Dodaj do ulubionych

Herbaty z "czas na herbatę"

21.02.16, 21:03
Nie, to nie spam :) Od pewnego czasu czaję się wokół tego sklepu, mając coraz większą ochotę kupić jakąś... ale mam problem z wyborem, i jeszcze te dość wysokie ceny w porównaniu z ofertą innych herbaciarni... Co z oferty polecacie a co wg Was nie jest godne uwagi?
Obserwuj wątek
    • Gość: klik Re: Herbaty z "czas na herbatę" IP: *.gdynia.mm.pl 22.02.16, 08:28
      Planujesz napad czy kupno herbaty to już problem, który Cię przerasta?
      • nomen.omen89 Re: Herbaty z "czas na herbatę" 22.02.16, 13:03
        Dlaczego jesteś taki uszczypliwy? Zapytałam, ponieważ chcę wiedzieć np. czego należy unikać, a co jest super. Nie znam tej herbaciarni. Ot normalne pytanie, jakich wiele na tej stronie, wiec powtórz swój komentarz też w innych miejscach, bo co to za problem wybrać pomidory, czekoladę etc.
        • Gość: klik Chcesz to dalej "ciągnąć"? IP: *.gdynia.mm.pl 22.02.16, 13:30
          Proszę bardzo. Postaram się przystępnie wytłumaczyć. Jednemu smakuje herbata z bergamotką a ktoś inny jej nie "trawi". A z herbatami jak z winami. Albo się ma "swój" smak albo rodzaj jest obojętny. Liczenie na cudze opinie jest co najmniej śmieszne.
          P.S. A to gdzie i co będę pisał jest tylko moją sprawą. Nie zaprzątaj sobie tym głowy bo Cię jeszcze rozboli i żadna herbata nie pomoże. //rotfl
        • marbor1 Re: Herbaty z "czas na herbatę" 22.02.16, 14:02
          Klik ma rację. Jeśli sama tych herbat nie wypróbujesz i nie ocenisz sama, która ci najbardziej z nich smakuje to nikt inny tego ci nie oceni jak ty sama.
          Ja na przykład bardzo lubię herbatę zieloną i czerwoną. Inni na tę herbaty plują z obrzydzeniem i pytają jak ja mogę takie świństwo pić.
          Jest takie powiedzenie: "Jeden lubi Chopena, a inny śledzie".
          • nomen.omen89 Re: Herbaty z "czas na herbatę" 22.02.16, 14:27
            Ja to rozumiem... ale idąc Waszym tokiem rozumowania nie warto pytać o cokolwiek, bo przecież każdy lubi co innego - jeden lubi ciasto czekoladowe i imiona bardzo popularne, typu Anna, a drugiego czekolada obrzydza, woli ciasta z warzyw i imiona ekstremalnie niepopularne. Toteż po co pytać: "jakie ciasto polecacie na...". Istnienie for traci sens. Po co jest to forum? Przecież każdy ma inne upodobania.

Jestem ciekawa, co Wam smakuje a co nie. Co w ogóle myślicie o tej herbaciarni. I jakie jeszcze polecacie?

A klikowi polecam coś na nerwy :)
            • nomen.omen89 Re: Herbaty z "czas na herbatę" 22.02.16, 14:33
              Trochę o moim guście - nie jestem wybredna, ale nie przepadam za smakiem wanilii w innych produktach niż lody i ciastka (może to dziwne). Lubie smak orientalnych przypraw. Szukam też dobrej herbaty różanej (nie z dzikiej róży)... polecicie coś?
            • Gość: klik Zajmij Ty się dziewczę raczej swoimi nerwami. IP: *.gdynia.mm.pl 22.02.16, 21:15
              I smakiem.
          • quba Re: Herbaty z "czas na herbatę" 22.02.16, 14:51
            Jeden lubi śliwki, drugi lubi ...
    • Gość: x kup Ulung, jest znakomita wg opinii herbatników IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 22.02.16, 10:03
    • ana119 Re: Herbaty z "czas na herbatę" 22.02.16, 14:27
      Kup taka która lubisz. Trudno doradzić komuś nie znając jego gustu. Mnie jedna z tych mieszanek w nazwie Madagaskar przypomina gumę balonowa. Więcej nie powtórzę. Zielone są ok. Jak dla mnie mają mały wybór czarnych herbat. Powodzenia!
    • linn_linn Re: Herbaty z "czas na herbatę" 22.02.16, 14:40
      Poklikaj w googlu: zbyt dobrych opinii nie maja.
      • squirk Re: Herbaty z "czas na herbatę" 22.02.16, 14:58
        Fakt, nie kupiłabym u nich, poczytałam sobie właśnie.
        • mitta Re: Herbaty z "czas na herbatę" 22.02.16, 15:27
          Tak z ciekawości przejrzałam oferty innych internetowych sklepów z herbatą i są w nich te same herbaty, ale dużo tańsze. Więc trochę dziwne, że "czaisz się" akurat wokół tego droższego sklepu. Sama kupuję w innym.

Po drugie - niejako sama sobie odpowiedziałaś. Skoro wiesz, jakie smaki lubisz to wg tego wybierz jakąś. Każda herbata ma podany skład i opis. Ja np. lubię te z cytrusami np. hiszpańską mandarynkę, orange dream, green orange czy red orange.
          Moja mama z kolei wybiera te z dodatkiem imbiru, ale bez cynamonu. Zresztą każdy w rodzinie lubi inną. Ale, nawet jeśli wymienię ich nazwy, to pomogę ci w wyborze?

A po trzecie - jest jeszcze forum napoje, to może tam ci lepiej doradzą.
          Dostałaś takie odpowiedzi, bo preferencje smakowe to sprawa indywidualna i nikt ci nie powie, co ci będzie smakowało. Wyboru musisz sama dokonać.

• mysiulek08 Re: Herbaty z "czas na herbatę" 22.02.16, 17:38
            Dokladnie :) osobiscie preferuje wylacznie czarne herabty i w tym sklepie jest tylko jedna, ktora znam i bardzo lubie DARJEELING FIRST FLUSH, ale to z linii czarnych herbat.

Dobry wybor herbat jest w angielskim sklepie :)
            what-cha.com/

a jak ktos jest rozkochany w yunnach (jak ja) to polecam:

www.dragonteahouse.biz/

maja tez duzy wybor innych

*spam to nie jest, od lat kupuje w Dragonie :)
        • ana119 Re: Herbaty z "czas na herbatę" 23.02.16, 09:14
          Tez sprawdziłam opinie i trudno powiedzieć o zarzutami z sensem bo ludzie nie mówią do których uznanych sklepów porównują. Dostaję herbaty przywożone z Anglii i one nie różnią się jakoś szczególnie od tych z Czasu na herbatę. Ludzie piszą coś o drobnych kawałkach i złych warunkach zatrudnienia taki misz masz. Nie mam w okolicy innego sklepu stacjonarnego wiec cenie sobie ze mogę wybrać organoleptycznie
    • mhr2 Re: Herbaty z "czas na herbatę" 23.02.16, 13:46
      nomen.omen89 napisała:

>.. ale mam problem z wyborem,

twojego smaku nie znam, trudno:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka