieckie pieluchy fixies, niestety nie są tanie. Bardziej nam pasowały niż pampersy czy huggisy. W przypadku chłopca ważne jest, żeby pieluszka idealnie przylegała bo z siusiakami rożnie bywasmile Fixies są bardzo mięciutkie i idealnie przylegają. Potem jak dziecko podrosło stosowaliśmy pampersy premium a teraz pieluchomajtki pampers. Właśnie spodziewamy się drugiego potomstwa i wykorzystamy taki sam schemat. pozdrawiam
        • 02kaja Re: Jakie najlepsze pieluszki Waszym zdaniem 19.09.12, 23:27
          dada - najlepsze i najtańsze wg mnie
          z lidla też ok, ale trochę grubsze od dady
          z rossmana bardzo podobne do lidlowych
          reszta też ogólnie się sprawdzała, ale cenowo wychodziły drożej, wygrały tanie i jakościowo podobne do Pampersa
          --

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka